Sweco vahvistaa taloyhtiöille suunnattuja suunnittelu- ja asiantuntijapalveluitaan

Sweco ostaa Karves Yhtiöt Oy:n liiketoiminnan sekä sen tytäryhtiöiden Karves Suunnittelu Oy:n ja Karves Energia & Valvonta Oy:n koko osakekannan. Kaupan myötä Sweco vahvistaa taloyhtiöille suunnattuja suunnittelu- ja asiantuntijapalveluitaan.

Karves tarjoaa pääsääntöisesti asuntoyhtiöiden korjausrakentamisen suunnittelu- ja asiantuntijapalveluita pääkaupunkiseudulla ja näihin liittyviä energia- ja elinkaaripalveluita koko maan laajuisesti. Sweco on korjausrakentamisen suunnittelu- ja asiantuntijapalveluiden markkinajohtaja Suomessa ja nyt toteutuvan yrityskaupan myötä vahvistetaan taloyhtiöille tarjottavien korjausrakentamisen suunnittelu- ja asiantuntijapalveluiden kapasiteettia ja osaamista sekä pääkaupunkiseudulla että koko maassa. Karves yhtiöiden yli 50 työntekijää siirtyvät Swecon palvelukseen vanhoina työntekijöinä ja tulevat osaksi Sweco Finlandin Asiantuntijapalvelut -toimialaa.

”Olemme erittäin iloisia Karves yhtiöiden tullessa osaksi Swecoa. Haluamme olla halutuin korjausrakentamisen ja energiatehostamisen yhteistyökumppani ja tarjota asiantuntijuutta kiinteistöjen ja tulevien sukupolvien parhaaksi. Swecon kanssa pystymme tarjoamaan asiakkaillemme ison organisaation osaamisen ja resurssit koko maan kattavasti. Lisäksi meillä on mahdollisuus täydentää tarjontaamme Swecon muiden toimialojen osaamisella. On hienoa tulla osaksi yhtiötä, jolla on pitkät perinteet ja monipuolinen kokemus korjausrakentamisen ja energiatehokkuuden alalla”, Karves yhtiöiden toimitusjohtaja Kim Karves sanoo.

”Toivotamme Karves yhtiöt työntekijöineen tervetulleeksi osaksi Swecoa. Yhdistämällä Swecon osaamisen ja resurssit Karves yhtiöiden tietotaitoon erityisesti taloyhtiöille suunnattujen suunnittelu- ja asiantuntijapalveluiden ja energia- ja elinkaaripalveluiden saralla voimme tarjota asiakkaillemme entistä parempaa ja kattavampaa palvelua taloyhtiöiden korjausrakennushankkeissa”, Sweco Finlandin maajohtaja Markku Varis sanoo.

Tilaa uutiskirjeemme

Kiinteistölehden suosittu uutiskirje tuo kiinteistöalan uutiset sinulle!

Tilaa uutiskirje

Katso myös nämä

26.6.2017

Yhteistyössä on voimaa – urakoitsija mukaan jo suunnitteluvaiheessa

Kun urakoitsija otetaan jo suunnitteluvaiheessa mukaan putkiremonttihankkeeseen, saa taloyhtiö tutuksi tulleen tekijän ja voi jopa säästää remontin hinnassa. Karves Yhtiöiden yhteistoimintamallin mukaan toteutetussa korjaushankkeessa eri osapuolet tekevät yhteistyötä jo suunnitteluvaiheesta alkaen. Malli edellyttää avoimuutta kaikilta osapuolilta ja sopii rivitaloyhtiöille sekä pienille kerrostaloyhtiöille, joiden voi olla hankala saada tarjouksia korjaushankkeisiinsa.

19.6.2017

Remontin vaiheet

Taloyhtiön remontti on usein pitkäkestoinen hanke ja sisältää useita eri vaiheita. Nämä vaiheet ovat ajallisessa järjestyksessä: Hankesuunnittelu Suunnittelu Korjausrakentamisen valmistelu Korjausrakentaminen Vastaanotto ja takuu Erityistä huomiota tulee kiinnittää hankesuunnitteluvaiheeseen, jossa yhteydessä tulee kartoittaa taloyhtiön osakkaiden tahtotila ja toiveet remontin osalta. Hankesuunnitteluvaiheessa pohditaan erilaisia teknisiä ratkaisuja ja remontin laajuutta.

5.6.2017

Peruskorjauksen ja remontoinnin sanasto

Kuntoarvio perustuu pääosin aistienvaraisiin asiantuntijahavaintoihin (RAK, LVI, S) ja olemassa oleviin asiakirjoihin, kuten huoltokirjaan. Tarvittaessa tehdään rakenteita rikkomattomia mittauksia. Kuntoarvioijat voivat suositella tarkempien kuntotutkimusten tekemistä.

15.5.2018

Habitaren asukaspihojen suunnittelukilpailun neljä finalistia on valittu

Habitaren ja Aalto-yliopiston Habitare-suunnittelukilpailussa etsittiin tuoreita ideoita kerrostalokortteleiden asukaspihojen yhteisöllisyyden vahvistamiseen ja kohtaamistilojen toteuttamiseen. Kilpailun finaalivaiheeseen valittiin neljä työtä, jotka esitellään Habitaressa. Kilpailun kumppanina on Bonava Suomi Oy.

Olet lukenut 1/25 maksuttomasta artikkelista

Haluatko lukea rajattomasti artikkeleita? Luo tunnus, kirjaudu sisään tai tilaa Kiinteistölehti edullisesti!

Tilaa lehti