Toimiva palovaroitin tarvitaan, paristonvaihto oli kallis

Tamperelaisen eläkeläispariskunnan asunnon palovaroitin alkoi piipittää äänekkäästi, viestittäen että paristo pitäisi vaihtaa. Pariskunta ei itse voi vaihtaa paristoa, sillä mies on sähköpyörätuolissa, eikä vaimo uskalla enää kiivetä jakkaralle. Asiasta kertoo Aamulehden verkkolehti.

Pariskunta soitti taloyhtiön käyttämään huoltoyhtiöön, Huoltomies tuli pian ja vaihtoi muutamassa minuutissa pariston varmuuden vuoksi sekä keittiön että olohuoneen varoittimiin.

Kun lasku tuli, paristojen vaihdon hinnaksi osoittautui 146 euroa. Aamulehti tarkisti laskun. Siitä ilmeni, että päivystystyön hinta oli 108,62 euroa, matkakulut 22,75 euroa ja paristojen hinta 14,63 euroa.

Huoltoyhtiö kertoi Aamulehdelle, että paristojen vaihdon hinta on korkea, koska työ tehtiin päivystystyönä sunnuntaina. Arvion mukaan arkipäivänä päiväsaikaan tehty pariston vaihto maksaisi noin 30 euroa.

Isännöintiliiton hallituksen puheenjohtaja Ilkka Saarinen Tampereelta arvioi lehdelle, että 146 euroa ei ole poikkeuksellinen hinta sunnuntain päivystystyöstä.

Lue koko artikkeli Aamulehden verkkolehdestä.

Haluatko kommentoida artikkelia? Luo tunnus ja kirjaudu sisään.

Tilaa uutiskirjeemme

Kiinteistölehden suosittu uutiskirje tuo kiinteistöalan uutiset sinulle!

Tilaa uutiskirje

Katso myös nämä

21.1.2022

Vain murto-osassa kuolemaan johtaneissa paloissa oli palovaroitin – taloyhtiöitä kehotetaan ottamaan vastuuta

Kun tulipalo syttyy, kipuaa savu kuuman ilman mukana ylöspäin. Jos katossa on toimiva palovaroitin, se havaitsee savukaasut ja alkaa hälyttää voimakkaalla äänellä. Asunnon asukkaat ja todennäköisesti myös naapurit havahtuvat.

palovaroitin

26.11.2022

Pidä palovaroitin ajan tasalla

Vanha palovaroitin ei toimi yhtä hyvin kuin uusi. Siksi se tulisi uusia 5–10 vuoden välein. Myös taloyhtiö voi ottaa aktiivisen roolin palovaroittimien toiminnan ylläpitämisessä.

Taloyhtiöiden hoito- ja korjauskustannukset

27.5.2022

Suunnitelmallisuus pitää kustannukset aisoissa

Taloyhtiöiden hoitokulut ovat tänä vuonna olleet kasvussa, kun esimerkiksi sähkö ja kaukolämpö ovat kallistuneet. Nousua voi kuitenkin hillitä esimerkiksi investoimalla energiatehokkuuteen.

1.12.2022

Taloyhtiöille lisää vastuuta palovaroittimista

Eduskunnan käsittelyssä oleva pelastuslaki on siirtämässä taloyhtiöille entistä enemmän vastuuta asuntojen paloturvallisuudesta. Pelastuslain muutosesitys tarkoittaisi sitä, että taloyhtiö olisi vastuussa palovaroittimien hankinnasta ja kunnossapidosta.

Olet lukenut 1/25 maksuttomasta artikkelista

Haluatko lukea rajattomasti artikkeleita? Luo tunnus, kirjaudu sisään tai tilaa Kiinteistölehti edullisesti!

Tilaa lehti