Syöpävaarallisille aineille altistumisen seuranta tehostuu vuoden alussa

Työpaikalla syöpää aiheuttavien tai perimää vaurioittavien aineiden, seoksien ja työmenetelmien seurantaan tulee muutoksia 1.1.2020 alkaen. Merkittävimpiä uusia ASA-rekisteriin ilmoitettavia altisteita ovat mm. kvartsipöly, kaikki lehtipuupöly ja formaldehydi, ilmenee Työterveyslaitoksen tiedotteesta.

Syöpäsairauden vaaraa aiheuttaville aineille ja menetelmille ammatissaan altistuvien rekisteriin (ASA) ilmoitetaan jatkossa kaikki syöpää aiheuttavaksi tai sukusolujen perimää vaurioittavaksi luokitellut aineet. ASA-ilmoitusvelvollisuuden piiriin tulee vuoden alussa useita satoja uusia aineita ja joitain poistuu. Myös uusia syöpävaaraa aiheuttavia työmenetelmiä tulee ilmoitusvelvollisuuden piiriin.

Uusia ilmoitettavia työmenetelmiä ovat muun muassa työ, johon liittyy altistuminen kvartsipölylle ja lehtipuupölylle. Kvartsipölylle voi altistua esimerkiksi rakennusalalla, sementin valmistuksessa ja hiekkapuhallustyössä. Lehtipuupölylle voi altistua mm. rakennus- ja levyteollisuudessa. Myös ruostumattoman teräksen hitsauksen ja polttoleikkauksen työmenetelmän ilmoitusvelvollisuudessa tapahtuu muutoksia.

Jatkossa, kun altistuksen syyksi ilmoitetaan työ, johon liittyy altistuminen palamisprosesseissa syntyville tai syntyneille syöpävaarallisille aineille, ei tarvitse tehdä erikseen ilmoitusta yksittäisistä palamistuotteista, kuten bentseenistä tai PAH-yhdisteistä. Työmenetelmä koskee mm. nuohoojia ja tulipalojen jälkivahinkojen saneeraajia.

Lue lisää tiedotteesta

Haluatko kommentoida artikkelia? Luo tunnus ja kirjaudu sisään.

Tilaa uutiskirjeemme

Kiinteistölehden suosittu uutiskirje tuo kiinteistöalan uutiset sinulle kahden viikon välein!

Tilaa uutiskirje

Katso myös nämä

talousarvio

6.10.2022

Muista nämä asiat ensi vuoden talousarviossa

Kiinteistöliitto muistuttaa, että ensi vuoden talousarviota suunnitellessa kannattaa ottaa huomioon lämmitystarpeen kasvu, sähkön hintakehitys ja vuokrankorotukset. Yllättävien muutosten varalta taloyhtiön kassassa on hyvä olla myös hieman ylimääräistä.

osakeasuntojen

28.10.2022

Osakeasuntojen kauppa vaimeni heinä–syyskuussa

Vanhojen osakeasuntojen hinnat ovat samalla tasolla kuin viime vuonna samaan aikaan. Hinnat laskivat kuluvan vuoden edellisestä neljänneksestä 1,7 prosenttia. Uusien asuntojen kauppoja tehtiin lähes puolet vähemmän kuin vuotta aiemmin.

osakeluettelon siirto

29.8.2023

Kaupallinen yhteistyö

Osakeluetteloiden siirron takaraja lähestyy

Osakeluettelon siirto on taloyhtiöille pakollista ja maksutonta vuoden 2023 loppuun mennessä, mutta vasta 40 prosenttia taloyhtiöistä on siirtänyt osakeluettelonsa. Maanmittauslaitokselta saa tukea osakeluettelon siirtoon. Vuoden 2023 takaraja ei koske yksittäisiä osakkaita.

Maanmittauslaitos

taloyhtiöiden kustannukset

12.9.2023

Indeksitalo-tutkimus: Taloyhtiöiden kustannukset nousseet laajasti

Kuntakohtaiset kiinteistökustannukset ovat nousseet tänäkin vuonna tuntuvasti, ja nousu on ollut aiempaa laaja-alaisempaa. Vertailun kalleimmat kunnat ovat Helsinki, Järvenpää ja Hämeenlinna. Sähköenergia on halventunut, mutta perusmaksut ja siirtohinnat nousseet.

Olet lukenut 1/25 maksuttomasta artikkelista

Haluatko lukea rajattomasti artikkeleita? Luo tunnus, kirjaudu sisään tai tilaa Kiinteistölehti edullisesti!

Tilaa lehti