Suomessa kehitetty ainutlaatuinen ohjelmisto kiinteistöjen energiajohtamiseen

Eneronin kehitystyön tuloksena on syntynyt ainutlaatuinen energiajohtamisen sovellus, joka kerää automaattisesti kiinteistöjen energiatiedot suoraan sähköisistä laskuista. 

Eneron™ -sovellus kokoaa yhteen kulutus- ja kustannustiedot, jotka pohjautuvat energia- ja vesiyhtiöiden luotettavaan mittaustietoon. Aineisto siirtyy  Eneron™ -palveluun, josta yhdellä silmäyksellä on nähtävissä kiinteistösalkun ja kohteiden energiatehokkuuspotentiaali, energiasäästökohteet sekä tehtyjen energiahankkeiden vaikuttavuus.

Palvelu on ainoa laatuaan Suomessa sekä maailmalla. Palvelun luotettavuus on verifioitu ISO 50 001 Energy Management Systems -standardin mukaan.

– Kun kiinteistöjen arvioitu energiansäästöpotentiaali on 30 %, voi kuka tahansa laskea, mitä se käytännössä tarkoittaa kiinteistön elinkaarisäästöinä. Tämän kokonaisuuden merkityksen pystymme nyt helposti osoittamaan myös euroina, mikä kiinnostaa yritysjohtoa,  Eneron Oy:n toimitusjohtaja Jarmo Kontro painottaa.

Kiinteistömanagerit, isännöitsijät ja kiinteistöportfolioiden omistajat hyötyvät

Kulutustiedon sähköiseen hankintapalveluun kuuluvat Suomessa toimivat kaikki sähkö- ja kaukolämpöenergiaa sekä vettä toimittavat yritykset. Sähköisiä laskuja välittävät tällä hetkellä Eneron™ -sovellukseen Basware Oyj, Opus Capita Group, Tieto Oyj ja Apix Messaging Oy. Todellinen kulutustieto yhdistyy Eneron™ -sovelluksen analytiikkaan, energia- ja PTS-investointien hallintaan sekä näiden vaikuttavuusseurantaan. Tuloksena on ennennäkemätön työkalu helpottamaan kiinteistömanagerien, isännöitsijöiden ja kiinteistöportfolion omistajien työtä.

Eneron™ -sovelluksen käyttäjiä ovat tällä hetkellä muun muassa Sampo Oyj, jossa Ovenia Oy on managerina, CTV-Properties Ab, jossa varainhoitajana on Catella Asset Management Oy ja Newsec Oy teknisenä managerina sekä Julius Tallberg-Kiinteistöt Oyj.

Sampo Oyj suunnannäyttäjänä

Kiinteistöjen data on usein hajallaan eri palveluissa ja järjestelmissä. Tietoa on vaikea koota monista lähteistä ja hahmottaa kokonaisuutta puhuttaessa useiden kymmenien kiinteistöjen kokonaisuuksista. Sampo Oyj:llä on  lukuisia kiinteistöjä ympäri Suomea. Näistä 39 on jatkuvassa Eneron™-palvelun seurannassa. Ohjelmiston avulla nähdään muun muassa kaikkien kiinteistöjen energian kokonais- ja keskikulutus sekä ostetun energian keskihinta kokonaisuutena, salkkutasolla tai kiinteistöittäin. Kiinteistöistä vastaava näkee halutessaan myös näköislaskut. Ohjelman monitorointipalvelu tuottaa automaattisesti grafiikan ja ominaiskulutustiedon, jonka perusteella nähdään, toimiiko kiinteistö johdonmukaisesti eri ulkolämpötiloissa paljastaen säätöjen tai käytön ongelmat samoin kuin toteutettujen energiatehokkuushankkeiden vaikuttavuuden myös todellisina euroina.

Sampo Oyj:n kiinteistöpäällikkö Jukka Teerimäki kertoo, että palvelu toimii heillä johtamisen työkaluna ja päätöksenteon tukena.

– Uusin ominaisuus auttaa seuraamaan energiankulutusta tarkasti. Energiasyöpöt kiinteistöt erottautuvat joukosta ja niille tehdään tarkat suunnitelmat. Palvelun avulla pystymme arvioimaan eri kunnostusmenetelmien tehokkuuden ja hyödyn sekä investoinnin takaisinmaksuajan. Ja mikä tärkeintä, pystymme jälkikäteen seuraamaan ja todentamaan tulokset luotettavasti, Teerimäki korostaa.

Teerimäki arvostaa Eneronin sovellusta. Palvelua on myös kehitetty yhdessä Ovenian energiamanagereiden kanssa vastaamaan paremmin Sampo Oyj:n tarpeita.

Kiinteistöjohtamisen uusin työkalu mahdollistaa tiedolla johtamisen

Eneron toimii omistajan tukena ja apuna. Eneron™ -palvelulla pystytään varmentamaan, tehdäänkö oikeita asioita. Isoissa kiinteistöportfolioissa yksittäiset potentiaaliset kiinteistöt saattavat jäädä huomiotta, koska olemassa olevan tiedon läpikäynti on ollut raskasta.

– Tämä on työkalu kiinteistöjohtamiseen. Sovelluksen avulla kiinteistön omistajat ja kiinteistömanagerit näkevät, mitkä ovat ongelmakiinteistöjä ja onko tehty oikeita ratkaisuja. Kaiken perustana on digitaalisuus ja data. Tämä on tiedolla johtamista parhaimmillaan, Eneron Oy:n toimitusjohtaja Jarmo Kontro perustelee.

Haluatko kommentoida artikkelia? Luo tunnus ja kirjaudu sisään.

Tilaa uutiskirjeemme

Kiinteistölehden suosittu uutiskirje tuo kiinteistöalan uutiset sinulle kahden viikon välein!

Tilaa uutiskirje

Katso myös nämä

paloturvallisuus ja varautuminen

11.4.2023

Kaupallinen yhteistyö

Miltä kiinteistöjen paloturvallisuus ja varautuminen näyttivät vuonna 2022?

Taloyhtiöt pystyvät varautumaan häiriötilanteisiin arvioimalla riskejä säännöllisesti, pienentämällä riskejä sekä viestimällä asukkaille turvallisuusohjeista johdonmukaisesti. Safetumin paloturvallisuusraportti kertoo, kuinka turvallisia kiinteistöt olivat viime vuonna.

Safetum

22.8.2023

Kaupallinen yhteistyö

Picote tuo globaalin näkökulman putkien kunnostukseen

Picote tunnetaan rakenteita rikkomattomasta tekniikastaan myös Yhdysvalloissa, jonne se laajentui jo vuonna 2013. Nykyään Picotella työskentelee Pohjois-Amerikassa jo 10 työntekijää. Yritys laajentuu edelleen ja tekee jatkuvasti uusia innovaatioita.

Picote

12.5.2023

Kaupallinen yhteistyö

SmartWebinaari: Kiinteistön omistaja – pysäytä putkistovuodot!

Vesivahingot ovat kiinteistönomistajan suurin vahinkoriski. Smartvattenin ja Leakomaticin webinaarissa asiantuntijat keskustelevat kiinteistöjen kasvavasta korjausvelasta sekä keinoista havaittujen vuotojen pysäyttämiseksi.

Smartvatten

veden säästäminen

17.10.2023

Kaupallinen yhteistyö

Veden säästäminen on kannattavin energiainvestointi

Lämpimän veden osuus on jopa puolet kiinteistöjen energiakustannuksista. Vedenkulutus aiheuttaa myös ison osan kiinteistöjen hiilidioksidipäästöistä. Siksi vedenkulutusta täytyy taloyhtiöissä seurata ja vettä alkaa säästää.

Smartvatten

Olet lukenut 1/25 maksuttomasta artikkelista

Haluatko lukea rajattomasti artikkeleita? Luo tunnus, kirjaudu sisään tai tilaa Kiinteistölehti edullisesti!

Tilaa lehti