asunto-osakeyhtiön yhtiökokous

Uusimmat artikkelit

11.8.2020

Riittävät varotoimet syksyn taloyhtiön yhtiökokouksissa

Taloyhtiöiden yhtiökokoukset on pidettävä syyskuun loppuun mennessä. Koronarajoitusten vuoksi keväältä syksylle siirretyt taloyhtiöiden yhtiökokoukset voivat muodostua riskiksi viruksen leviämiselle, jos varotoimiin ei ryhdytä, kirjoittaa Aamuposti (11.8.2020). Elo-syyskuussa pyörii kova yhtiökokousrumba, kertoo Kiinteistöliiton apulaispäälakimies Kristel Pynnönen.

3.6.2020

Yhtiökokous onnistuu myös etänä

Kevät on vilkasta yhtiökokousten aikaa taloyhtiöissä, mutta tänä keväänä fyysisiä kokouksia ei ole kokoontumisrajoitusten vuoksi voitu järjestää. Ratkaisuina ovat olleet kokouksen siirtäminen odottamaan parempia aikoja ja kokouksen järjestäminen etäyhteyksin. Nyt kun etäkokoustamisen makuun on monessa taloyhtiössä päästy ja perusasiat opeteltu, on hyvä tilaisuus ottaa etäosallistuminen pysyväksi osaksi taloyhtiökokoustamisen keinovalikoimaa.

11.5.2020

Taloyhtiön yhtiökokouksen pöytäkirja oltava nähtävillä

Kaikilla taloyhtiön osakkailla on oikeus tietää yhtiökokouksessa tehdyistä päätöksistä, vaikka ei itse olisi ollut paikalla. Yhtiökokouksen pöytäkirjaa ei kuitenkaan ole pakko lähettää osakkaille, mutta se on pidettävä taloyhtiön isännöitsijän tai hallituksen puheenjohtajan luona osakkaiden nähtävänä viimeistään neljän viikon kuluttua kokouksesta, kirjoittaa Helsingin Sanomat. Asunto-osakeyhtiölain mukaan yhtiökokouksen puheenjohtajan on huolehdittava siitä, että kokouksesta laaditaan pöytäkirja.

4.5.2020

Lakimuutos vahvistui – jatkoaikaa yhtiökokousten pitoon 30.9.2020 saakka

Lakimuutos, jolla tuodaan koronavirusepidemiaan liittyviä väliaikaisia helpotuksia mm. asunto-osakeyhtiöiden yhtiökokousten pitoon tuli voimaan 1.5.2020. Poikkeukset ovat tarpeen, jotta tarpeelliset vuosikokoukset sekä ylimääräiset kokoukset voidaan järjestää ja niille kuuluvat päätökset tehdä epidemiaoloissa turvallisesti.

23.3.2020

Isännöintiliitto: yhtiökokousta ei kannata lykätä vaan pitää etänä

Isännöintiliitto kannattaa kevään asunto-osakeyhtiöiden yhtiökokouksien pitämistä etäyhteyksien avulla. Kokouksen lykkäämistä kannattaa harkita vain, jos taloyhtiön ei tarvitse juuri nyt päättää isoista hankkeista ja osakkailla on suuria vaikeuksia osallistua kokoukseen etäyhteyksien välityksellä. Isännöintiliitto muistuttaa myös, että yksi henkilö voi edustaa valtakirjalla eri osakkaita.

25.2.2020

Energiavinkkejä taloyhtiön yhtiökokoukseen

Muutamalla keskeisellä energiavinkillä uudet osakkaat pääsevät alkuun taloyhtiön asioihin perehtymisessä. Motivan vinkit toimivat kertauksena myös kokeneille osakkaille. Taloyhtiön toimintakertomukseen on tärkeää kirjata tiedot lämmön, kiinteistösähkön ja veden kulutuksesta.

21.2.2020

Näin taloyhtiö saa osakkaat osallistumaan yhtiökokoukseen

Kevään yhtiökokouskausi on pian käsillä monissa taloyhtiöissä. Taloyhtiön hallituksen ja isännöitsijän kannattaa varmistaa, että mahdollisimman moni osakas saapuu yhtiökokoukseen, Kiinteistöliitto muistuttaa. Monessa taloyhtiössä yhtiökokouksen osallistujamäärä jää valitettavan pieneksi, vaikka yhtiökokouksessa tehdään jokaiseen osakkaaseen vaikuttavia päätöksiä.

20.1.2020

Päätöksenteko yhtiökokouksessa sähköisenä palveluna

Helsingin Seudun Isännöitsijät ja Taloasema ovat kehittäneet palvelun, jolla voi osallistua asunto-osakeyhtiön yhtiökokouksen päätöksentekoon sähköisesti. Palvelu on ensimmäinen laatuaan Suomessa, kirjoittaa Vihdin Uutiset (18.1.2020). Palvelu on ollut yhtiöillä koekäytössä, ja se otetaan myös laajempaan käyttöön.