Sito Oy laajenee Norjaan

Sito Oy on ostanut norjalaisen konsulttiyritys Asenso As:n. Yrityskauppa on osa Siton strategista kasvua.

Sito Oy on ostanut enemmistön norjalaisesta infra-, teollisuus- ja talonrakennussektorin projektijohtoon, suunnitteluttamiseen ja rakennuttamiseen erikoistuneesta palveluyritys Asenso As:stä. Yhtiön aikaisemmat perustajat Knut Berntzen ja Roar Ødegård jatkavat yhtiössä partnereina ja asiantuntijoina.

Pääosin Oslon talousalueella toimivan Asenson merkittävimpiä asiakkaita viime vuosina ovat olleet mm. Norjan ratahallinto, Oslon kaupunki, Oslon metro- ja raitiotieliikenteestä vastaava Sporveien Oslo AS sekä monet kiinteistökehittäjät ja urakoitsijat.

Jatkossa yritys tulee panostamaan nykyisen projektinjohto- ja rakennuttamisliiketoiminnan laajentamiseen, mutta laajenee myös infrasuunnitteluun ja tavoittelee Siton asiantuntemukseen nojautuen myös vahvaa markkina-asemaa tie- ja ratahankkeiden suunnittelussa ja konsultoinnissa.

Hienoja mahdollisuuksia Sitolle ja sitolaisille

– Olemme jo parin vuoden ajan tutkineet aktiivisesti vaihtoehtoja etabloitua nimenomaan Norjaan, Sito Oy:n varatoimitusjohtaja Kimmo Anttalainen kertoo. – Norjan Suomeen verrattuna moninkertaiset infrastruktuuri-investoinnit tarjoavat meille merkittävän liiketoiminnan laajentumismahdollisuuden.

Kimmo Anttalainen sanoo, että nykyisille sitolaisille avautuu norjalaisissa hankkeissa mielenkiintoisia projekteja. Norja on suunnittelu- ja rakennuskulttuuriltaan hyvin samanlainen maa kuin Suomikin, mutta toisaalta olosuhteet vaikkapa infrarakentamisessa poikkeavat niin paljon kotimaisesta, että haastetta ja oppimista varmasti riittää.

Asenso As:n palveluksessa on nykyisellään noin 20 asiantuntijaa. – Toiminnan laajentuessa uusille asiantuntijoille erityisesti infrapuolelta on varmasti tilausta. Siton tavoitteena on, että parin kolmen vuoden päästä olemme Norjassa omalla sektorillamme arvostettu ja tunnettu osaaja, Sito Oy:n toimitusjohtaja Tapio Puurunen linjaa.

Artikkeli: Haluatko kommentoida artikkelia? Luo tunnus ja kirjaudu sisään.

Tilaa uutiskirjeemme

Kiinteistölehden suosittu uutiskirje tuo kiinteistöalan uutiset sinulle!

Tilaa uutiskirje

Katso myös nämä

30.6.2022

Kuukauden kasvo: ”Oto-isännöinti sitoo tekijäänsä”

Isännöinti oman toimen ohella voi joskus olla taloyhtiölle perinteistä isännöintiä parempi vaihtoehto. Oto-isännöitsijä Mika Vesterinen kertoo, miksi hänen taloyhtiössään otettiin käyttöön Oto-isännöinti.

3.1.2022

Kiinteistöliitto kannattaa lakimuutosta, joka sallisi yhtiökokousten pitämisen etänä

Korona-aika on osoittanut, että taloyhtiöiden valmiudet etäyhteyksien järjestämiseen vaihtelevat kovasti. Kiinteistöliiton tekemän kyselyn perusteella varsinkin pääkaupunkiseudulla taloyhtiöillä on hyvät valmiudet tarjota osakkaille mahdollisuus osallistua yhtiökokoukseen etäyhteyksin. Muualla maassa tilanne on kuitenkin pääkaupunkiseutua heikompi.

4.10.2021

Vastuu asunnon kunnossapidosta ei ole aina itsestään selvää

Jos omistat asunnon osakeyhtiöstä, jakautuu sen kunnossapitovastuu asunto-osakeyhtiölain määräysten mukaan yhtiön ja osakkeenomistajan välillä. Vastuunjaosta voidaan poiketa osakkeenomistajia velvoittavasti vain yhtiöjärjestykseen otetulla kunnossapitovastuumääräyksellä. Tällainen määräys sitoo automaattisesti myös osakkeen uutta omistajaa.

9.11.2021

Kiinteistö- ja rakennusala haluaa hiilineutraaliksi vuoteen 2035 mennessä

Kestävän rakennetun ympäristön yhteistyöverkoston, Green Building Council Finlandin järjestämiin työpajoihin osallistui vuoden aikana toista sataa alan yritystä ja laajasti alan asiantuntijoita. Alan johtavien organisaatioiden kannattama, hiilineutraaliuteen pyrkivä toimintaohjelma on samalla voimakas tahtotilan ilmaus. Rakennettu ympäristö halutaan hiilineutraaliksi vuoteen 2035 mennessä.

Olet lukenut 1/25 maksuttomasta artikkelista

Haluatko lukea rajattomasti artikkeleita? Luo tunnus, kirjaudu sisään tai tilaa Kiinteistölehti edullisesti!

Tilaa lehti