Taloyhtiöiden kannattaa tarjota etäyhteyttä vaihtoehdoksi yhtiökokoukseen osallistumiseen

Vaikka koronarajoitukset eivät estä taloyhtiöitä järjestämästä yhtiökokouksiaan, etäyhteyden tarjoaminen vaihtoehdoksi fyysiselle osallistumiselle on Kiinteistöliiton mukaan edelleen järkevää.

− Toivomme, että mahdollisimman moni taloyhtiö ottaisi etäosallistumisvaihtoehdon pysyvästi käytäntöihinsä. Tämä on selvästi lisännyt osallistumista yhtiökokouksiin, mitä pidämme todella hyvänä kehityksenä, Kiinteistöliiton apulaispäälakimies Kristel Pynnönen sanoo.

Kiinteistöliitto toivoo, että parhaillaan vireillä oleva asunto-osakeyhtiölain muutos antaisi taloyhtiöille tulevaisuudessa mahdollisuuden järjestää yhtiökokouksensa tietyin ehdoin myös kokonaan etänä ilman fyysistä kokouspaikkaa. Nykyisin asunto-osakeyhtiölaki edellyttää, että kokouksella on oltava myös fyysinen paikka.

Kiinteistöliitosta apua etäkokouksen järjestämiseen

Taloyhtiöiden ja isännöitsijöiden valmiudet etäkokousten järjestämiseen vaihtelevat paljon eri puolilla maata. Kiinteistöliitto on koonnut verkkosivuilleen ohjeita etäkokousten järjestämiseen. Lisäksi liiton verkkosivuilta löytyy runsaasti muuta yhtiökokoukseen liittyvää materiaalia ja ohjeistusta.

− Vaikka etäosallistuminen on innostanut aiempaa useampia mukaan yhtiökokouksiin, taloyhtiöillä riittää edelleen työsarkaa osakkaiden aktivoimisessa, Pynnönen sanoo.

Taloyhtiöt voivat käyttää osakkaiden innostamiseen esimerkiksi Kiinteistöliiton ja Isännöintiliiton yhdessä laatimaa motivointikirjettä, jossa perustellaan, miksi yhtiökokoukseen on tärkeää osallistua, ja millaisista asioista siellä päätetään. Motivointikirjeen voi tulostaa yhtiökokouskutsun liitteeksi Kiinteistöliiton verkkosivuilta.

Tilaa uutiskirjeemme

Kiinteistölehden suosittu uutiskirje tuo kiinteistöalan uutiset sinulle!

Tilaa uutiskirje

Katso myös nämä

16.5.2017

Talkoot ja pihan pelisäännöt

Taloyhtiössä asuminen tarkoittaa yhteiseloa taloyhtiön muiden asukkaiden kanssa. Parhaimmillaan taloyhtiö muodostaa yhteisön, jossa kaikki viihtyvät. Jokaisella osakkaalla ja asukkaalla on tärkeä rooli siinä, että asuminen taloyhtiössä sujuu mukavasti, viihtyisästi ja vastuullisesti.

9.3.2016

Avoin viestintä houkuttelee taloyhtiön osakkaat yhtiökokoukseen

Kevät on kiireisintä taloyhtiöiden yhtiökokousaikaa. Yhtiökokouksessa tehdään yhtiön merkittävimmät päätökset. Osakkaat eivät silti aina ymmärrä, miksi heidän pitäisi saapua paikalle kokoukseen.

3.1.2022

Kiinteistöliitto kannattaa lakimuutosta, joka sallisi yhtiökokousten pitämisen etänä

Korona-aika on osoittanut, että taloyhtiöiden valmiudet etäyhteyksien järjestämiseen vaihtelevat kovasti. Kiinteistöliiton tekemän kyselyn perusteella varsinkin pääkaupunkiseudulla taloyhtiöillä on hyvät valmiudet tarjota osakkaille mahdollisuus osallistua yhtiökokoukseen etäyhteyksin. Muualla maassa tilanne on kuitenkin pääkaupunkiseutua heikompi.

9.3.2016

Viisi vinkkiä, miksi yhtiökokoukseen kannattaa osallistua

Taloyhtiöiden yhtiökokousaika alkaa olla kuumimmillaan. Jos vielä harkitset omaa osallistumistasi, niin lue alla oleva listaus ja totea itse, että yhtiökokoukseen kannattaa mennä. Voit viedä asian yhtiökokouksen esityslistalle päätöstä varten.

Olet lukenut 1/25 maksuttomasta artikkelista

Haluatko lukea rajattomasti artikkeleita? Luo tunnus, kirjaudu sisään tai tilaa Kiinteistölehti edullisesti!

Tilaa lehti