Sään vaihtelu on suuri haaste katukunnossapidolle

Talven aikana on nähty kovia myrskyjä suurine lumimäärineen, lämpötilan sahaamista nollan ympärillä ja tämän jälkeen lämpimiä päiviä, joista seuraa liukkautta, monttuja sekä vesilätäköitä, jotka eivät pääse poistumaan lumikasojen vuoksi. Loppuviikoksi ennustetaan jälleen lisää lunta ja pakkasta.

Kunnossapidon työmäärän ja kiireen vuoksi esikaupunkialueiden kadut ja etenkin asuntokadut ovat huonossa kunnossa. Ajoradoilla on jäätynyttä lunta, urautumista sekä reikiintymistä. Kaduilla on vielä paljon lumikasoja, jotka sulavat ja muodostavat siten lammikoita, näin myös joukkoliikennekaduilla.

Jalkakäytävät ovat osittain lumikasojen peitossa ja osittain vaarallisen liukkaita liukkaudentorjunnasta huolimatta. Toisaalta jalkakäytävillä on myös sohjoa ja vettä. Jalkakäytävät ovat epätasaisia.

Liukkautta torjutaan jatkuvasti, mutta koska kadun pinta sulaa ja jäätyy pian taas uudelleen, sepeli päätyy jään alle eikä auta liukkauteen kuin hetkellisesti.

Käytössä ennätysmäärä kalustoa

Kunnossapitotoimenpiteitä tehdään ympäri vuorokauden. Lisäkalustoa on tilattu paljon, jopa ennätysmääriä. Käytössä on lähes 400 talvihoidon yksikköä.

− Katuja avataan, aurataan ja lingotaan, jäätynyttä lunta höylätään ja irrotetaan, lumikasoja poistetaan ja lunta ajetaan lumenvastaanottopaikoille, rappusia ja pysäkkejä avataan lapiotyönä ja jälleen hiekoitetaan, tiimipäällikkö Tarja Myller kuvailee katukunnossapidon arkea tänä talvena.

Kaupungin kunnossapidettäviä autoliikenteen katuja ja teitä on noin 1200 kilometriä. Pyörä- ja kävelyteitä on noin 2500 kilometriä.

Liukkauden ennakoinnissa auttaa tekstiviestipalvelu, joka varoittaa liukkaasta kelistä. Ohjeet ilmaisen palvelun tilaamiseksi: hel.fi/lumi.

Tilaa uutiskirjeemme

Kiinteistölehden suosittu uutiskirje tuo kiinteistöalan uutiset sinulle!

Tilaa uutiskirje

Katso myös nämä

18.5.2020

Kynät pois – kiinteistö- ja rakentamisala haastaa itsensä sähköiseen allekirjoittamiseen

“Laaja-alainen digiloikka vaatii koko KIRA-alaa koskettavia toimenpiteitä”, painottaa RAKLIn toimitusjohtaja Jyrki Laurikainen. RAKLI ja kahdeksan muuta merkittävää kiinteistö- ja rakentamisalan toimijaa ovat lanseeranneet 13.5. #kynätpois-haasteen.

16.6.2020

Lähes puolet taloyhtiöistä kohdannut lyhytaikaiseen vuokraukseen liittyviä haasteita

Lähes puolet taloyhtiöistä on kohdannut lyhytaikaiseen vuokraustoimintaan, kuten Airbnb-vuokraukseen liittyviä haasteita. Tyypillisimmillään haasteet ovat liittyneet meluun, jätteiden lajitteluun ja yleiseen turvallisuuteen. Myös avaimiin ja lukitukseen sekä vesimaksuihin liittyvät haasteet ovat nousseet esiin lyhytaikaisen vuokraustoiminnan yhteydessä.

26.3.2018

Näissä kunnissa asuvat Suomen tyytyväisimmät asukkaat

Asukastyytyväisyys korkealla Kauniaisissa – Helsinki ja Oulu nousseet viiden suurimman joukossa. Näin kertoo EPSI Ratingin vuosittain tehtävä tutkimus suomalaisten tyytyväisyydestä asuinkuntiinsa. Tyytyväisyysindeksi tuotetaan asteikolla 0-100, jossa 75 on hyvä taso.

1.7.2015

Tiedoksiannot yhtiölle

Haaste, asunto-osakeyhtiölaissa tarkoitettu ilmoitus ja muu tiedoksianto katsotaan toimitetuksi yhtiölle, kun se on annettu tiedoksi hallituksen jäsenelle, isännöitsijälle tai muulle henkilölle, jolla on asunto-osakeyhtiölain nojalla oikeus edustaa yhtiötä. On tilanteita joissa sillä, kuka on oikeutettu vastaanottamaan tiedoksiannon asunto-osakeyhtiön puolesta, on suuri merkitys! Korkeimman oikeuden ratkaisu 1993:81 koskee hallituksen varajäsenen oikeutta tiedoksiantojen vastaanottamiseen.

Olet lukenut 1/25 maksuttomasta artikkelista

Haluatko lukea rajattomasti artikkeleita? Luo tunnus, kirjaudu sisään tai tilaa Kiinteistölehti edullisesti!

Tilaa lehti