Työeläkeyhtiöt helpottavat ravintoloiden vuokranmaksua

Kiinteistönomistajat, vuokralaiset ja asianajajat tulkitsevat eri tavoin lakia liikehuoneistojen vuokrauksesta pandemian aikana. Työeläkeyhtiöt Ilmarinen ja Varma ovat jo tulleet ravintolayrittäjiä vastaan, kirjoittaa Kauppalehti.

Ilmarisen vuokrauspäällikkö Ville Laurila kertoo, että eläkeyhtiön tulkinta liikehuoneistojen vuokrauslaista on ravintoloiden sulkemispäätöksen jälkeen se, että liiketoiminnan harjoittaminen yhtiöltä vuokratuissa tiloissa on mahdotonta. Laki viittaa tulipaloihin ja muihin vastaaviin tilanteisiin, mutta lopputulos on sama.

Myöskään Varma ei peri ravitsemisliikevuokralaisiltaan vuokraa ajanjaksolta, jolloin ravintolat on määrätty suljettaviksi.

Kiinteistösijoitusyhtiö Citycon tekee Kauppalehden mukaan tällä hetkellä suuren määrän päätöksiä vuokrien kohtuullistamisista ja vuokraehtojen muuttamisesta, mutta päätökset ovat vuokralaiskohtaisia.

Lue lisää täältä.

Haluatko kommentoida artikkelia? Luo tunnus ja kirjaudu sisään.

Tilaa uutiskirjeemme

Kiinteistölehden suosittu uutiskirje tuo kiinteistöalan uutiset sinulle kahden viikon välein!

Tilaa uutiskirje

Katso myös nämä

15.3.2023

Kiinteistölehden vaalikysely: Matias Mäkynen / SDP

SDP:n Matias Mäkysen vastaukset Kiinteistölehden eduskuntavaalikyselyyn.

30.12.2022

Huomioi turvallisuus ja naapurisopu uudenvuoden ilotulituksessa

Ilotulitteiden turvallinen käyttö on tärkeää uudenvuoden juhlinnassa. Henkilö- ja omaisuusvahinkojen vaaraa ei saa aiheuttaa. Siksi ilotulitteita ei saa ampua rakennusten ja autojen läheisyydessä.

mökkeilyn maksut

9.6.2023

Mökkeilyn kuntakohtaiset maksut vaihtelevat reilusti

Kuntakohtaisia maksuja lankeaa mökkiläiselle maksettavaksi kalliimmissa mökkikunnissa lähes kaksinkertainen määrä verrattuna edullisimpaan kuntaan, selviää Omakotiliiton tekemästä vertailusta. Erityisesti ovat nousseet sähkömaksut.

suojaa koti

19.6.2023

Lomailija, suojaa kotisi murtovarkailta

Murtovarkaiden on helppo iskeä, kun asukkaat ovat lomalla. Siksi koti kannattaa ennen kesälomalle lähtöä suojata huolellisesti. Parhaiten murtoja ehkäisee asutun näköinen koti, jota joku naapuri käy välillä katsomassa.

Olet lukenut 1/25 maksuttomasta artikkelista

Haluatko lukea rajattomasti artikkeleita? Luo tunnus, kirjaudu sisään tai tilaa Kiinteistölehti edullisesti!

Tilaa lehti