Sito Oy laajenee Norjaan

Sito Oy on ostanut norjalaisen konsulttiyritys Asenso As:n. Yrityskauppa on osa Siton strategista kasvua.

Sito Oy on ostanut enemmistön norjalaisesta infra-, teollisuus- ja talonrakennussektorin projektijohtoon, suunnitteluttamiseen ja rakennuttamiseen erikoistuneesta palveluyritys Asenso As:stä. Yhtiön aikaisemmat perustajat Knut Berntzen ja Roar Ødegård jatkavat yhtiössä partnereina ja asiantuntijoina.

Pääosin Oslon talousalueella toimivan Asenson merkittävimpiä asiakkaita viime vuosina ovat olleet mm. Norjan ratahallinto, Oslon kaupunki, Oslon metro- ja raitiotieliikenteestä vastaava Sporveien Oslo AS sekä monet kiinteistökehittäjät ja urakoitsijat.

Jatkossa yritys tulee panostamaan nykyisen projektinjohto- ja rakennuttamisliiketoiminnan laajentamiseen, mutta laajenee myös infrasuunnitteluun ja tavoittelee Siton asiantuntemukseen nojautuen myös vahvaa markkina-asemaa tie- ja ratahankkeiden suunnittelussa ja konsultoinnissa.

Hienoja mahdollisuuksia Sitolle ja sitolaisille

– Olemme jo parin vuoden ajan tutkineet aktiivisesti vaihtoehtoja etabloitua nimenomaan Norjaan, Sito Oy:n varatoimitusjohtaja Kimmo Anttalainen kertoo. – Norjan Suomeen verrattuna moninkertaiset infrastruktuuri-investoinnit tarjoavat meille merkittävän liiketoiminnan laajentumismahdollisuuden.

Kimmo Anttalainen sanoo, että nykyisille sitolaisille avautuu norjalaisissa hankkeissa mielenkiintoisia projekteja. Norja on suunnittelu- ja rakennuskulttuuriltaan hyvin samanlainen maa kuin Suomikin, mutta toisaalta olosuhteet vaikkapa infrarakentamisessa poikkeavat niin paljon kotimaisesta, että haastetta ja oppimista varmasti riittää.

Asenso As:n palveluksessa on nykyisellään noin 20 asiantuntijaa. – Toiminnan laajentuessa uusille asiantuntijoille erityisesti infrapuolelta on varmasti tilausta. Siton tavoitteena on, että parin kolmen vuoden päästä olemme Norjassa omalla sektorillamme arvostettu ja tunnettu osaaja, Sito Oy:n toimitusjohtaja Tapio Puurunen linjaa.

Haluatko kommentoida artikkelia? Luo tunnus ja kirjaudu sisään.

Tilaa uutiskirjeemme

Kiinteistölehden suosittu uutiskirje tuo kiinteistöalan uutiset sinulle kahden viikon välein!

Tilaa uutiskirje

Katso myös nämä

uusi katto

26.1.2023

Uuden katon lisäeristys paransi energiatehokkuutta

Tamperelaisen As Oy Mäntykotkan talojen katot uusittiin viime talvena. Remontti toteutettiin kokonaan säältä suojassa. Uuden katon lisäeristys paransi talojen asumismukavuutta ja energiatehokkuutta merkittävästi.

Tähtiartikkeli

Tilaajille

purkava uusrakentaminen

5.12.2022

Purkava uusrakentaminen ja sen käytännön toteuttaminen

Purkavalla uusrakentamisella tarkoitetaan asunto-osakeyhtiön vanhan rakennuksen tai rakennusten purkamista uuden tai uusien rakennusten tieltä. Purkava uusrakentaminen voidaan toteuttaa eri tavoin, mutta yleensä asunto-osakeyhtiön nykyinen kiinteistö ja rakennus luovutetaan uudelle omistajalle.

Tilaajille

21.4.2022

Pelkästään etäyhteydellä järjestettävistä yhtiökokouksista tehdään laillisia lakimuutoksella

Hallitus on tänään antanut eduskunnalle lakimuutosehdotukset osakeyhtiölain, asunto-osakeyhtiölain, osuuskuntalain ja yhdistyslain muuttamisesta. Lakimuutosehdotuksen mukaan esimerkiksi taloyhtiön hallitus voisi jatkossakin päättää, missä muodossa yhtiökokous pidetään. Huomioon on otettava kokouksen pitomuotoon vaikuttavat yhtiöjärjestysmääräykset.

30.6.2022

Kuukauden kasvo: ”Oto-isännöinti sitoo tekijäänsä”

Isännöinti oman toimen ohella voi joskus olla taloyhtiölle perinteistä isännöintiä parempi vaihtoehto. Oto-isännöitsijä Mika Vesterinen kertoo, miksi hänen taloyhtiössään otettiin käyttöön Oto-isännöinti.

Olet lukenut 1/25 maksuttomasta artikkelista

Haluatko lukea rajattomasti artikkeleita? Luo tunnus, kirjaudu sisään tai tilaa Kiinteistölehti edullisesti!

Tilaa lehti