Talven LVI-työt kannattaa tilata nyt

Tilaamalla tulevan talven LVI-asennustyöt nyt välttää ruuhkaan jumittumisen. Tällä hetkellä ei ole vielä ”huutavaa putkiasentajapulaa”, mutta eräillä seuduilla alkaa olla niukkuutta kapasiteetista. Aloitusvalmiit hankkeet kannattaa kiinnittää urakoitsijan kalenteriin pikaisesti, jotta ne tehdään suunnitellussa aikataulussa.

Kaikki ajoissa tilatut työt ehditään tehdä, mutta harvassa yrityksessä on reservissä asentajia, jotka voivat aloittaa työt heti. Uudisrakentamisen ennakoituakin ripeämpi kasvu voi johtaa siihen, että osaavat remontin tekijät loppuvat. Monella paikkakunnalla on käynnistymässä suuria korjausvajeen purkuhankkeita. Muutoinkin talotekniset modernisoinnit ovat aiempaa laajempia ja enemmän työaikaa vaativia.

Koko maata tarkastellen töiden ja tekijöiden määrät ovat tasapainossa, mutta tarve ja tarjonta kohtaavat yhä harvemmilla alueilla. Suunnittelu ja tarjouslaskenta ovat täystyöllistettyjä.

– Hankkeeseen ryhtyvän pitää olla tarkkana, jos ei saa tarjouksia tai tulee vain yksi tarjous. Kesäisin eri alojen remontintekijöitä ilmestyy kuin sieniä sateella, eikä kaikilla ole puhtaat jauhot pakeissaan. Kokemattomien tai jopa epärehellisten tekijöiden halvalla lupaama työ voi lopulta tulla todella kalliiksi, LVI-Tekniset Urakoitsijat LVI-TU ry:n toimitusjohtaja Jari Syrjälä muistuttaa.

Taloustaantuman aikana on säästetty huollosta ja kunnossapidosta, mikä kostautuu äkillisinä korjaustarpeina. Talotekniikan kuntoa pitää seurata ja selvittää, jotta korjaukset osataan ajoittaa tarpeen eikä taloustilanteen mukaan.

LVI-töitä tehdään vuoden ympäri, minkä vuoksi remonttiin ryhtyvän kannattaa harkita toteutusajankohdaksi talvea.

Haluatko kommentoida artikkelia? Luo tunnus ja kirjaudu sisään.

Tilaa uutiskirjeemme

Kiinteistölehden suosittu uutiskirje tuo kiinteistöalan uutiset sinulle kahden viikon välein!

Tilaa uutiskirje

Katso myös nämä

keittiöremontti

20.5.2022

Suunnittelu ja pohjatyöt takaavat onnistuneen keittiöremontin

Espoon Kivenlahdessa remontoidaan 72-neliösen kerrostaloasunnon keittiötä. Remontin toteuttaja, osakas Pekka Vass kertoo, että parhaiten keittiöremontista selviää kun suunnittelee sen hyvin ja tekee pohjatyöt huolella. "Kannattaa ehdottomasti palkata suunnittelija", hän sanoo.

Tähtiartikkeli

Tilaajille

syystalkoissa

20.9.2022

Tee ainakin nämä asiat taloyhtiön syystalkoissa

Syystalkoissa haravointi saa jäädä vähemmälle, sillä lehdet tekevät hyvää maaperälle. Talveen voi sen sijaan valmistautua suojaamalla kasvit verkoilla ja aurauskepeillä. Syksy on myös hyvää istutusaikaa.

patteriverkosto

19.10.2022

Pidä patteriverkosto kunnossa

Taloyhtiössä kannattaa sopia yksi lämpötila, johon kaikki huoneistot säädetään. Jos lämpötila silti vaihtelee, vika voi olla ilmanvaihdossa. Myös patteriverkosto voi tarvita säätöä.

tilaisuus tekee varkaan

1.9.2022

Tilaisuus tekee varkaan – taloyhtiön hallituksessakin

Taloyhtiön hallituksen tehtäviin kuuluu myös isännöitsijän valvonta. Tehtävää ei kannata laiminlyödä, sillä se voi kostautua hallituksen jäsenten omasta pussista. Isännöitsijä kannattaakin valita huolella.

Olet lukenut 1/25 maksuttomasta artikkelista

Haluatko lukea rajattomasti artikkeleita? Luo tunnus, kirjaudu sisään tai tilaa Kiinteistölehti edullisesti!

Tilaa lehti