säilytys

Uusimmat artikkelit

19.12.2022

Mitä rappukäytävässä saa säilyttää?

Pelastuslaki (379/2011) määrittelee sen, mitä irtaimia tavaroita saa säilyttää taloyhtiön rappukäytävissä. Lähtökohtaisesti ainoastaan ovikoristeet, ilmoitustaulut ja yhtiön kynnysmatot ovat esineitä, joiden säilyttäminen on sallittua. Muunlaisten irtaimien esineiden säilyttäminen rappukäytävässä on kiellettyä paloturvallisuuden nojalla.

Tilaajille

19.6.2019

Lisätilaa polkupyörille taloyhtiössä

Kevään ja kesän aikana talkoiden yhteydessä keskustellaan usein pyörävaraston siivouksesta ja pyörätilojen riittävyydestä. Taloyhtiöiden osakkailla ja asukkailla on yhä enemmän polkupyöriä varsinkin kaupunkialueilla. Pyöriä voi olla samalla kotitaloudella olla useampia eri tarkoituksiin. On sähköpyöriä, laatikkopyöriä,  kilpapyöriä ja fatbikeja.

20.5.2019

Taloyhtiöt tarvitsevat lisää pyöräsäilytystiloja

Pyöräilyn lisäämisen yksi haaste on pyöräpysäköintitilojen riittämättömyys erityisesti taloyhtiöissä. Tähän haetaan ratkaisua Motivan julkaisemalla Pyörällä koko talo -oppaalla. Opas auttaa taloyhtiöiden hallituksia parantamaan olemassa olevia säilytystiloja ja antaa neuvoja uusien tilojen järjestämiseen.

13.10.2017

Pääkaupunkiseudulla maksetaan kodin säilytystilasta keskimäärin yli 40 000 euroa

Elfan toteuttaman kyselyn mukaan suomalaiset ovat turhautuneimpia säilytystilan niukkuuteen Pohjoismaissa. Sauna onkin suomalaisten asuntojen yleisimmin käytetty lisäsäilytystila. Yli puolet suomalaisista (51 %) on turhautuneita säilytystilan puutteesta kodissaan ja lähes joka neljäs (23 %) onkin valjastanut saunan säilytystilaksi.

24.8.2017

Aseiden säilytys kerros- ja rivitaloissa vaatii huolellisuutta

Metsästäjä aseineen on syksyisin tuttu näky maaseudulla, mutta metsästyksen harrastaja asuu nykyisin usein kaupungissa ja taloyhtiössä. Aseiden säilyttäminen ja kuljettaminen on sallittua myös kaupunkioloissa, kunhan metsästäjä noudattaa asiaan liittyviä lakeja. Asetta saa ampuma-aselain mukaan kuljettaa mukana vain hyvin perustellusta syystä, kuten esimerkiksi matkalla metsälle.