Olisiko nyt viemärisukituksen vuoro?

Isännöitsijät ja taloyhtiöt ovat jo jonkin verran kartalla  viemärisukituksesta, mutta parantamisen varaa löytyy edelleen.

Sukitus haastaa vuosi vuodelta tehokkaammin niin sanotun perinteisen putkiremontin. Taustalla on kehitys, jossa moni taloyhtiö on pahassa pinteessä: korjausvelka kasvaa ja remonttisuma tuntuu kaatuvan päälle.

Tällöin taloyhtiöiden hallituksissa lähdetään herkästi etsimään vaihtoehtoja korvaamaan linjasaneeraus – ja todennäköisesti yllätytään iloisesti. Nuoren toimialan haasteena on, että sukitus yksinkertaisesti kuulostaa liian hyvältä ollakseen totta. Jos putkiremontin voi sukittamalla toteuttaa helpommin, halvemmin ja nopeammin, niin jossainhan täytyy olla koira haudattuna. Mikä sitten on totuus?

Tulin viemäreiden sisäpuolisten korjausten alalle vuonna 2008 ja aloin kiinnostua toimialan innovaatiojohtajan, Picote Oy:n, tekemisistä vuoden 2013 tietämillä. Ajattelin, että yritys on oikealla  asialla päivittäessään putkiremontteja rakenteita rikkomatta nykyaikaan ja tarjotessaan uusia vaihtoehtoja.

Siirtyessäni suunnittelu- ja valvontapuolelle, teimme usein yhteistyötä Picoten kanssa. He toimivat urakoitsijana ja minä valvojana. Mielikuvani Picotesta ratkaisukykyisenä edelläkävijänä vahvistui. Työmaat etenivät joustavasti, ja projektit olivat osaavissa käsissä. Siksi tuntui luonnolliselta ratkaisulta aloittaa työt Picotella kesällä 2021.

SUKITUS SOVELTUU 90 PROSENTTIIN TAPAUKSISTA

Uskoisin, että sukittaminen on vasta nyt pääsemässä vauhtiin. Yksin Picote on toteuttanut 14 vuoden aikana yli tuhat isompaa viemärisaneerausprojektia ja toista tuhatta pienempää paikallista korjausta. Viidakkorumpu on vienyt sanaa eteenpäin: toimii! Nykyisin uskalletaankin jo tunnustaa, että sukitus sopii useimpiin kohteisiin. Suurimmassa osassa tapauksia sukitus ei ole ainoastaan vaihtoehto, vaan kokonaisharkinnassa se paras vaihtoehto. Miten sitten edetä asiassa? Keskustelu alan ammattilaisen kanssa on hyvä paikka aloittaa. Picotella on kunnia-asiana kartoittaa kohde huolella, ennen kuin mietitään korjaustoimenpiteitä. Hyvällä suunnittelulla varmistetaan se, että kuhunkin kohteeseen löydetään oikeat ratkaisut, jotka parhaiten palvelevat asiakasta.

Lisätietoa sukituksesta saat webinaaritallenteesta ”Miten taloyhtiö hyötyy viemärisukituksesta ja mihin korjaustarpeisiin se soveltuu.” Tallenne löytyy osoitteesta www.picotegroup.com/fi/sukitusmedia

Mikko Saarijärvi

Technical Consulting Manager

Picote Solutions Oy, Picote Group

Haluatko kommentoida artikkelia? Luo tunnus ja kirjaudu sisään.

Katso myös nämä

21.6.2022

Huoneiston omistuksen rekisteröinti nopeutunut

Huoneistojen omistusten rekisteröintien käsittelyaika Maanmittauslaitoksessa on lyhentynyt huomattavasti, virasto tiedottaa. Ratkaisun voi tällä erää saada keskimäärin kahdeksassa vuorokaudessa hakemuksen saapumisesta. Käsittelyä voi tarvittaessa kiirehtiä, jos päätöstä tarvitaan pikaisesti esimerkiksi asuntokaupan vuoksi.

19.4.2022

Kaupallinen yhteistyö

Unelmatyö viemärialan yrityksessä

Kun suomalainen Katja Lindy ylioppilaaksi päästyään hakeutui au-pairiksi Ranskaan, ei hänen mieleensä juolahtanutkaan, että hän tulevaisuudessa markkinoisi suomalaista viemäriosaamista maailmalla ylpeänä ja innoissaan. Työ Picote-yhtiöissä on kuljettanut häntä eri mantereille ja hän on ollut perustamassa yrityksiä Yhdysvaltoihin ja Englantiin, ja syksyllä 2021 oli vuorossa yrityksen perustaminen Itävaltaan. Opiskeluvuosien jälkeen Katja muutti Yhdysvaltoihin ja suoritti ensin […]

Picote

6.5.2022

Kaupallinen yhteistyö

Lisärakentaminen voi rahoittaa taloyhtiön peruskorjauksen – 4 vinkkiä

Lisärakentamisen avulla taloyhtiö voi rahoittaa kalliin peruskorjauksen jopa kokonaan tai osittain. Tekniset selvitykset ja perusteelliset laskelmat paljastavat hankkeen kannattavuuden, kertoo A-Insinöörien suunnittelujohtaja Tuomas Koski-Lammi. Onko taloyhtiöösi tulossa suuria peruskorjauksia kuten putki- tai hissiremontteja?

A-Insinöörit

sähköpula

14.11.2022

Sähkökatkoihin kannattaa varautua

Taloyhtiöissäkin on syytä varautua sähköpulasta johtuviin sähkökatkoihin. Tärkeintä on viestiä asukkaille toimista sähkökatkon aikana. Sähköpulaa voi torjua säästämällä sähköä.