Taloyhtiöt tarvitsevat lisää pyöräsäilytystiloja

Pyöräilyn lisäämisen yksi haaste on pyöräpysäköintitilojen riittämättömyys erityisesti taloyhtiöissä. Tähän haetaan ratkaisua Motivan julkaisemalla Pyörällä koko talo -oppaalla. Opas auttaa taloyhtiöiden hallituksia parantamaan olemassa olevia säilytystiloja ja antaa neuvoja uusien tilojen järjestämiseen.

Oppaalle on huutava tarve, sillä esimerkiksi Kiinteistöliiton vuonna 2018 tekemässä selvityksessä kävi ilmi, että pyörien säilytystilat riittävät hyvin vain joka neljännessä taloyhtiössä. Kaupungeittain tarkasteltuna pyörien säilytyksen tilanne on hankalin Helsingissä ja Oulussa. Etenkin vanhoissa (ennen 1950-lukua) rakennetuissa taloissa tilan löytäminen pyörille on vaikeaa. Ongelmaan voi törmätä uudemmissakin taloyhtiöissä, sillä esimerkiksi 2000-luvulla rakennetuissa taloyhtiössä vain kolmasosassa pyörät mahtuvat hyvin varastoihin.

– Taloyhtiöt toteuttavat monin tavoin toimia, jotka osaltaan vaikuttavat ilmastoon ja kaupunkien viihtyisyyteen. Ihmisten kulkutapavalinnoissa pyörien pysäköinnillä on merkittävä rooli. Kun pyörän pysäköinti on helppoa ja tilat riittäviä ja hyvin suunniteltuja, tulee pyörä valittua kulkuneuvoksi yhä useammin, toteaa ympäristöneuvos Kaisa Mäkelä ympäristöministeristöstä. Ympäristöministeriö rahoitti oppaan.

Haluatko kommentoida artikkelia? Luo tunnus ja kirjaudu sisään.

Tilaa uutiskirjeemme

Kiinteistölehden suosittu uutiskirje tuo kiinteistöalan uutiset sinulle kahden viikon välein!

Tilaa uutiskirje

Katso myös nämä

ilmastonmuutos vaikuttaa

11.4.2023

Kuukauden kasvo: Pienillä teoilla on iso vaikutus

Ilmastonmuutos vaikuttaa tulevaisuudessa myös suomalaisten asumiseen. Meteorologi ja tietokirjailija Kerttu Kotakorpi kannustaa taloyhtiöitä varautumaan olosuhteiden muutoksiin ajoissa. Ilmastonmuutosta on mahdollista hillitä pienilläkin keinoilla.

energia-avustuksia

31.3.2023

Taloyhtiöt käyttivät innokkaasti energia-avustuksia

Taloyhtiöt saivat viime vuonna tukea energiatehokkuutta edistäviin korjauksiin 60 miljoonaa euroa, kertoo ARA. Taloyhtiöt hakivat erityisesti energia- ja latausinfra-avustuksia. Myös esteettömyyskorjauksiin myönnettiin paljon avustuksia.

suuret taloyhtiöt osakeluetteloiden siirto

9.8.2023

Isot taloyhtiöt kirivät kesällä osakeluetteloiden siirroissa

Noin 35 prosenttia taloyhtiöistä oli siirtänyt osakeluettelonsa sähköiseen huoneistotietojärjestelmään heinäkuun loppuun mennessä, kertoo Maanmittauslaitos. Erityisesti isot taloyhtiöt aktivoituivat siirroissa kesällä. Siirron voi tehdä maksuttomasti tämän vuoden loppuun mennessä.

uudetkin ikkunat

1.2.2023

Kuukauden kasvo: uudetkin ikkunat tarvitsevat huoltoa

Uudenaikaiset puu-alumiini-ikkunat ovat kestävämpiä kuin perinteiset puuikkunat, mutta niitäkin täytyy silti huoltaa. Huolto kannattaa tehdä ajoissa, eikä vasta sitten kun ongelmia ilmaantuu.

Olet lukenut 1/25 maksuttomasta artikkelista

Haluatko lukea rajattomasti artikkeleita? Luo tunnus, kirjaudu sisään tai tilaa Kiinteistölehti edullisesti!

Tilaa lehti