Suomalaiset viettävät yhä enemmän aikaa kylpyhuoneessa vain ollakseen yksin

IDO-tuotteita valmistavan Geberitin kyselytutkimuksen mukaan suomalaiset hakevat kylpyhuoneesta yhä enemmän omaa rauhaa. Tammikuussa 2021 tehdyssä kyselyssä 38 prosenttia suomalaisista kertoi viettävänsä toisinaan ylimääräistä aikaa kylpyhuoneessa vain saadakseen hieman omaa aikaa. Vuotta aikaisemmin samoin vastasi 29 prosenttia.

− Oma aika ja kylpyhuoneen tarjoama rauha on suomalaisille entistä tärkeämpää. Ihmiset kaipaavat vastapainoa kiireiseen arkeen, joka on kohta parin vuoden ajan keskittynyt aikaisempaa enemmän kotiin, toteaa Geberit Oy:n myyntiedustaja Kristina Närevuori.

Kylpyhuone on rauhoittumisen paikka etenkin lapsiperheissä. Nuoren perheen vaiheessa olevista peräti 73 prosenttia vastasi joskus viettävänsä ylimääräistä aikaa kylpyhuoneessa vain saadakseen hieman omaa aikaa. Ikäluokista kyselyssä erottuivat 30–40-vuotiaat. Heistä joka toinen hakee kylpyhuoneesta omaa rauhaa.

− Yksityisyyden tarve, kotikeskeisyys sekä henkinen ja fyysinen hyvinvointi ovat kasvavia trendejä niin Suomessa kuin maailmalla. Trendit heijastuvat vahvasti myös kylpyhuoneeseen ja kodin muuhun sisustukseen, Närevuori tietää.

Sisustusvalinnoilla harmonista tunnelmaa

Arjen huoltopiste vaihtuu rauhoittumisen paikaksi, kun kylpyhuoneesta suunnitellaan käytännöllinen. Toimivat säilytysjärjestelmät pitävät huoneen siistinä ja tavarat hyvässä järjestyksessä. Rauhoittava tunnelma luodaan lämpimin sävyin.

− Värit ja sisustusvalinnat tekevät tilasta harmonisen. Rentoutumista ja hemmottelua tuetaan esimerkiksi kylpyammeen, sadesuihkun tai suihkukaapin avulla. Viihtyisyyttä ja rauhallisuutta voi lisätä myös kodinomaisella sisustuksella. Valaisimet, taulut, viherkasvit, kukkamaljakot ja tilan koon salliessa jopa penkit tai lepotuolit sopivat oleskelutilojen tapaan myös kylpyhuoneeseen, Närevuori kertoo.

Tilaa uutiskirjeemme

Kiinteistölehden suosittu uutiskirje tuo kiinteistöalan uutiset sinulle!

Tilaa uutiskirje

Katso myös nämä

25.11.2021

Ajatuspaja: Yksinasuvien asemaa edistettävä puolueiden yhteistyöllä

Yksinasuminen on lisääntynyt koko 2000-luvun ajan Suomessa ja muissa kehittyneissä teollisuusmaissa. Tästä huolimatta yksinasuvat ovat näkymätön ryhmä politiikassa. Siinä missä perheiden, opiskelijoiden tai eläkeläisten asemaa edistetään kohdennetuilla toimilla ja etuuksilla, yksinasuvat usein ohitetaan päätöksenteossa.

4.12.2017

Kiinteistölehden joulukalenteri: Luukku 4

Suomen Kiinteistölehden joulukalenteri julkaisee vanhoja juttuja lehden 92-vuotisen historian varrelta. Luukusta 4 löytyy juttu vuodelta 2012. Siinä pääosassa ovat lemmikit taloyhtiössä ja vähän ihmisetkin.

21.11.2017

Suomessa on miljoona kotia ilman raitisilmaventtiilejä

Talviaikaan suomalaiset viettävät suurimman osan päivästä sisätiloissa. Terveysilma teetti lokakuussa kyselyn, jossa selvitettiin, mitä mieltä suomalaiset ovat kotinsa sisäilmasta. Kyselyyn vastasi 1000 iältään 18–86-vuotiasta.

21.1.2016

Suomalaiset kaipaavat uusia innovaatioita helpottamaan kiertotalouteen siirtymistä

Osa suomalaisista toimii jo tänä päivänä tehokkaasti kiertotalouden logiikkaa hyödyntäen, mutta valtaosalle meistä kiertotalous ei ole vielä konkretisoitunut arjen teoiksi ja toimintamalleiksi. Lassila & Tikanojan teettämän tutkimuksen mukaan monet meistä haluaisivat osallistua kiertotalouteen nykyistä enemmän, jos homma tehdään meille helpoksi ja luodaan palveluita, jotka vastaavat todelliseen tarpeeseen. L&T on yhdessä palvelumuotoilutoimisto Palmun kanssa tutkinut suomalaisten […]

Olet lukenut 1/25 maksuttomasta artikkelista

Haluatko lukea rajattomasti artikkeleita? Luo tunnus, kirjaudu sisään tai tilaa Kiinteistölehti edullisesti!

Tilaa lehti