Uusi kylpyhuone ja yleisilme seitsemässä päivässä – opiskelija-asuntoja remontoidaan ennätysvauhdilla

Pääkaupunkiseudun opiskelija-asuntoja remontoidaan tänä kesänä ennätyksellisen nopeasti. Kylpyhuoneen, keittiön ja lattioiden remontti kestää asuntokohtaisesti vain seitsemän päivää. Vuokralaiset voivat asua kotonaan koko remontin ajan. Uuden ilmeen saa lähes 200 opiskelija-asuntoa.

Uudet seinät, lattiat ja kiintokalusteet kylpyhuoneeseen ja keittiöön seitsemässä päivässä? Ennätysnopea remontti on todellisuutta tänä kesänä lähes 200 opiskelija-asunnossa.

Helsingin seudun opiskelija-asuntosäätiö Hoasin ja Constin kehittämän korjauskonseptin avulla asuntojen peruskorjaus voidaan toteuttaa ilman, että asukkaiden tarvitsee muuttaa asunnoista pois.

”Tavoitteena on tehdä iso parannus, jonka toteuttaminen häiritsee asukkaita mahdollisimman vähän. Asukkaat voivat elää kodeissaan lähes normaalia elämää. Kylpyhuoneiden remontin ajan asukkaat käyttävät väliaikaisia saniteettitiloja”, kertoo Hoasin rakennuttajainsinööri Laura Pääkkönen.

Facelift-konsepti sopii vuokrakohteisiin, joissa yleisilme ja viihtyvyys kaipaavat parannusta mutta talotekniikan uusiminen ei ole vielä ajankohtaista. Remontti toteutetaan 5+1+1-mallilla, jossa viisi päivää käytetään kylpyhuoneremonttiin, yksi keittiön ja vaatekaappien pintaremonttiin ja yksi lattiaremonttiin.

Kylpyhuone uusiksi vain viidessä päivässä

Konsepti on jatkoa viihtyvyyskorjauksille, joita on toteutettu Hoasin kiinteistöissä vuodesta 2015 lähtien. Niiden tavoitteena on parantaa asumisviihtyvyyteen keskeisesti vaikuttavia asioita, kuten valaistusta, opasteita sekä asuntojen ja yleisten tilojen pintamateriaaleja. Suurin uudistus on erittäin nopea kylpyhuoneremontti.

”Kylpyhuone on usein korjaussyklin puoliväliin ehtineen asunnon heikoin lenkki. Jos eristys on puuttellinen tai pintamateriaaleihin tulee halkeamia, voi asuntoon helposti tulla kosteusvaurio. Sen korjaaminen vaatii ison ja kalliin remontin”, Pääkkönen sanoo.

Uuden korjauskonseptin avulla kylpyhuoneiden kaikki kalusteet ja pinnat voidaan uusia vesieristeisiin asti siten, että ne pysyvät hyvässä kunnossa linjasaneeraukseen saakka. Remontoitavissa asunnoissa on peltirakenteiset kylpyhuoneet, joita ei tarvitse piikata kokonaan auki ja kylpyhuoneremontti valmistuu ennätysajassa. Opiskelija saa uuden kylpyhuoneen vain viidessä päivässä.

”Suuri määrä 1980–90-luvulla rakennettuja peltikylpyhuoneita on tulossa korjausikään, joten kysyntä niiden tehokkaalle korjaamiselle on kasvussa”, sanoo Constin vastaava mestari Mikko Hell.

Uutta korjauskonseptia testattiin keväällä Vantaalla Kylmäojantiellä 84 asunnossa. Ensimmäinen varsinainen hanke käynnistyi heinäkuussa Linnoituksentiellä Helsingin Kivikossa. Uuden ilmeen saa yhteensä 187 opiskelijan kotia. Hoasilla on Helsingin seudulla yhteensä 9 300 asuntoa, joista kunnostetaan vuosittain noin 500 asuntoa.

Haluatko kommentoida artikkelia? Luo tunnus ja kirjaudu sisään.

Tilaa uutiskirjeemme

Kiinteistölehden suosittu uutiskirje tuo kiinteistöalan uutiset sinulle!

Tilaa uutiskirje

Katso myös nämä

3.11.2021

Putkiremontin yhteydessä uusittava kylpyhuone – hyvä vai huono sijoitus?

Mitä tulisi ottaa huomioon, jotta kylpyhuoneremontti olisi hyvä sijoitus tulevaisuuteen ja osakkaat voisivat olla tyytyväisiä uusittuihin kylpyhuoneisiinsa? Saniteettituotteiden Euroopan markkinointijohtaja ja IDO-tuotteita valmistava Geberit pohtii kysymystä tiedotteessaan? Vanhat kerrostalokylpyhuoneet ovat monesti varsin kompakteja, joten toisinaan tiloja laajennetaan putkiremontin yhteydessä.

22.12.2021

Joulukuusi hankitaan noin 1,4 miljoonaan suomalaiskotiin

Suomalaiset hankkivat tänä vuonna lähes 1,4 miljoonaa kuusta, joista pääosa on tuttuja metsäkuusia. Puista noin miljoona tulee viljelmiltä, metsistä haetaan lähes 300 000 puuta ja tuontipuita on reilut 100 000 kappaletta. Suurin tuontimaa on Tanska.

saunan kiuas

17.5.2022

Varo saunoja ja laajennettuja kylpyhuoneita

Kun ostaa asunnon, ei sitä halua heti alkaa remontoimaan. Siksi aiempien omistajien tekemät remontit kannattaa selvittää ennen kauppoja. Vuoden 2010 jälkeen tehdyt osakasremontit löytyvät isännöitsijäntodistuksesta.

30.3.2022

Putkiremontti tulossa –kylpyhuoneista ei tarvitse tehdä identtisiä

Omataloyhtio.fi: Vanhat kerrostalokylpyhuoneet ovat usein varsin kompakteja, mutta toisinaan niitä laajennetaan putkiremontin yhteydessä. Hyvällä suunnittelulla ja oikeilla kalustevalinnoilla niukkoihinkin neliöihin voidaan remontoida toimiva kokonaisuus. Taloyhtiön kannattaa satsata huolelliseen suunnittelutyöhön ja käydä urakoitsijan kanssa tarkkaan läpi remontissa vakiona tarjottavien materiaalien ja kalusteiden laatu sekä käytännöllisyys.

Olet lukenut 1/25 maksuttomasta artikkelista

Haluatko lukea rajattomasti artikkeleita? Luo tunnus, kirjaudu sisään tai tilaa Kiinteistölehti edullisesti!

Tilaa lehti