Jukka Moilanen hakeutui saumausalalle perheen innoittamana

Jukka Moilanen

Saumalaakso on 29-vuotiaalle Jukka Moilaselle tuttu jo pitkältä ajalta. Hänen isänsä luotsaa Saumalaakso Oy Pirkanmaata ja isoveli on toiminut yrityksessä saumaajana jo yli kymmenen vuotta. Viime vuonna Jukka teki Saumalaaksolla rakennusinsinöörin opintoihin kuuluvan 5-kuukautisen työharjoittelun. Kesäkuussa 2022 hän tuli takaisin Saumalaaksolle.

– Valmistuin kesäkuussa ja aloitin heti sen jälkeen vakituisena projektipäällikkönä. Työhöni kuuluu tarjouslaskentaa, työnjohtoa, projektien vetämistä. Hoidan kaikki projektin vetämisen vaiheet tarjouksen antamisesta työmaan vastaanottoon, Jukka kertoo.

Aiemmalta ammatiltaan Jukka on elektroniikka-asentaja. Viiden vuoden työssäolon jälkeen hänestä alkoi kuitenkin tuntua, että on aika vaihtaa alaa.

– Halusin kokea jotain muuta. Minulla oli halu päästä työnjohtoon, joten päädyin hakemaan rakennusinsinööriksi. Pääsin suoraan sisään ja sillä polulla ollaan.

Saumalaakso vaikutti Jukasta työnantajana kiinnostavalta isän ja veljen kokemusten kautta.

– Olen perheen parissa kuullut paljon saumausjuttuja, ja se kuulosti mukavalta hommalta. Ja tänne pääsi hyvin harjoitteluun, hän muistelee. Saumaustöitä Jukka ei itse tee, mutta niitäkin hän pääsi työharjoittelussa opettelemaan.

Projektipäällikön työssä Jukka pitää eniten siitä, että hän pääsee itse aikatauluttamaan työnsä. Myös liikkuva työ on hänelle mieluista.

– Parasta tässä työssä on, kun pystyn itse päättämään aikatauluni ja miettimään, miten ja minne menen milloinkin. On myös mukavaa päästä liikkumaan eri paikkoihin ja työmaille. Olen ollut hyvin erilaisilla työmailla ja päässyt olemaan yhteyksissä niin saumaajien, asiakkaiden kuin asukkaidenkin kanssa.

Saumalaaksolla on Jukan mukaan positiivinen meininki.

– Ei paljon tarvi naama irveessä olla. Ei olla liian vakavia, vaikka ammattilaisia ollaankin.

Mukavuuden lisäksi työyhteisö on auttava ja moniosaava.

– Täällä on paljon ammattilaisia, jotka ovat tehneet pitkään alalla töitä. Heiltä saa yleensä aina heti apua ja vastauksen, jos on jotain kysyttävää. Ei joudu kaikkea tietoa hakemaan muista paikoista, Jukka kertoo.

Kirsikkana kakun päällä Saumalaaksolla on hyvät työsuhde-edut ja joustava aikataulu.

– Se, että pystyy itse aikatauluttamaan, on iso bonus.

Haluaisitko meidän työkaveriksemme? Tutustu avoimiin työpaikkoihimme tai laita avoin hakemus!

www.saumalaakso.fi/rekry/

Haluatko kommentoida artikkelia? Luo tunnus ja kirjaudu sisään.

Katso myös nämä

myrkylliset kasvit

27.6.2022

Taloyhtiön pihan myrkylliset kaunottaret

Monet kauniit, taloyhtiöidenkin pihoilla suositut kasvit ovat myrkyllisiä. Viherammattilainen suosittelee välttämään niitä leikkipaikkojen lähellä, mutta muuten niistä ei tarvitse kokonaan luopua. Vaarallisimmat myrkkymarjat sen sijaan kannattaa jättää istuttamatta.

Taloyhtiöiden hoito- ja korjauskustannukset

27.5.2022

Suunnitelmallisuus pitää kustannukset aisoissa

Taloyhtiöiden hoitokulut ovat tänä vuonna olleet kasvussa, kun esimerkiksi sähkö ja kaukolämpö ovat kallistuneet. Nousua voi kuitenkin hillitä esimerkiksi investoimalla energiatehokkuuteen.

19.4.2022

Kaupallinen yhteistyö

Unelmatyö viemärialan yrityksessä

Kun suomalainen Katja Lindy ylioppilaaksi päästyään hakeutui au-pairiksi Ranskaan, ei hänen mieleensä juolahtanutkaan, että hän tulevaisuudessa markkinoisi suomalaista viemäriosaamista maailmalla ylpeänä ja innoissaan. Työ Picote-yhtiöissä on kuljettanut häntä eri mantereille ja hän on ollut perustamassa yrityksiä Yhdysvaltoihin ja Englantiin, ja syksyllä 2021 oli vuorossa yrityksen perustaminen Itävaltaan. Opiskeluvuosien jälkeen Katja muutti Yhdysvaltoihin ja suoritti ensin […]

Picote

17.10.2022

Nykyaikainen ilmanvaihto mukautuu asukkaiden tarpeisiin

Hyvä ilmanvaihto takaa terveellisen sisäilman. Nykyaikainen ilmanvaihto mukautuu asukkaiden tarpeisiin ja vaihtelevaan henkilömäärään. Ilman poistoilmaventtiilien säännöllistä puhdistusta ei sisäilma kuitenkaan pysy raikkaana.

Olet lukenut 1/25 maksuttomasta artikkelista

Haluatko lukea rajattomasti artikkeleita? Luo tunnus, kirjaudu sisään tai tilaa Kiinteistölehti edullisesti!

Tilaa lehti