Tulipaloissa on tänä vuonna kuollut 49 ihmistä

Elokuun loppuun mennessä tulipaloissa on kuollut 49 henkilöä. Tiedot perustuvat Suomen Pelastusalan Keskusjärjestön mediaseurantaan. Palokuolemien määrä on seitsemän vähemmän kuin viime vuonna vastaavaan aikaan.

Tulipaloissa on elokuun loppuun mennessä kuollut 49 henkilöä. Menehtyneistä 32 oli miehiä ja 10 naisia. Seitsemän sukupuoli ei ole SPEKin tiedossa. Niissä kuolemantapauksissa, joissa uhrin ikä ilmenee, noin 40 % on yli 65-vuotiaita. Viime vuonna samaan aikaan vastaava luku oli 33 %. Ikäihmisten suhteellinen osuus palokuolleista on tämän perusteella viime vuosina kasvanut.

Kerrostalopaloissa on elokuun loppuun mennessä kuollut 14 ihmistä, omakotitalopaloissa 27, vapaa-ajanasuntopaloissa yksi ja muissa rakennuksissa neljä. Muissa ympäristöissä tapahtuneissa tulipaloissa on kuollut kolme ihmistä.

SPEK on mukana 4.9.2015 alkavilla Kokonaisturvallisuus 2015 -messuilla Tampereen Messu- ja Urheilukeskuksessa. Security Track -kisa haastaa perheet ja yritykset testaamaan omia tietojaan ja taitojaan turvallisuusasioissa.

Lue lisää

Tilaa uutiskirjeemme

Kiinteistölehden suosittu uutiskirje tuo kiinteistöalan uutiset sinulle!

Tilaa uutiskirje

Katso myös nämä

8.6.2016

Asumisen kulut haukkaavat yhä suuremman loven kukkaroon

POP Pankin kansalaissuhdanne-ennusteen mukaan asuminen on yhä kalliimpaa ensi vuonna. Omistusasuntojen hinnat ja vuokrat nousevat koko maassa. Velallisen taloutta tukee kuitenkin alhainen korkotaso.

14.3.2016

Tulipaloissa on tänä vuonna kuollut 13 ihmistä

Sähkötupakat aiheuttivat viime vuonna 78 erheellistä paloilmoitusta, mikä on 61 ilmoitusta enemmän kuin vuonna 2014. Suomen Pelastusalan Keskusjärjestö muistuttaa, että sähkötupakointi voi tulla kalliiksi, koska pelastuslaitokset laskuttavat erheellisistä paloilmoituksista. Maksu on keskimäärin 725 euroa.

1.4.2015

Nykyiset toimenpiteet eivät riitä palokuolemien vähentämiseen

Käytössä olevat keinot nykyisellä volyymilla toteutettuina eivät riitä vähentämään palokuolemia suunnitelmien mukaisesti. Valtakunnallisten tavoitteiden mukaan palokuolemien määrä pitäisi saada vähenemään edes 50:een. Jo ensimmäisen vuosineljänneksen aikana palokuolemia on Suomen Pelastusalan Keskusjärjestön alustavien tietojen mukaan 27.

31.3.2017

Suuret asumiskustannukset hieman harvemmalla

Suuret asumiskustannukset rasittivat vuokralla asuvista kotitalouksista 14,6 prosenttia vuonna 2015. Osuus oli 2,6 prosenttiyksikköä pienempi kuin edeltävänä vuonna. Omistusasunnoissa asuvista kotitalouksista asumiskustannusrasitteisten osuus pysyi lähes samana, noin 2 prosentissa.

Olet lukenut 1/25 maksuttomasta artikkelista

Haluatko lukea rajattomasti artikkeleita? Luo tunnus, kirjaudu sisään tai tilaa Kiinteistölehti edullisesti!

Tilaa lehti