Uusi postilaki tuo muutoksia myös taloyhtiöille

Liikenne- ja viestintäministeriön ehdotus postilain uudistamiseksi toisi muutoksia taajamien taloyhtiöasukkaille. Uuden lain on tarkoitus astua voimaan ensi kesänä.

Muutoksia tulisi niin kirjelähetysten jakamiseen kuin jakotapaankin jos esitys toteutuu.

Kirjelähetykset jaettaisiin harvemmin

Tulevaisuudessa kirjelähetykset jaettaisiin viitenä arkipäivänä viikossa vain sellaisilla alueilla, jotka sijaitsevat taajama-alueiden ulkopuolella. Esityksen mukaan kirjelähetykset on jaettava vähintään kolmena arkipäivänä viikossa sellaisilla alueilla, joissa on sanomalehtien varhaisjakeluverkosto.

Kerrostaloasujille postit myös lokerikkoihin

Nykyään posti jaetaan kerrostaloyhtiöissä pääosin huoneistokohtaisiin postiluukkuihin ja muuhun kuin huoneistokohtaiseen luukkuun jakaminen on harvinaista. Tulevaisuudessa kirjelähetykset voitaisiin jakaa lisäksi kerrostalokohtaisiin lokerikkoihin. Esityksellä ei ole tarkoitus kieltää tai poistaa mahdollisuutta jakaa lähetyksiä huoneistokohtaisiin postiluukkuihin, vaan mahdollistaa lokerikkojen käyttö asunto-osakeyhtiön niin halutessa. Yhtiön hallitus voi päättää lokerikkojen asentamisesta ja niiden lukollisuudesta tai lukottomuudesta.

Uusia lokerikkoja asennetaan luultavasti vain osaan uusista rakennuksista sekä pieneen osaan vanhoista asunto-osakeyhtiöistä, arvioidaan lakiluonnoksessa.

Lähde: Kainuun Sanomat

 

Haluatko kommentoida artikkelia? Luo tunnus ja kirjaudu sisään.

Tilaa uutiskirjeemme

Kiinteistölehden suosittu uutiskirje tuo kiinteistöalan uutiset sinulle kahden viikon välein!

Tilaa uutiskirje

Katso myös nämä

lämmönjakokeskus

26.10.2022

Ota nämä huomioon lämmönjakokeskusta uusittaessa

Kaukolämpöverkoissa siirrytään tulevaisuudessa alhaisempiin lämpötiloihin. Tämä tulee huomioida uutta lämmönjakokeskusta hankittaessa. Lämmönjakokeskuksen voi omaksi ostamisen sijaan vuokrata myös leasing-palveluna.

Valaistuksen uusiminen

21.9.2023

As Oy Talvimaijan valaistus uusittiin kestäväksi

Hyvinkääläisessä As Oy Talvimaijassa päätettiin uusia vanhentunut valaistustekniikka. Tilalle vaihdettiin led-lamput. Remontin jälkeen taloyhtiön energiankulutus on pienentynyt, ja yhtiö on entistäkin turvallisempi ja viihtyisämpi.

Tähtiartikkeli

Tilaajille

linjasaneeraus

13.4.2023

Taloyhtiö sai linjasaneerauksessa lisää energiatehokkuutta

Helsinkiläinen As Oy Risto Rytintie 24 toteutti linjasaneerauksen, jonka yhteydessä päätettiin parantaa myös energiatehokkuutta ja vaihtaa kaukolämmöstä maalämpöön. Samalla uusittiin yleisiä tiloja ja parannettiin esteettömyyttä. Yhtiö sai energia- ja esteettömyyskorjauksiin avustusta ARAlta.

Tähtiartikkeli

Tilaajille

vaihtaa huoneisto-ovet

3.2.2023

Olisiko aika vaihtaa huoneisto-ovet?

Kerrostalojen huoneisto-ovet eivät ole ikuisia. Kun ovi muuttuu salmiakin muotoiseksi ja päivä alkaa paistaa sen raoista, on aika vaihtaa ovi uuteen. Ovien uusiminen kannattaa erityisesti paloturvallisuuden ja äänieristyksen takia.

Olet lukenut 1/25 maksuttomasta artikkelista

Haluatko lukea rajattomasti artikkeleita? Luo tunnus, kirjaudu sisään tai tilaa Kiinteistölehti edullisesti!

Tilaa lehti