Uncategorized

Uusimmat artikkelit

23.3.2022

Kaupallinen yhteistyö

Vedenmittauspalvelut kannattaa huomioida kiinteistön energiaremontissa

Suuri osa asuinkiinteistön energiakustannuksista syntyy käyttövedestä, käyttöveden lämmityksestä ja jätevedestä. Koska vesi on kallista, on veden säästäminen kannattava energiainvestointi. Tämä kannattaa ottaa huomioon kiinteistön energiaremonttia suunniteltaessa.

Verto

15.4.2020

Taloyhtiö keskellä kriisiä

Kun koronavirus viimein kunnolla nousi suomalaisten tietouteen, se oli jo ehtinyt aiheuttaa vakavaa vahinkoa monessa maassa. Kokonaisia kansakuntia ja miltei jopa maanosia oli polvillaan, eikä kenelläkään silti tuntunut olevan tietoa edes siitä, kuinka pitkään pandemia riehuisi ja mitä kaikkea se ehtisi sinä aikana tuhota. Samaan aikaan kun kasvoi huoli ihmisten terveydestä ja turvallisuudesta, esiin nousivat […]

15.4.2020

Osakkeenomistaja, valmistaudu taloyhtiön yhtiökokoukseen tutustumalla myös talouslukuihin

Kevät on yhtiökokousten aikaa. Osakkeenomistajan on hyvä osallistua oman taloyhtiönsä yhtiökokoukseen ja selvittää, miten omaisuutta on hoidettu ja tullaan hoitamaan. Se on myös paras tilaisuus vaikuttaa asunto-omaisuutensa kunnon ja arvon säilymiseen.

15.4.2020

Taloyhtiön tulot ovat osakkaiden menoja

Osakeyhtiön ja asunto-osakeyhtiön taloudenpidossa on oltava tarkkana. Kummassakin on omat, toisistaan poikkeavat lainalaisuutensa. Taloyhtiöissä suurin osa sisään tulevista euroista tulee suoraan osakkaiden lompakosta.

15.4.2020

Hankkeiden rahoitusta pohdittava hyvissä ajoin

Suunnitelmallisessa kiinteistönpidossa tekninen ja taloudellinen suunnitelmallisuus kulkevat aina käsi kädessä. Hyvissä ajoin on mietittävä tulevien vuosien rahoitusta ja sitä miten se vaikuttaa osakkaiden kukkaroon. Kiinteistöjen elinkaarta, tulevia korjaustarpeita ja kehittämismahdollisuuksia ajatellaan usein teknisestä näkökulmasta.

15.4.2020

Taloyhtiön tietopalvelu huoneistotietojärjestelmästä

Maanmittauslaitoksen ylläpitämä huoneistotietojärjestelmä on ollut käytössä reilun vuoden. Huoneistotietojärjestelmässä on tällä hetkellä noin 1 800 taloyhtiötä, joista suurin osa on uusia yhtiöitä. Uudet, vuonna 2019 tai sen jälkeen perustetut yhtiöt ovat perustamisestaan lähtien huoneistotietojärjestelmässä ja osakehuoneistoilla on sähköinen omistajamerkintä.

15.4.2020

Avustukset taloyhtiön ja asukkaan apuna – ARAn avustukset 2020

Vuodelle 2020 taloyhtiöille tuli haettavaksi kaksi uutta avustusta entisten latausinfra-, hissi- ja esteettömyysavustusten rinnalle. Kriteerit täyttävät osakkaat voivat edelleen hakea tarveharkintaisia korjausavustuksia. Tässä artikkelissa käsittelemme uudet avustukset ja latausinfra-avustuksen muutokset.

15.4.2020

Taloyhtiöiden rahoitus kuntoon

Taloyhtiöiden rahoitus ja korjaushankkeiden lainansaantihaasteet ovat nousseet isoksi keskustelunaiheeksi. Haasteita on ollut pienten yhtiöiden ohella suurten kasvavien kaupunkien ulkopuolella sijaitsevissa yhtiöissä, mutta myös isojen kaupunkien lähiöissä ja isojen sijoittajaosuuksien taloyhtiöissä. Lainaneuvottelut ovat yllättävänkin usein päättyneet ilman lainatarjouksia.

15.4.2020

Tilaisuus voi tehdä varkaan – valppaana hallituksessa

Hallituksen yksi tärkeimmistä tehtävistä on valita taloyhtiölle ammattitaitoinen isännöitsijä. Ideaalitapauksessa hallituksen ja isännöinnin yhteistyö on saumatonta ja kumpikin hoitaa omat tonttinsa huolellisesti. Hallitustyöskentely nojautuu usein vahvasti isännöinnin varaan.

15.4.2020

Kumpi valitaan – tilintarkastaja vai toiminnantarkastaja?

Kevät on taloyhtiöissä vilkasta yhtiökokousten aikaa, ja muiden asioiden lomassa myös otsikon kysymys askarruttaa hallituksen jäseniä ja osakkaita. Vastauksen kannalta ratkaiseva tekijä asunto-osakeyhtiössä on osakkeenomistajien hallinnassa olevien huoneistojen lukumäärä. Asunto-osakeyhtiön on valittava tilintarkastaja, jos osakashallinnassa olevia huoneistoja on vähintään 30.

15.4.2020

Kiinteistöliitto Uusimaa – mikä ihme?

Taloyhtiön hallinnointiin liittyy yllättävän paljon lainsäädännön, tekniikan ja talouden kysymyksiä, jotka eivät ole ihan yksinkertaisia. Siksi alan ammattilaisetkin kaipaavat usein vähintäänkin varmistusta omalle mielipiteelleen. Näissä ja monissa muissa kysymyksissä Uudenmaan alueella voimme auttaa.

15.4.2020

Planera alla fastighetens reparationer i god tid innan åtgärden verkställs

Långsiktiga reparationer kräver både god förhandsplanering och beslut i fastighetens styrelse och bolagsmöten. En fasad eller stambytes tidschema är ett till två års process. Mindre åtgärder och akuta brister eller fel sköter disponenten tillsammans med styrelsen som löpande åtgärder inom raken för budgeterade medel.