Tamperelaiselle taloyhtiölle 17 000 euron säästöt vuodessa

Tammelalainen As Oy Tampereen Pohjolankatu 18-20 toteutti vuonna 2014 energiatehokkuutta parantavan remontin. Vuoden jälkeen sähkönkulutus on tippunut 47 % ja kaukolämmön kulutus 61 %. Säästöjä on tullut pelkissä lämmityskustannuksissakin jo 17 000 euroa vuodessa.

Pohjolankadun toimenpiteitä olivat muun muassa ilmanvaihdon järkeistäminen, poistoilmalämpöpumpun ja aurinkolämmön asentaminen kaukolämmön oheen ja etäohjaus- ja hallintajärjestelmän käyttöönotto. Huolellinen suunnittelu ja kokonaisuuden toiminnan varmistaminen etähallinnan avulla on erittäin tärkeää, kun rinnakkaisia järjestelmiä on useita.

Taloyhtiö pääsi vuonna 2013 mukaan yhteensä 30 miljoonan euron EU-GUGLE -projektiin, jossa on Tampereen lisäksi mukana viisi eurooppalaista pilottikaupunkia. Tampereelta projektiin päässeet kahdeksan pilottitaloyhtiötä saavat tuntuvan EU:n investointituen lisäksi sparrausapua niin remonttikokonaisuuksien suunnitteluun kuin toteutukseen. Kaikkien maiden pilottirakennuksia remontoidaan tähtäimenä huomattava energiatehokkuuden parantaminen.

Taloyhtiöiden energiatehokkuustyö jatkuu Tampereella TARMO+ -hankkeen muodossa. Syyskuussa viidellä asuinalueella alkavat avoimet Hyvän asumisen illat, joissa pohditaan omaa asumista, kiinteistönpitoa ja vastaavan kaltaisia ratkaisuja omaan taloyhtiöön. EAKR -rahoitteinen TARMO+ yhdistää toimijat asujista yrityksiin, asiantuntijoihin ja kaupungin edustajiin keskustelemaan vapaamuotoisesti asumisen, korjaamisen sekä rakentamisen teemoista.

Lisätietoa:

www.eu-gugle.eu

www.tarmoprojekti.fi

Haluatko kommentoida artikkelia? Luo tunnus ja kirjaudu sisään.

Tilaa uutiskirjeemme

Kiinteistölehden suosittu uutiskirje tuo kiinteistöalan uutiset sinulle!

Tilaa uutiskirje

Katso myös nämä

14.12.2021

Vuokralaisen valinta vaikuttaa taloyhtiön arvoon

Hyvä vuokralainen maksaa vuokrat ajallaan ja pitää asunnosta hyvää huolta. Hyvät vuokralaiset elävät ihmisiksi ja taloyhtiö pysyy rauhallisena, hyvänä yhtiönä. Kun taloon valitaan paljon huonoja vuokralaisia, kärsii taloyhtiön kunto, rauha ja pidemmän päälle myös maine.

sähköautojen latausjärjestelmät

24.5.2022

Nyt on aika investoida sähköautojen latausjärjestelmiin

Sähköautojen määrä kasvaa, ja latauslaitteiden hankinta tulee ennen pitkää eteen jokaiselle taloyhtiölle. Sähköauto- ja latausjärjestelmäasiantuntija Vesa Linja-aho kertoo, millaiseen latausjärjestelmään kannattaa investoida juuri nyt.

Tähtiartikkeli

Tilaajille

23.2.2022

Talouselämä: Asunnonomistajalle lisälaskua lämmityskuluista keskimäärin 25 e/kk

Taloyhtiöiden lämmityskustannukset ja kaukolämpömaksut ovat nousseet monilla paikkakunnilla. Isännöintiliitto laati Talouselämälle esimerkkilaskelman kustannusten noususta suuressa 60 huoneiston taloyhtiössä, jossa huoneistot olisivat keskimäärin 50 neliötä ja jossa olisi huoneistoalaa 3 000 neliötä. Laskelmassa taloyhtiön hoitokulut olisivat olleet viime vuonna noin 180 000 euroa vuodessa, josta noin 60 000 euroa olisi mennyt lämmitykseen.

3.12.2021

Kiinteistölehti vertaili lainarahan hintaa

Tarjoukset perustuvat pääkaupunkiseudulla asuntolainoja tarjoavien pankkien luottokriteerien mukaisella vakuusarvostuksella ja maksukykyarvioinnilla tehtyihin laskelmiin. Korot on laskettu 1.9.2021 tilanteen mukaan. Todellinen kokonaiskorko sisältää marginaalin, viitekoron, nostopalkkiot ja hoitokulut laina-ajalle jaksotettuna.

Olet lukenut 1/25 maksuttomasta artikkelista

Haluatko lukea rajattomasti artikkeleita? Luo tunnus, kirjaudu sisään tai tilaa Kiinteistölehti edullisesti!

Tilaa lehti