Suomalaiset viettävät yhä enemmän aikaa kylpyhuoneessa vain ollakseen yksin

IDO-tuotteita valmistavan Geberitin kyselytutkimuksen mukaan suomalaiset hakevat kylpyhuoneesta yhä enemmän omaa rauhaa. Tammikuussa 2021 tehdyssä kyselyssä 38 prosenttia suomalaisista kertoi viettävänsä toisinaan ylimääräistä aikaa kylpyhuoneessa vain saadakseen hieman omaa aikaa. Vuotta aikaisemmin samoin vastasi 29 prosenttia.

− Oma aika ja kylpyhuoneen tarjoama rauha on suomalaisille entistä tärkeämpää. Ihmiset kaipaavat vastapainoa kiireiseen arkeen, joka on kohta parin vuoden ajan keskittynyt aikaisempaa enemmän kotiin, toteaa Geberit Oy:n myyntiedustaja Kristina Närevuori.

Kylpyhuone on rauhoittumisen paikka etenkin lapsiperheissä. Nuoren perheen vaiheessa olevista peräti 73 prosenttia vastasi joskus viettävänsä ylimääräistä aikaa kylpyhuoneessa vain saadakseen hieman omaa aikaa. Ikäluokista kyselyssä erottuivat 30–40-vuotiaat. Heistä joka toinen hakee kylpyhuoneesta omaa rauhaa.

− Yksityisyyden tarve, kotikeskeisyys sekä henkinen ja fyysinen hyvinvointi ovat kasvavia trendejä niin Suomessa kuin maailmalla. Trendit heijastuvat vahvasti myös kylpyhuoneeseen ja kodin muuhun sisustukseen, Närevuori tietää.

Sisustusvalinnoilla harmonista tunnelmaa

Arjen huoltopiste vaihtuu rauhoittumisen paikaksi, kun kylpyhuoneesta suunnitellaan käytännöllinen. Toimivat säilytysjärjestelmät pitävät huoneen siistinä ja tavarat hyvässä järjestyksessä. Rauhoittava tunnelma luodaan lämpimin sävyin.

− Värit ja sisustusvalinnat tekevät tilasta harmonisen. Rentoutumista ja hemmottelua tuetaan esimerkiksi kylpyammeen, sadesuihkun tai suihkukaapin avulla. Viihtyisyyttä ja rauhallisuutta voi lisätä myös kodinomaisella sisustuksella. Valaisimet, taulut, viherkasvit, kukkamaljakot ja tilan koon salliessa jopa penkit tai lepotuolit sopivat oleskelutilojen tapaan myös kylpyhuoneeseen, Närevuori kertoo.

Haluatko kommentoida artikkelia? Luo tunnus ja kirjaudu sisään.

Tilaa uutiskirjeemme

Kiinteistölehden suosittu uutiskirje tuo kiinteistöalan uutiset sinulle kahden viikon välein!

Tilaa uutiskirje

Katso myös nämä

22.8.2023

Kaupallinen yhteistyö

Picote tuo globaalin näkökulman putkien kunnostukseen

Picote tunnetaan rakenteita rikkomattomasta tekniikastaan myös Yhdysvalloissa, jonne se laajentui jo vuonna 2013. Nykyään Picotella työskentelee Pohjois-Amerikassa jo 10 työntekijää. Yritys laajentuu edelleen ja tekee jatkuvasti uusia innovaatioita.

Picote

latauspisteet

2.11.2023

Laki määrää taloyhtiöt asentamaan latauspisteitä

Laki määrää taloyhtiöitä asentamaan kiinteistöihinsä sähköajoneuvojen latauspistevalmiuden. Taloyhtiöt eivät ole velvoitettuja tekemään latauspaikkoja, vaan yksinomaan valmiudet sellaisen asentamiseksi. Uusi laki on aiheuttanut taloyhtiöille päänvaivaa.

Tilaajille

graffiti

29.9.2023

Graffiti seinässä? Toimi näin

Talojen seinien ilkivaltainen töhriminen lisääntyy Suomessa. Graffitit ovat monelle taloyhtiölle toistuva riesa. Graffitin ilmestyessä seinään taloyhtiön täytyy tehdä rikosilmoitus, poistaa töhry mahdollisimman nopeasti ja suojata seinän pinta.

märkätilat

13.7.2023

Märkätilat on syytä tarkastaa säännöllisesti

Kun taloyhtiön märkätilat tarkastetaan säännöllisesti, voidaan välttyä kosteusvauroilta ja kalliilta korjauksilta. Märkätilatarkastus antaa tärkeää ja hyödyllistä informaatiota tilojen kunnosta, riskeistä ja vaurioista sekä korjaustarpeista ja niiden kiireellisyydestä.

Olet lukenut 1/25 maksuttomasta artikkelista

Haluatko lukea rajattomasti artikkeleita? Luo tunnus, kirjaudu sisään tai tilaa Kiinteistölehti edullisesti!

Tilaa lehti