
Kiinteistölehden joulukalenteri: Luukku 7
Suomen Kiinteistölehden joulukalenteri julkaisee vanhoja juttuja lehden 92-vuotisen historian varrelta. Luukusta 7 löytyy juttu vuodelta 2014. Siinä pääosassa ovat nuoret, jotka taloyhtiö työllisti kesäksi.
Sininauhasäätiö on huolissaan nuorten asunnottomuudesta etenkin pääkaupunkiseudulla. Liitto vaatii asuntojen lisäksi etsivän nuorisotyön tehostamista, uusia päiväkeskuksia ja kuntouttavaa työtoimintaa nuorten asunnottomuuden vähentämiseksi.
Etsivää nuorisotyötä on tehostettava, jotta asunnottomat nuoret saadaan kuntoutuksen piiriin. On perustettava matalan kynnyksen päiväkeskuksia, joiden toimintaan kuuluu myös kuntouttava työtoiminta.
Pelkästään asunnon järjestäminen ei riitä, sillä nuorilla tulee olla mielekästä tekemistä, joka tukee heidän elämänhallintaansa. Näin heitä voidaan motivoida kuntoutukseen, opiskeluun ja työelämään.
Pääkaupunkiseudulla kaikki nuoret eivät näy virallisissa asunnottomuustilastoissa, joissa on satoja nuoria. Monet asunnottomat nuoret ovat usein kotiin syrjäytyneitä ja työttömiä, mutta eivät aina hae työttömyyskorvauksia eivätkä etsi opiskelupaikkaa.
Osa on fyysisesti huonossa kunnossa ja osa on myös masentuneita tai ahdistuneita ja heidän sosiaaliset kontaktinsa ovat tietokoneyhteyksien varassa. Mitä pidempään tällainen tilanne jatkuu, sitä vaikeampaa on heidän kuntouttamisensa.
Nuorten asunnottomuuden vähentämiseksi tulee:
Suomen Kiinteistölehden joulukalenteri julkaisee vanhoja juttuja lehden 92-vuotisen historian varrelta. Luukusta 7 löytyy juttu vuodelta 2014. Siinä pääosassa ovat nuoret, jotka taloyhtiö työllisti kesäksi.
EPSI Ratingin riippumattomalla laatuindeksillä mitattuna uudisasuntorakentaminen on saanut kuluttaja-asiakkailta parhaat arviot asiakastyytyväisyydestä. Tutkimukseen osallistuneiden yritysten toimialatulos on peräti 78,8. Tulokset tuotetaan indeksillä 100, jossa 75 on erittäin hyvä taso.
Pormestari Jan Vapaavuori Helsingin vuoden 2018 talousarvioehdotuksesta: Vahva panostus investointeihin sekä kasvatuksen ja koulutuksen määrärahoihin – Veroprosenttiin kevennystä asumiskustannusten nousun vastapainoksi Talouden kasvu yhdistettynä kaupungin vastuullisen taloudenpidon perinteeseen mahdollistavat uusia panostuksia niin investointeihin kuin käyttötalouspuolelle. Erityisesti lisäykset näkyvät kasvatuksen ja koulutuksen toimialalla kaupunkistrategiassa linjatun mukaisesti. Helsingin talouden hyvä kokonaistilanne mahdollistaa kohoavien asumiskustannusten kompensoimisen maltillisella, puolen […]
Asuinympäristö saattaa suhtautua kielteisesti vammaisiin, pakolaisiin, päihde- ja mielenterveyskuntoutujiin tai muihin erityisryhmiin. Ihmisten pelkoihin ja ennakkoluuloihin pystytään kuitenkin vaikuttamaan. Asuinaluelähtöisen ympäristötyön keinoin myös erilaisen naapurin voi saada tuntemaan olonsa tervetulleeksi ja noudattamaan yhteisiä sääntöjä.