Uusi kylpyhuone ja yleisilme seitsemässä päivässä – opiskelija-asuntoja remontoidaan ennätysvauhdilla

Pääkaupunkiseudun opiskelija-asuntoja remontoidaan tänä kesänä ennätyksellisen nopeasti. Kylpyhuoneen, keittiön ja lattioiden remontti kestää asuntokohtaisesti vain seitsemän päivää. Vuokralaiset voivat asua kotonaan koko remontin ajan. Uuden ilmeen saa lähes 200 opiskelija-asuntoa.

Uudet seinät, lattiat ja kiintokalusteet kylpyhuoneeseen ja keittiöön seitsemässä päivässä? Ennätysnopea remontti on todellisuutta tänä kesänä lähes 200 opiskelija-asunnossa.

Helsingin seudun opiskelija-asuntosäätiö Hoasin ja Constin kehittämän korjauskonseptin avulla asuntojen peruskorjaus voidaan toteuttaa ilman, että asukkaiden tarvitsee muuttaa asunnoista pois.

”Tavoitteena on tehdä iso parannus, jonka toteuttaminen häiritsee asukkaita mahdollisimman vähän. Asukkaat voivat elää kodeissaan lähes normaalia elämää. Kylpyhuoneiden remontin ajan asukkaat käyttävät väliaikaisia saniteettitiloja”, kertoo Hoasin rakennuttajainsinööri Laura Pääkkönen.

Facelift-konsepti sopii vuokrakohteisiin, joissa yleisilme ja viihtyvyys kaipaavat parannusta mutta talotekniikan uusiminen ei ole vielä ajankohtaista. Remontti toteutetaan 5+1+1-mallilla, jossa viisi päivää käytetään kylpyhuoneremonttiin, yksi keittiön ja vaatekaappien pintaremonttiin ja yksi lattiaremonttiin.

Kylpyhuone uusiksi vain viidessä päivässä

Konsepti on jatkoa viihtyvyyskorjauksille, joita on toteutettu Hoasin kiinteistöissä vuodesta 2015 lähtien. Niiden tavoitteena on parantaa asumisviihtyvyyteen keskeisesti vaikuttavia asioita, kuten valaistusta, opasteita sekä asuntojen ja yleisten tilojen pintamateriaaleja. Suurin uudistus on erittäin nopea kylpyhuoneremontti.

”Kylpyhuone on usein korjaussyklin puoliväliin ehtineen asunnon heikoin lenkki. Jos eristys on puuttellinen tai pintamateriaaleihin tulee halkeamia, voi asuntoon helposti tulla kosteusvaurio. Sen korjaaminen vaatii ison ja kalliin remontin”, Pääkkönen sanoo.

Uuden korjauskonseptin avulla kylpyhuoneiden kaikki kalusteet ja pinnat voidaan uusia vesieristeisiin asti siten, että ne pysyvät hyvässä kunnossa linjasaneeraukseen saakka. Remontoitavissa asunnoissa on peltirakenteiset kylpyhuoneet, joita ei tarvitse piikata kokonaan auki ja kylpyhuoneremontti valmistuu ennätysajassa. Opiskelija saa uuden kylpyhuoneen vain viidessä päivässä.

”Suuri määrä 1980–90-luvulla rakennettuja peltikylpyhuoneita on tulossa korjausikään, joten kysyntä niiden tehokkaalle korjaamiselle on kasvussa”, sanoo Constin vastaava mestari Mikko Hell.

Uutta korjauskonseptia testattiin keväällä Vantaalla Kylmäojantiellä 84 asunnossa. Ensimmäinen varsinainen hanke käynnistyi heinäkuussa Linnoituksentiellä Helsingin Kivikossa. Uuden ilmeen saa yhteensä 187 opiskelijan kotia. Hoasilla on Helsingin seudulla yhteensä 9 300 asuntoa, joista kunnostetaan vuosittain noin 500 asuntoa.

Haluatko kommentoida artikkelia? Luo tunnus ja kirjaudu sisään.

Tilaa uutiskirjeemme

Kiinteistölehden suosittu uutiskirje tuo kiinteistöalan uutiset sinulle kahden viikon välein!

Tilaa uutiskirje

Katso myös nämä

linjasaneeraus

13.4.2023

Taloyhtiö sai linjasaneerauksessa lisää energiatehokkuutta

Helsinkiläinen As Oy Risto Rytintie 24 toteutti linjasaneerauksen, jonka yhteydessä päätettiin parantaa myös energiatehokkuutta ja vaihtaa kaukolämmöstä maalämpöön. Samalla uusittiin yleisiä tiloja ja parannettiin esteettömyyttä. Yhtiö sai energia- ja esteettömyyskorjauksiin avustusta ARAlta.

Tähtiartikkeli

Tilaajille

lämmönjakokeskus

26.10.2022

Ota nämä huomioon lämmönjakokeskusta uusittaessa

Kaukolämpöverkoissa siirrytään tulevaisuudessa alhaisempiin lämpötiloihin. Tämä tulee huomioida uutta lämmönjakokeskusta hankittaessa. Lämmönjakokeskuksen voi omaksi ostamisen sijaan vuokrata myös leasing-palveluna.

15.3.2023

Kaupallinen yhteistyö

Kierrätys lisääntyi ja monipuolistui uusitun jätepisteen ansiosta

Vaasan opiskelija-asuntosäätiö VOASin kohteisiin uusittiin Molok-syväkeräyspisteet. Kierrätysaste nousi sen jälkeen kaikissa uusituissa kohteissa, ja osassa se tuplaantui.

Molok

osakas hyvitys

24.4.2023

Milloin osakas voi saada hyvitystä?

Taloyhtiö voi hyvittää osakkaalle hänen tekemänsä kylpyhuoneremontin, jos se on hyödynnettävissä yhtiön hankkeessa ja näin ollen tuo yhtiölle säästöä. Hyvitys toteutetaan vastikealennuksen muodossa.

Tilaajille

Olet lukenut 1/25 maksuttomasta artikkelista

Haluatko lukea rajattomasti artikkeleita? Luo tunnus, kirjaudu sisään tai tilaa Kiinteistölehti edullisesti!

Tilaa lehti