Senaatti-kiinteistöjen asema apulaisoikeusasiamiehen tutkinnassa

Valtion liikelaitos Senaatti-kiinteistöjen asema valtion monopolivuokranantajana on apulaisoikeusasiamiehen tutkinnassa. Samalla selvitetään myös valtion vuokrajärjestelmän oikeudellista perustaa, kirjoittaa Yle.

Apulaisoikeusasiamies Pasi Pölönen on esittänyt asiasta lausunto- ja selvityspyynnön valtiovarainministeriölle. Selvityspyyntö liittyy vastuukysymyksiin valtion kiinteistöissä. Apulaisoikeusasiamies haluaa esimerkiksi selvittää, kuka vastaa, jos räjähdyksen sattuessa puolustusvoimien räjähdevarastot eivät ole määräysten mukaiset, vaikka kuntoon liittyviin kysymyksiin on aiemmissa ratkaisuissa kiinnitetty huomiota.

Senaatti-kiinteistöjen vuokraamien tilojen puutteita ei voida korjata ilman liikelaitoksen päätöstä. Liikelaitos huolehtii lain mukaan valtion kiinteistövarallisuudesta.

Apulaisoikeusasiamiehen selvityspyynnössä tiedustellaan myös, voitiinko vuoden 2016 alussa käyttöön otettu valtion vuokrausjärjestelmä perustaa valtioneuvoston asetuksella vai olisiko siitä pitänyt säätää lailla.

Lue lisää täältä

Haluatko kommentoida artikkelia? Luo tunnus ja kirjaudu sisään.

Tilaa uutiskirjeemme

Kiinteistölehden suosittu uutiskirje tuo kiinteistöalan uutiset sinulle!

Tilaa uutiskirje

Katso myös nämä

2.5.2022

Kaupallinen yhteistyö

Kiinteistöjen energiatehokkuuden parantaminen on vastuullisen toimijan valinta

Kiinteistöjen energiatehokkuuden parantaminen tuo säästöjä asumiskustannuksiin, lisää asumismukavuutta ja pienentää lämmityksestä aiheutuvia ympäristövaikutuksia. Kiinteistöjen energiatehokkuuden parantaminen on yrityksille hyvä keino toimia vastuullisesti ja osallistua ilmastonmuutoksen hillitsemiseen. Vantaan Energia tarjoaa kiinteistöjen energiatehokkuuspalvelut yrityksille helppoina ja edullisina palveluina.

Vantaan Energia

21.6.2022

Mitä tehdä, kun halutaan aita kiinteistöjen rajalle?

Jos taloyhtiö haluaa aidata tonttinsa, sen täytyy tarkastaa oman kunnan rakennusjärjestys, asemakaava ja alueen rakentamistapaohje. Myös naapurikiinteistön omistajaa täytyy kuulla. Riitoja naapureiden välille voivat aiheuttaa raja-aidan kunnossapitokysymykset.

17.5.2022

Hulevedet hallintaan järkevästi

Hulevedet, eli sade- ja sulamisvedet voivat muodostua ongelmaksi, jos niillä ei ole paikkaa, johon valua. Kiinteistöliiton lakineuvonnasta kerrotaan, mitä kiinteistönomistajan ja kunnan tulee tehdä hulevesille.

osakeasuntojen

1.2.2022

Kiinteistövakuutuksissa huimia korotuksia – vakuutusyhtiöt sanovat silti seuraavansa vain yleisiä indeksejä

Helsinkiläinen paritaloyhtiö sai tammikuussa vakuutusyhtiö Pohjolalta uudet vakuutusehdot. Nousua oli 21,3 prosenttia. Taloyhtiölle kerrottiin, että laskenta oli tehty yleisindeksikorotusten perusteella, vaikka yleiskorotukset jäävät noin kymmeneen prosenttiin.

Olet lukenut 1/25 maksuttomasta artikkelista

Haluatko lukea rajattomasti artikkeleita? Luo tunnus, kirjaudu sisään tai tilaa Kiinteistölehti edullisesti!

Tilaa lehti