Jukka Moilanen hakeutui saumausalalle perheen innoittamana

Jukka Moilanen

Saumalaakso on 29-vuotiaalle Jukka Moilaselle tuttu jo pitkältä ajalta. Hänen isänsä luotsaa Saumalaakso Oy Pirkanmaata ja isoveli on toiminut yrityksessä saumaajana jo yli kymmenen vuotta. Viime vuonna Jukka teki Saumalaaksolla rakennusinsinöörin opintoihin kuuluvan 5-kuukautisen työharjoittelun. Kesäkuussa 2022 hän tuli takaisin Saumalaaksolle.

– Valmistuin kesäkuussa ja aloitin heti sen jälkeen vakituisena projektipäällikkönä. Työhöni kuuluu tarjouslaskentaa, työnjohtoa, projektien vetämistä. Hoidan kaikki projektin vetämisen vaiheet tarjouksen antamisesta työmaan vastaanottoon, Jukka kertoo.

Aiemmalta ammatiltaan Jukka on elektroniikka-asentaja. Viiden vuoden työssäolon jälkeen hänestä alkoi kuitenkin tuntua, että on aika vaihtaa alaa.

– Halusin kokea jotain muuta. Minulla oli halu päästä työnjohtoon, joten päädyin hakemaan rakennusinsinööriksi. Pääsin suoraan sisään ja sillä polulla ollaan.

Saumalaakso vaikutti Jukasta työnantajana kiinnostavalta isän ja veljen kokemusten kautta.

– Olen perheen parissa kuullut paljon saumausjuttuja, ja se kuulosti mukavalta hommalta. Ja tänne pääsi hyvin harjoitteluun, hän muistelee. Saumaustöitä Jukka ei itse tee, mutta niitäkin hän pääsi työharjoittelussa opettelemaan.

Projektipäällikön työssä Jukka pitää eniten siitä, että hän pääsee itse aikatauluttamaan työnsä. Myös liikkuva työ on hänelle mieluista.

– Parasta tässä työssä on, kun pystyn itse päättämään aikatauluni ja miettimään, miten ja minne menen milloinkin. On myös mukavaa päästä liikkumaan eri paikkoihin ja työmaille. Olen ollut hyvin erilaisilla työmailla ja päässyt olemaan yhteyksissä niin saumaajien, asiakkaiden kuin asukkaidenkin kanssa.

Saumalaaksolla on Jukan mukaan positiivinen meininki.

– Ei paljon tarvi naama irveessä olla. Ei olla liian vakavia, vaikka ammattilaisia ollaankin.

Mukavuuden lisäksi työyhteisö on auttava ja moniosaava.

– Täällä on paljon ammattilaisia, jotka ovat tehneet pitkään alalla töitä. Heiltä saa yleensä aina heti apua ja vastauksen, jos on jotain kysyttävää. Ei joudu kaikkea tietoa hakemaan muista paikoista, Jukka kertoo.

Kirsikkana kakun päällä Saumalaaksolla on hyvät työsuhde-edut ja joustava aikataulu.

– Se, että pystyy itse aikatauluttamaan, on iso bonus.

Haluaisitko meidän työkaveriksemme? Tutustu avoimiin työpaikkoihimme tai laita avoin hakemus!

www.saumalaakso.fi/rekry/

Haluatko kommentoida artikkelia? Luo tunnus ja kirjaudu sisään.

Katso myös nämä

paloturvallinen taloyhtiö

10.11.2023

Kaupallinen yhteistyö

Tehtävänä paloturvallinen taloyhtiö ja koti

Suomessa pelastusviranomaisten tietoon tulee vuosittain noin 12 000 tulipaloa, joista merkittävä osa on ihmisen toiminnan aiheuttamia. Safetum on käynnistänyt tänä syksynä kampanjan suomalaisten taloyhtiöiden paloturvallisuuden edistämiseksi.

Safetum

kiinteistövero

22.8.2023

Tutkimus: Korkojen nousu kirittää asumismenojen kasvua

Asumismenot kasvavat tänä vuonna tuntuvasti erityisesti omistusasujilla, kertoo tuore tutkimus. Asumismenojen kasvua ajaa erityisesti korkojen voimakas nousu, ja myös muihin asumismenoihin kohdistuu merkittäviä nousupaineita.

22.8.2023

Kaupallinen yhteistyö

Picote tuo globaalin näkökulman putkien kunnostukseen

Picote tunnetaan rakenteita rikkomattomasta tekniikastaan myös Yhdysvalloissa, jonne se laajentui jo vuonna 2013. Nykyään Picotella työskentelee Pohjois-Amerikassa jo 10 työntekijää. Yritys laajentuu edelleen ja tekee jatkuvasti uusia innovaatioita.

Picote

sähkönsäästötalkoisiin

21.12.2022

Kaupallinen yhteistyö

Taloyhtiö mukaan Euroopan sähkönsäästötalkoisiin?

Pitkäikäinen valokuituverkko on viisas valinta niin kuluttajan kuin koko maailman energiansäästön kannalta. Kiinteä yhteys kuluttaa nimittäin huomattavasti vähemmän sähköä kuin mobiiliverkko.

Valokuitunen

Olet lukenut 1/25 maksuttomasta artikkelista

Haluatko lukea rajattomasti artikkeleita? Luo tunnus, kirjaudu sisään tai tilaa Kiinteistölehti edullisesti!

Tilaa lehti