Ruotsin asuntoministeri haluaa pientaloihin vuokrahuoneita

Ruotsin asuntoministeri Peter Eriksson katsoo mallia länsinaapuristaan Norjasta. Siellä omakotitaloihin rakennetaan usein omalla sisäänkäynnillä varustettu osa, jonka voi panna vuokralle, kertoo Svenska Dagbladetin Näringsliv -liite.

Tukholman kauppakamari on ehdottanut, että asunnon omistaja voisi vuokrata verovapaasti osan asunnostaan aina puoleen sen pinta-alasta saakka. Eriksson pitää ajatusta mielenkiintoisena.

Peter Eriksson kertoi Svenska Dagbladetille, että Ruotsin asuntoministeriössä mietitäänkin juuri mahdollisuutta rohkaista omakotirakentajia ”Norjan malliin”. Siten vähennettäisiin akuuttia vuokra-asuntopulaa erityisesti Suur-Tukholman alueella.

Suomalaista pientalojen rakennushistoriaa tuntevasta vaikuttaa siltä, että Ruotsissa keksitään norjalaisten avulla pyörää uudelleen. Omakotitaloja, joissa on ollut omalla sisäänkäynnillä ja perusmukavuuksilla varustettu yläkerta, rakennettiin Suomessa jo kauan sitten – tosin tapa on meiltäkin unohtunut.

Koko artikkeli Svenska Dagbladetin Näringsliv -nettisivuilla.

 

 

 

Haluatko kommentoida artikkelia? Luo tunnus ja kirjaudu sisään.

Tilaa uutiskirjeemme

Kiinteistölehden suosittu uutiskirje tuo kiinteistöalan uutiset sinulle kahden viikon välein!

Tilaa uutiskirje

Katso myös nämä

19.1.2023

Isännöintikartellipäätöksestä useita valituksia

Kilpailu- ja kuluttajavirasto sekä kolme isännöintialan yritystä ovat valittaneet markkinaoikeuden isännöintikartellia koskevasta ratkaisusta korkeimpaan hallinto-oikeuteen.

15.3.2023

Kiinteistölehden vaalikysely: Sari Tanus / Kristillisdemokraatit

Kristillisdemokraattien Sari Tanuksen vastaukset Kiinteistölehden eduskuntavaalikyselyyn.

sähkön riittävyyden

30.3.2023

Säästötoimet takasivat sähkön riittävyyden talvella

Leuto talvi, tuontisähkön hyvä saatavuus, kotimaisen tuotannon luotettava toiminta ja sähkön säästäminen varmistivat sähkön riittävyyden kuluneena talvena. Niukin tilanne oli joulukuussa ja kulutushuippu saavutettiin vasta maaliskuussa.

puutalossa energiansäästö

22.6.2023

Puutalossa energiansäästö on usein asukkaan harteilla

Sähkölämmitys on puutaloyhtiöissä selvästi yleisin lämmitysmuoto. Se perustuu usein osakkaan itse hankkimiin sähköpattereihin, jolloin lämmityksen kustannukset kohdistuvat kulutuksen mukaan kullekin asukkaalle. Säästöä saa toimivista laitteista.

Olet lukenut 1/25 maksuttomasta artikkelista

Haluatko lukea rajattomasti artikkeleita? Luo tunnus, kirjaudu sisään tai tilaa Kiinteistölehti edullisesti!

Tilaa lehti