Tietomallintaminen rakennustyömaalla

Talonrakennusalalla suunnittelu tehdään yhä lisääntyvissä määrin tietomallipohjaisilla ohjelmistoilla. Tietomallintaminen talonrakennustyömaalla -uutuuskirja on kattava opas tietomallinnuksen perusteista ja hyödyntämismahdollisuuksista.

Kirja perehdyttää tietomallien käyttömahdollisuuksiin rakennustuotannossa. Siinä kuvataan tietomallinnukseen ja tietomallien käyttöön liittyvät peruskäsitteet sekä selvitetään, mitä tietomallien käyttö rakennushankkeissa edellyttää. Tietomallien käyttömahdollisuuksia esitellään kirjassa perusteelisesti, samoin kuin tietomallien käytöstä saatavia hyötyjä, tarvittavia ohjelmistoja ja mallintamiseen vaadittavaa osaamista.

Kirjassa annetaan myös ohjeet siihen, miten tietomalliosaaminen saadaan siirrettyä rakennustuotannossa toimiviin yrityksiin.

Kirja sopii käytännön oppaaksi urakoitsijoille ja talonrakennusalan opiskelijoille. Sitä voivat käyttää tietolähteenä myös muut rakennushankkeen osapuolet, mukaan lukien hankkeita tilaavat taloyhtiöt.

Kirjan ovat kirjoittanut Päivi Jäväjä ja Timo Lehtoviita. Kustantaja on Rakennustieto Oy.

Haluatko kommentoida artikkelia? Luo tunnus ja kirjaudu sisään.

Tilaa uutiskirjeemme

Kiinteistölehden suosittu uutiskirje tuo kiinteistöalan uutiset sinulle kahden viikon välein!

Tilaa uutiskirje

Katso myös nämä

linjasaneeraukseen

13.4.2023

Suomen Kiinteistölehti perehtyy huhtikuussa linjasaneeraukseen

Huhtikuun Kiinteistölehdessä seurataan linjasaneerauksen edistymistä ja asbestinpurkua. Taloyhtiö 2023 -tapahtumassa esiintyvä Kerttu Kotakorpi kannustaa taloyhtiöitä varautumaan ilmastonmuutokseen ajoissa. Asiantuntija kertoo, miksi vesimittari voi näyttää väärää lukemaa.

kiinteistölehti puutaloyhtiössä

22.6.2023

Suomen Kiinteistölehti käy kesäkuussa kylässä puutaloyhtiössä

Kesäkuun Kiinteistölehdessä vieraillaan idyllisessä puutaloyhtiössä ja kerrotaan, miten kerrostalopihastakin saa monimuotoisen. Tutustumme myös märkätilatarkastuksiin ja kuulemme, millainen on houkutteleva taloyhtiö juuri nyt.

19.5.2023

Suomen Kiinteistölehti lajittelee ja kompostoi toukokuussa

Toukokuun Kiinteistölehdessä tutustutaan pienen pihan jätekeräykseen, kompostoivaan taloyhtiöön ja polkupyörien säilytykseen. Asiantuntija kertoo uusien hallituksen jäsenten perehdyttämisestä. Selvitämme myös, mitä vastuita vuokralaiselle kuuluu.

marraskuun suomen kiinteistölehti

16.11.2023

Marraskuun Suomen Kiinteistölehti paneutuu turvallisuuteen

Marraskuun lehdessä rauhattoman taloyhtiön häiriöt saadaan kuriin lukitusuudistuksella. Laajakaistan hankkiminen taloyhtiöön kannattaa suunnitella huolella. Kuulemme myös, mitä hyötyä on huoltokirjasta, ja miten sähköautot vaikuttavat taloyhtiön paloturvallisuuteen.

Olet lukenut 1/25 maksuttomasta artikkelista

Haluatko lukea rajattomasti artikkeleita? Luo tunnus, kirjaudu sisään tai tilaa Kiinteistölehti edullisesti!

Tilaa lehti