Työturvallisuus Constissa on merkittävästi parantunut

Korjausrakentamiseen erikoistuneen Constin työmaaturvallisuus on parantunut merkittävästi. Muun muassa turvapuistokäyntien myötä yhtiön tapaturmamäärät on saatu puolitettua vuosina 2014–2016.

Parannus työturvallisuudessa käy ilmi kolmen vuoden seurantajaksolla, jonka kuluessa työtapaturmat lähes puolittuivat. Kun vuonna 2014 Constissa tapaturmataajuus oli 40, vuonna 2016 se oli enää 22.

Toimitusjohtaja Marko Holopainen on tyytyväinen kehitykseen. Hyvä suuntaus johtuu muun muassa siitä, että vuonna 2015 yhtiö lähti mukaan Espoon Ämmässuolla sijaitsevan Rudus-turvapuiston toimintaan.

Turvapuistossa henkilöstölle tarjotaan toiminnallista työturvallisuusperehdytystä. Vuosina 2015–2016 kaikkiaan 740 constilaista suoritti turvapuistokoulutuksen. Määrä vastaa noin 80 prosenttia koko henkilöstöstä.

– Tavoitteemme on, että jokainen Constin työntekijä suorittaa turvapuistokoulutuksen. Siihen osallistuvat myös kaikki ei-työmaalla toimivat toimihenkilöt, johto, harjoittelijat sekä kesätyöntekijät, Holopainen kertoo.

Constissa panostetaan aktiivisesti tapaturmia ehkäisevään työhön, ja tapaturmien sattuessa myös jälkitoimenpiteisiin ja seurantaan. Terveellisen ja turvallisen työympäristön luominen jokaiselle työntekijälle on tärkeä osa henkilöstön työhyvinvointia.

Tällä viikolla (8.–12.5.) vietetään rakennusalalla valtakunnallista turvallisuusviikkoa. Neljättä kertaa järjestettävän turvallisuusviikon järjestävät Rakennusteollisuus RT sekä yhteistyökumppanit Rakennusliitto, RAKLI, SKOL, Pro ja viranomaistahot.

Haluatko kommentoida artikkelia? Luo tunnus ja kirjaudu sisään.

Tilaa uutiskirjeemme

Kiinteistölehden suosittu uutiskirje tuo kiinteistöalan uutiset sinulle kahden viikon välein!

Tilaa uutiskirje

Katso myös nämä

turvallinen katto

8.2.2023

Onko taloyhtiön katto turvallinen?

Taloyhtiöiden katoilla tehdään monenlaisia töitä, muun muassa nuohousta ja lumenpudotusta. Taloyhtiön hallituksen tehtävänä on varmistaa katon työskentelyturvallisuus. Selvitimme, mitä katon turvallisuudesta pitää tietää.

9.9.2022

Kaupallinen yhteistyö

Kestääkö katto varmasti talven yli?

Talveen voi valmistautua varmistamalla, että vesikatto on kunnossa. Katon toimivuus voidaan varmistaa asianmukaisilla tarkastuksilla, huolloilla ja ajoissa tehdyillä täsmäkorjauksilla. Myös lumenpudotukset voidaan sopia nyt jo.

Kattotutka Oy

19.4.2022

Inflaatio korkeimmillaan yli 30 vuoteen – vastikkeet nousevat

Suomen inflaatio kohosi maaliskuussa 5,8 prosenttiin. Tämä on korkein luku yli 30 vuoteen. Myös euroalueella inflaatio laukkaa.

kiinteistövakuutusmaksut

1.11.2022

Vakuutusmaksuihin tulossa merkittäviä korotuksia

Taloyhtiöiden kiinteistövakuutusmaksut nousevat merkittävästi vuonna 2023, varoittaa Howden Finland. Maksunkorotuksien suurin syy on korkea rakennuskustannusindeksi. Vakuutusmaksujen suuruus kuitenkin vaihtelee taloyhtiöittäin.

Olet lukenut 1/25 maksuttomasta artikkelista

Haluatko lukea rajattomasti artikkeleita? Luo tunnus, kirjaudu sisään tai tilaa Kiinteistölehti edullisesti!

Tilaa lehti