Ruotsalaistutkija: helpompi muuttaminen auttaisi asuntopulaan

Asuntomuuttoketjujen aktivoiminen ja kehittäminen olisi hyvä osaratkaisu asuntopulaan, sanoo väestötieteilijä ja asuntomarkkinoiden asiantuntija Maria Pleiborn Fastighetstidningenin verkkolehdessä.

Kaikkein kestävintä kehitystähän olisi, jos ei tarvitsisi rakentaa, hän toteaa. Ruotsissa asutaan keskimäärin väljästi, mutta neliöt eivät jakaudu tasaisesti.

Pleibornin mukaan avainasemassa ovat seniorit: jos heidän olisi helpompi muuttaa esimerkiksi omakotitaloista pienempiin ja helpompiin asuntoihin, vapautuisi pientalotarjontaa esimerkiksi lapsiperheille.

Lue koko artikkeli Fastighetstidningenin verkkolehdestä.

 

 

Haluatko kommentoida artikkelia? Luo tunnus ja kirjaudu sisään.

Tilaa uutiskirjeemme

Kiinteistölehden suosittu uutiskirje tuo kiinteistöalan uutiset sinulle kahden viikon välein!

Tilaa uutiskirje

Katso myös nämä

taloyhtiön hallitus

17.5.2022

Hyvä suunnittelu takaa hyvän hallintotavan

Yhtiökokoukset on pidetty ja taloyhtiön uusi hallitus valittu. Ennen toimiin ryhtymistä hallituksen kannattaa suunnitella toimintaansa. Se helpottaa päätöksentekoa ja isännöitsijän kanssa kommunikointia.

16.5.2022

Mitä ovat kiinteistöä koskevat rasitteet?

Kiinteistöihin kohdistuu usein erilaisia rasitteita, jotka ilmenevät kiinteistörekisteristä. Lakimies Sanni Nuutinen kertoo, miten rasitesopimus tehdään ja miten selvitä riitatilanteista.

Rakentamisen kasvu hidastuu

7.6.2022

Rakli: Rakennushankkeiden käynnistäminen vaikeaa pääkaupunkiseudulla

Rakennushankkeiden määrän kasvu hidastuu pääkaupunkiseudulla, mutta rakentamisen määrän ennustetaan silti kasvavan tänä vuonna erittäin hyvän alkuvuoden takia, kertoo Rakli ry:n suhdannetiedote.

17.6.2022

Hallitus rajoittaisi taloyhtiölainoja, tavoitteena hillitä velkaantumista

Uudiskohteiden taloyhtiölainat tulee vastaisuudessa maksaa takaisin enintään 30 vuodessa, mikäli hallituksen esitys hyväksytään. Taloyhtiölainat voisivat olla enintään 60 prosenttia myytävien asuntojen velattomasta hinnasta. Hallituksen esityksen mukaan uudiskohteiden taloyhtiölainoissa ei voisi olla lyhennysvapaata ensimmäisinä viitenä vuotena rakennuksen valmistumisesta.

Olet lukenut 1/25 maksuttomasta artikkelista

Haluatko lukea rajattomasti artikkeleita? Luo tunnus, kirjaudu sisään tai tilaa Kiinteistölehti edullisesti!

Tilaa lehti