Tarkista julkisivusi

julkisivun kunnossapito

Julkisivuihin kertyy jatkuvasti likaa, levää, hometta, sammalta ja jäkälää. Puhdistamalla vahingolliset kasvustot säännöllisesti taloyhtiö säästää rahaa, kun pinta pysyy pidempään kunnossa.

Levän vihertämiä seiniä, mustia valumia ulokkeista, roiskeläiskiä sokkelissa, jäkälää tiilipinnassa, sammalta katolla.

– Julkisivujen kunto kannattaa tarkistaa vuosittain, kun kierretään talo ja katsotaan, että kaikki muukin on kunnossa: onko jostain maali alkanut lähteä, onko kasvustoa, näyttääkö siistiltä, suosittelevat asiantuntija Juha Myöhänen Suomen Julkisivupalveluista ja Sokeva Oy:n tuote- ja koulutusvastaava Pia Puhk.

Artikkeli on tilaajille

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaamalla Suomen Kiinteistölehden saat lukuoikeuden kaikkiin artikkeleihin. Sinun tarvitsee vain luoda käyttäjätunnus ja kirjautua sisään!

Tilaa uutiskirjeemme

Kiinteistölehden suosittu uutiskirje tuo kiinteistöalan uutiset sinulle!

Tilaa uutiskirje

Katso myös nämä

9.6.2015

Taloyhtiön hallitus, tarkistitko tilinpäätöksen?

Taloyhtiöiden tilinpäätökset laaditaan yleensä keväisin. Vaikka tilinpäätöksen laatisi isännöintiyritys tai tilitoimisto, taloyhtiön hallitus on viime kädessä vastuussa sen paikkansapitävyydestä. Hallituksen tulee siksi tarkistaa tilinpäätös ennen sen allekirjoittamista.

1.12.2018

Adventtina sytytetään paljon kynttilöitä – muista tarkistaa palovaroitin

Kodeissa on paljon palovaroittimia, joissa paristo on vanhentunut tai itse varoittimen käyttöikä on ylittynyt. Palovaroittimien käyttöikä on noin 10 vuotta. Varmista turvallinen joulu tarkistamalla, että asunnossa on toimiva palovaroitin ja vaihda paristo uuteen.

17.12.2014

Ja sinä yönä oli ledejä ulkona …

Jouluvalaistus ei ole kovin merkittävä tekijä kotitalouden tai taloyhtiön koko vuoden sähkölaskussa. Jos sähköistä joulutunnelmaa ollaan muutenkin uusimassa, koristevalojen vaihtaminen ledeiksi kannattaa silti. Se pienentää energiankulutusta ja helpottaa huoltoa.

3.7.2018

Kodin huoltotöiden top 6 – tee nämä, niin asuntosi pysyy kunnossa!

Asukas on velvollinen pitämään asuntonsa kunnossa, olipa hän sitten asunnon omistaja tai vuokralainen. Asunnon hyvään hoitoon kuuluu pienten huoltotöiden tekeminen – niiden avulla koti pysyy puhtaana ja turvallisena asua. Seuraavassa on lueteltu kuusi huoltotyötä, jotka asukkaan tulee muistaa tehdä säännöllisesti.