Rustholli: Remonttien ovelta ovelle kaupustelu kiellettävä

Suomen Yrittäjät ry:n jäsenyritys Rustholli Remontit Oy tuomitsee jyrkästi aggressiivisen kotimyynnin. Tuore uutisointi siitä, kuinka remonttiyritykset kiertävät ovelta ovelle ja kauppaavat vanhuksille remontteja väkisin, saa Rustholli Remontit Oy:n toimitusjohtajan Jarmo Sassalin tuohtumaan.

Kuluttajia harhaanjohtavat toimijat kyseenalaistavat uskottavuuden koko remonttialalta, jonka vuotuinen liikevaihto Suomessa mitataan sadoissa miljoonissa euroissa. Vetoamme hyvään markkinointitapaan kaikilta alalla toimivilta yrityksiltä, sanoo Rustholli Remontit Oy:n toimitusjohtaja Jarmo Sassali.

Rustholli on jo aikaa sitten luopunut tämän tyyppisestä asiakashankinnasta. Toiminnan lähtökohtana on usko asiakkaan omaan ajatteluun ja tarpeeseen. Kun asiakas huomaa tarvitsevansa remonttia, täytyy palveluja tarjoavan yrityksen mainonta ja myyvät viestit olla silloin lähellä asiakasta. Tässä onnistutaan kohderyhmään oikein suunnatulla markkinoinnilla ja viestinnällä.

– Tuputtaminen ja ovelta ovelle kaupustelu ei ole tätä päivää eikä asiakasta kunnioittavaa. Samaan kategoriaan kuuluu myös puhelinmyynti, jonka toivoisimme myös vähenevän kaikilta aloilta, painottaa Sassali.

Syksyllä voimaan astunutta lakimuutosta, joka mahdollistaa aggressiivisen kotimyynnin, ollaan tarkentamassa. Tällä hetkellä yksilöllisesti valmistetuilla tuotteilla ei aikaisemmasta poiketen ole enää lain mukaista 14 vuorokauden palautusoikeutta. Laki oikeuttaa kuitenkin edelleen purkamaan sopimuksen ilman aikarajaa, mikäli katsotaan, että se on saatu aikaan painostamalla asiakasta. Kilpailu- ja kuluttajavirasto on tekemässä tarkempaa lausuntoa siitä, missä remontissa peruutusoikeus katsotaan olevan. Kilpailu- ja kuluttajavirastosta luvataan, että tarkemman ohjeistuksen jälkeen, joka tulee vuodenvaihteessa, tilanne selkiytyy.

Kuluttajaliiton tiedote 8.12.2014 kiertävistä remonttimyyjistä: http://www.kuluttajaliitto.fi

Haluatko kommentoida artikkelia? Luo tunnus ja kirjaudu sisään.

Tilaa uutiskirjeemme

Kiinteistölehden suosittu uutiskirje tuo kiinteistöalan uutiset sinulle kahden viikon välein!

Tilaa uutiskirje

Katso myös nämä

21.4.2022

Rakennusmateriaalien hintojen nousu vauhdittaa taloyhtiöiden remonttipäätöksiä

Nousu lämmitys-, energia- ja materiaalikustannuksissa aiheuttaa paineita sekä hoitovastikkeisiin että remonttien toteuttamiseen taloyhtiöissä. Isännöintiliiton maaliskuun lopulla tekemässä kyselyssä 87 % vastaajista ilmoitti hoitovastikkeiden olevan nousussa. Yleisimpänä syynä hoitovastikkeiden nousupaineelle nähtiin pääasiassa lämmitys- ja energiakustannusten nousu, jonka nimesi syyksi 89 prosenttia vastaajista.

vaihtaa huoneisto-ovet

3.2.2023

Olisiko aika vaihtaa huoneisto-ovet?

Kerrostalojen huoneisto-ovet eivät ole ikuisia. Kun ovi muuttuu salmiakin muotoiseksi ja päivä alkaa paistaa sen raoista, on aika vaihtaa ovi uuteen. Ovien uusiminen kannattaa erityisesti paloturvallisuuden ja äänieristyksen takia.

piha turvalliseksi

29.3.2023

Taloyhtiön piha turvalliseksi kaikille

Miten taloyhtiö voi parantaa pihan turvallisuutta? Parasta olisi, että autoilijoille ja kevyelle liikenteelle olisi omat väylät ja lasten reitti pihan läpi olisi turvattu. Autoilija voi lisätä turvallisuutta lähtemällä liikkeelle keula edellä.

15.3.2023

Kiinteistölehden vaalikysely: Matias Mäkynen / SDP

SDP:n Matias Mäkysen vastaukset Kiinteistölehden eduskuntavaalikyselyyn.

Olet lukenut 1/25 maksuttomasta artikkelista

Haluatko lukea rajattomasti artikkeleita? Luo tunnus, kirjaudu sisään tai tilaa Kiinteistölehti edullisesti!

Tilaa lehti