Tampereen ensimmäisiin puukerrostaloihin valmistuu kohtuuhintaisia vuokra-asuntoja

VTS-kodit rakennuttaa Vuorekseen Tampereen ensimmäisiä puukerrostaloja. Harjannostajaisia vietettiin 18.5.2017 ja kaksi nelikerroksista taloa valmistuvat elokuussa 2017.

Tampereen suurin vuokranantaja halusi tutkia, voidaanko puukerrostalon rakentamiskustannukset mahduttaa ARA:n raameihin. Tässä onnistuttiin ja Vuorekseen valmistuu 53 kohtuuhintaista vuokra-asuntoa.

– Rakentaminen ei tule yhtään sen kalliimmaksi, vaikka materiaalina on betonielementtien sijaan suomalainen puu, VTS-kotien toiminnanjohtaja Ahto Aunela sanoo.

– Haluamme osaltamme myös edistää ekologista, kestävää asuntotuotantoa sekä hillitä rakentamisen hintapaineita.

Kotimainen puuteollisuus on saanut uuden, kilpailukykyisen tuotteen VTS-kotien hankkeen myötä. VTS Puukoukku on Suomen ensimmäinen kerrostalokohde, jonka rakennusmateriaalina käytetään kotimaisesta puusta valmistettuja CLT-levyjä.

Levyistä rakennettiin kuhmolaisella tehtaalla tilaelementtejä, lähes muuttovalmiita asuntoja. Muun muassa pintamateriaalit, ikkunat ja keittiökalusteet olivat jo paikoillaan, kun elementit kuljetettiin Tampereelle ja pinottiin kerrostaloiksi.

– Haluamme tuoda rakennusalalle tervettä kilpailua ja uusia vaihtoehtoja perinteisen betonielementtituotannon rinnalle. Uskon, että tällä tuotteella on mahdollista pitää rakentamisen hinnat kurissa sekä lisätä kohtuuhintaista vuokra-asuntotuotantoa, Aunela toteaa.

VTS Puukoukun ovet ovat avoinna Vuores-päivänä sunnuntaina 21.5.2017 klo 12–15. Tervetuloa tutustumaan puukerrostalojen vuokra-asuntoihin osoitteeseen Koukkurannankatu 10.

Haluatko kommentoida artikkelia? Luo tunnus ja kirjaudu sisään.

Tilaa uutiskirjeemme

Kiinteistölehden suosittu uutiskirje tuo kiinteistöalan uutiset sinulle kahden viikon välein!

Tilaa uutiskirje

Katso myös nämä

vuokralaisia

14.6.2023

Auta vuokralaista pitämään asunto kunnossa

Taloyhtiöissä asuu paljon osakkaiden vuokralaisia, jotka on tärkeää ottaa mukaan kaikkeen asumisviestintään. Vuokranantajan tulee varmistaa, että vuokralainen saa riittävän tiedon hoitovastuistaan, ja rohkaista tätä ilmoittamaan vioista ja puutteista.

vuokralainen vuokrasopimus

2.5.2023

Milloin vuokralainen voi purkaa vuokrasopimuksen ennenaikaisesti?

Vuokralainen purki vuokrasopimuksen, kun taloyhtiö uhkasi ottaa huoneiston hallintaansa. Vuokrasopimus koski liiketoiminnan aloittamista huoneistossa, vaikka taloyhtiö oli kieltänyt liiketoiminnan kyseisessä huoneistossa. Asiaa puitiin käräjäoikeudessa ja hovioikeudessa.

Tilaajille

vuokranantaja vahingonkorvausvastuu

14.8.2023

Vastaako vuokranantaja vuokralaisen aiheuttamista vahingoista?

Vuokralainen on lain nojalla velvollinen korvaamaan vuokranantajalleen aiheuttamansa vahingot. Taloyhtiö ei kuitenkaan voi vaatia vuokranantajalta korvausta vuokralaisen vahingoittaessa yhtiölle kuuluvia rakennuksen osia.

Tilaajille

16.8.2023

Kustannusten nousu ei aina oikeuta vuokrankorotukseen

Korkojen ja vastikkeiden nousu ei automaattisesti mahdollista vuokrankorotuksia, muistuttaa Suomen Vuokranantajat. Vuokrankorotusehto kannattaa kirjata vuokrasopimukseen, ja jos näin ei ole tehty, vuokranantaja ja vuokralainen voivat neuvotella asiasta.

Olet lukenut 1/25 maksuttomasta artikkelista

Haluatko lukea rajattomasti artikkeleita? Luo tunnus, kirjaudu sisään tai tilaa Kiinteistölehti edullisesti!

Tilaa lehti