Riittävät varotoimet syksyn taloyhtiön yhtiökokouksissa

Taloyhtiöiden yhtiökokoukset on pidettävä syyskuun loppuun mennessä. Koronarajoitusten vuoksi keväältä syksylle siirretyt taloyhtiöiden yhtiökokoukset voivat muodostua riskiksi viruksen leviämiselle, jos varotoimiin ei ryhdytä, kirjoittaa Aamuposti (11.8.2020).

Elo-syyskuussa pyörii kova yhtiökokousrumba, kertoo Kiinteistöliiton apulaispäälakimies Kristel Pynnönen. Kokouspaikaksi ei sovi pieni harrastetila, jossa ollaan kuin sillit suolassa. Kehotamme taloyhtiöitä huolehtimaan riittävistä turvaväleistä ja suositamme myös etäkokouksia, Pynnönen sanoo.

Saneerausten urakkasopimukset laadittava huolella

Koronan toinen aalto haastaa myös suuret saneeraukset. Urakkasopimukset kannattaa laatia huolella, muistuttaa kiinteistöalaan erikoistunut lakimies Jaana Peltola Kiinteistölakimies Suomi Oy:stä artikkelissa. Sopimuksiin kannattaa kirjata ehdot, kuinka toimitaan, jos työt viivästyvät viranomaisten koronamääräysten takia.
Jos urakan aloittaminen venyy kuukausia, taloyhtiöt voivat haluta purkaa sopimuksen. Urakoitsija taas voi haluta pitää tilauskirjansa täysinäisenä. Taloyhtiön on muistettava, että ilman erikseen sovittuja ehtoja urakan viivästyminen ei ole sopimusrikkomus, Peltola painottaa.

Haluatko kommentoida artikkelia? Luo tunnus ja kirjaudu sisään.

Tilaa uutiskirjeemme

Kiinteistölehden suosittu uutiskirje tuo kiinteistöalan uutiset sinulle kahden viikon välein!

Tilaa uutiskirje

Katso myös nämä

tilinpäätös

13.9.2023

Taloyhtiön tilinpäätös toimii tiedon lähteenä

Kaikkien taloyhtiöiden tulee laatia tilinpäätös ja toimintakertomus sekä talousarvio yhtiökokouksessa käsiteltäväksi. Tilinpäätösasiakirjoista löytyy tietoa tilikauden tapahtumien lisäksi yhtiön taloudellisesta tilasta ja tulevaisuuden näkymistä. Sen avulla yhtiö voi varautua tulevaisuuteen.

korjausurakan valvoja

4.8.2023

Mihin tarvitaan korjausurakan valvojaa?

Valvoja valvoo korjaushankkeessa taloyhtiön puolesta urakoitsijan työsuoritusta. Hän on kuitenkin puolueeton ja yhteistyössä kaikkien osapuolten kanssa. Valvojan suhde taloyhtiöön määritellään valvontasopimuksessa, suhde urakoitsijaan taas urakkasopimuksessa.

13.1.2023

Mitä on vastuullisuus taloyhtiössä?

Vastuullisuuskeskustelu ulottuu lähivuosina myös taloyhtiöihin, ja hyvin hoidetut taloyhtiöt nousevat arvoon. Vastuullisuuteen kuuluu niin ekologinen, taloudellinen kuin sosiaalinen vastuu. Suunnitelmallinen kiinteistönpito on keskeinen osa vastuullisuuden johtamista.

taloyhtiön vakuutukset

1.3.2023

Taloyhtiön vakuutukset kannattaa kilpailuttaa

Taloyhtiön kannattaa kilpailuttaa vakuutuksensa säännöllisesti. Tinkiminen ei vakuutusasioissa kannata. Erityisesti ison ja kalliin korjaushankkeen lähestyessä taloyhtiön hallituksen on huolehdittava, että kiinteistövakuutus on voimassa.

Olet lukenut 1/25 maksuttomasta artikkelista

Haluatko lukea rajattomasti artikkeleita? Luo tunnus, kirjaudu sisään tai tilaa Kiinteistölehti edullisesti!

Tilaa lehti