Toivo Korhonen Isännöintiliiton puheenjohtajaksi

Isännöintiliiton puheenjohtajaksi nyt alkavalle kaksivuotiskaudelle on valittu Toivo Korhonen, 53, Joensuusta. Liittokokouksessa 11.9.2018 valittu Korhonen on JIP-Isännöinti Oy:n yrittäjä, ja toiminut Isännöintiliiton hallituksen jäsenenä neljä vuotta sekä Pohjois-Karjalan Isännöitsijät ry:n puheenjohtajana kahdeksan vuotta.

Korhonen on työskennellyt isännöintialalla vuokrataloisännöinnin, rakennuttamisen sekä asunto-osakeyhtiöisännöinnin parissa. Viimeiset viisi vuotta hän on toiminut yrittäjänä ja omistaa puolet JIP-Isännöinnistä, joka työllistää 30 henkilöä Joensuussa ja Lieksassa.

Lähivuosina isännöintialan tulisi Korhosen mielestä kiinnittää huomiota erityisesti johtamisen kehittämiseen.

– Tämä on kasvava toimiala, joka on parantanut kannattavuuttaan ja voi siten vielä kehittää ja kehittyä paljon, hän sanoo.

Isännöintialan haasteena on, että kaupungistumisen myötä ihmisten, omistajien ja rakennusten tarpeet muuttovoitto- ja muuttotappioalueilla karkaavat yhä kauemmas toisistaan. Isännöinniltä tarvitaan eri alueilla erilaista apua.

– Yrityksillä on hyvät mahdollisuudet erikoistua asiakkuuksittain ja alueellisesti. Ei ole yhtä oikeaa isännöintiä, Korhonen sanoo.

Alan muutokseen luotsaamisen lisäksi Korhonen haluaa puheenjohtajana onnistua huolehtimaan hyvistä sidosryhmäsuhteista ja rakentamaan jäsenten yhteishenkeä.

– Liitto on jäseniään varten, ja liiton molemmille jäsenryhmille – isännöintiyrityksille ja paikallisyhdistyksille – on roolinsa ja tarpeensa.

Uusi hallitus ja varapuheenjohtajat

Isännöintiliiton ensimmäiseksi varapuheenjohtajaksi valittiin Jyrki Makkonen Realia Isännöinti Oy:stä ja toiseksi varapuheenjohtajaksi Krister Ilvonen MTR Isännöinti Oy:stä.

Liittokokous valitsi myös uuden hallituksen, jossa on 11 jäsentä.

Haluatko kommentoida artikkelia? Luo tunnus ja kirjaudu sisään.

Tilaa uutiskirjeemme

Kiinteistölehden suosittu uutiskirje tuo kiinteistöalan uutiset sinulle kahden viikon välein!

Tilaa uutiskirje

Katso myös nämä

taloyhtiön vakuutukset

1.3.2023

Taloyhtiön vakuutukset kannattaa kilpailuttaa

Taloyhtiön kannattaa kilpailuttaa vakuutuksensa säännöllisesti. Tinkiminen ei vakuutusasioissa kannata. Erityisesti ison ja kalliin korjaushankkeen lähestyessä taloyhtiön hallituksen on huolehdittava, että kiinteistövakuutus on voimassa.

15.12.2022

Isännöintikartelli johti miljoonien seuraamusmaksuihin

Markkinaoikeus on antanut päätöksen helmikuussa 2021 esiin tulleesta isännöintikartellijutusta. Asianosaiset määrättiin maksamaan liki viiden miljoonan euron seuraamusmaksut.

Isännöinnin auktorisointi

28.9.2023

Isännöinnin auktorisointi – mitä se merkitsee?

Auktorisointi takaa, että isännöitsijä tai isännöintiyritys osaa hoitaa taloyhtiön asioita ja toimii isännöinnin eettisten ohjeiden mukaan. Auktorisoinnin vaatimukset ovat korkeat, ja auktorisoituja isännöintiyrityksiä valvovat Isännöintiliitto ja ISA-yhdistys.

korvauksia isännöintikartellista

10.2.2023

Haetko korvauksia isännöintikartellista? Toimi näin

Taloyhtiö voi nostaa vahingonkorvauskanteen isännöintikartellipäätöksessä mainittuja toimijoita vastaan. Perusedellytyksenä on, että taloyhtiö pystyy näyttämään kartellista sille syntyneen vahingon toteen. Jos oikeuteen päädytään, taloyhtiön kannattaa hankkia itselleen kartellivahingonkorvauksiin erikoistunut juristi.

Olet lukenut 1/25 maksuttomasta artikkelista

Haluatko lukea rajattomasti artikkeleita? Luo tunnus, kirjaudu sisään tai tilaa Kiinteistölehti edullisesti!

Tilaa lehti