Suomalaiset viettävät yhä enemmän aikaa kylpyhuoneessa vain ollakseen yksin

IDO-tuotteita valmistavan Geberitin kyselytutkimuksen mukaan suomalaiset hakevat kylpyhuoneesta yhä enemmän omaa rauhaa. Tammikuussa 2021 tehdyssä kyselyssä 38 prosenttia suomalaisista kertoi viettävänsä toisinaan ylimääräistä aikaa kylpyhuoneessa vain saadakseen hieman omaa aikaa. Vuotta aikaisemmin samoin vastasi 29 prosenttia.

− Oma aika ja kylpyhuoneen tarjoama rauha on suomalaisille entistä tärkeämpää. Ihmiset kaipaavat vastapainoa kiireiseen arkeen, joka on kohta parin vuoden ajan keskittynyt aikaisempaa enemmän kotiin, toteaa Geberit Oy:n myyntiedustaja Kristina Närevuori.

Kylpyhuone on rauhoittumisen paikka etenkin lapsiperheissä. Nuoren perheen vaiheessa olevista peräti 73 prosenttia vastasi joskus viettävänsä ylimääräistä aikaa kylpyhuoneessa vain saadakseen hieman omaa aikaa. Ikäluokista kyselyssä erottuivat 30–40-vuotiaat. Heistä joka toinen hakee kylpyhuoneesta omaa rauhaa.

− Yksityisyyden tarve, kotikeskeisyys sekä henkinen ja fyysinen hyvinvointi ovat kasvavia trendejä niin Suomessa kuin maailmalla. Trendit heijastuvat vahvasti myös kylpyhuoneeseen ja kodin muuhun sisustukseen, Närevuori tietää.

Sisustusvalinnoilla harmonista tunnelmaa

Arjen huoltopiste vaihtuu rauhoittumisen paikaksi, kun kylpyhuoneesta suunnitellaan käytännöllinen. Toimivat säilytysjärjestelmät pitävät huoneen siistinä ja tavarat hyvässä järjestyksessä. Rauhoittava tunnelma luodaan lämpimin sävyin.

− Värit ja sisustusvalinnat tekevät tilasta harmonisen. Rentoutumista ja hemmottelua tuetaan esimerkiksi kylpyammeen, sadesuihkun tai suihkukaapin avulla. Viihtyisyyttä ja rauhallisuutta voi lisätä myös kodinomaisella sisustuksella. Valaisimet, taulut, viherkasvit, kukkamaljakot ja tilan koon salliessa jopa penkit tai lepotuolit sopivat oleskelutilojen tapaan myös kylpyhuoneeseen, Närevuori kertoo.

Haluatko kommentoida artikkelia? Luo tunnus ja kirjaudu sisään.

Tilaa uutiskirjeemme

Kiinteistölehden suosittu uutiskirje tuo kiinteistöalan uutiset sinulle!

Tilaa uutiskirje

Katso myös nämä

täydennysrakentaminen

30.11.2022

Täydennysrakentaminen tuo mahdollisuuksia

Monella taloyhtiöllä on suuri piha-alue, ja kasvukeskuksissa kaivataan rakennettavaa maata. Täydennysrakentaminen tuo mahdollisuuden hyödyntää tyhjää tonttia. Helsingin Oulunkylässä As Oy Kivipadontie 6:n tontille nousee kaksitasoinen pysäköintitila sekä kaksi asuintaloa.

7.4.2022

OP: Mökkilainojen kysyntä yhä korkealla – myrskyjen aiheuttamat vahingot lisääntyneet viime vuosina

Koronapandemiaa edeltävään aikaan verrattuna mökkilainan suosio on edelleen korkealla, sillä vapaa-ajan asuntojen lainoja on haettu kuluvan vuoden ensimmäisellä neljänneksellä 13 prosenttia enemmän kuin vastaavaan aikaan vuonna 2020. Viime vuoden huippulukemiin verrattuna vapaa-ajan asuntojen ostoon ja rakentamiseen haettujen lainojen määrä kuitenkin laski alkuvuonna lähes kolmanneksella. – Viime vuoden ensimmäisinä kuukausina vapaa-ajan asuntoihin haettujen lainahakemusten määrä oli […]

17.12.2021

Älä tuki viemäriä jouluruokien rasvoilla ja siivousliinoilla!

Viemäreissä rasva jähmettyy ja kertyy putkien seinämiin ja sitä kautta altistaa putken vielä isommalle tukokselle. Kun esimerkiksi putken mutkaan kertyy talouspaperia, hiuksia, tulitikkuja ja vanupuikkoja niin tukos alkaa olla valmis. Mutakylpy kylpyhuoneessa on jouluaattona ikävä yllätys.

huoneistossa asutaan

24.10.2022

Korjausurakka alkamassa, mutta huoneistossa asutaan?

Asuntojen tulisi olla tyhjiä, kun linjasaneeraus alkaa, jotta niissä voidaan tehdä töitä. Välillä asukas ei kuitenkaan ole tyhjentänyt asuntoa ajoissa. Taloyhtiön tulee tällöin miettiä tilanteeseen vähiten haitallinen ratkaisu.

Tilaajille

Olet lukenut 1/25 maksuttomasta artikkelista

Haluatko lukea rajattomasti artikkeleita? Luo tunnus, kirjaudu sisään tai tilaa Kiinteistölehti edullisesti!

Tilaa lehti