Rakennusten paloturvallisuusmääräyksiin ehkä muutoksia sähköautojen yleistyessä

Sähköautojen lataamisessa piilee riski. Pelastuslaitoksille keskeinen haaste on lataamisen aikana tulipaloriski autossa, johdotuksessa tai latauslaitteessa, kirjoittaa Moottori.

Sähköautot, lataushybridit ja tavalliset hybridit tuovat mukanaan haasteita paloturvallisuudelle ja pelastuslaitoksille. Jos lataus tapahtuu kotikiinteistössä tai taloyhtiön kiinteistössä, täytyy latauspisteiden kaikkien sähköauton lataamiseen liittyvien vaatimusten täyttyä. Vastuu on lataamiseen luvan antaneella, eli käytännössä kiinteistön omistajalla. Palovahingon korvaukset maksetaan auton vastuuvakuutuksesta tai kiinteistön palovakuutuksesta. Autolle tapahtuneet vahingot kuuluvat vapaaehtoisen autovakuutuksen palovakuutuksen piiriin.

Nykyiset täyssähköautojen ja lataushybridien akut ovat litium-ioniakkuja. Korvaavaa akkuteknologiaa ei odoteta sarjatuotantoon vielä 5 – 10 vuoteen. Litium-ioniakut eivät heikennä merkittävästi kolariturvallisuutta, mutta latausvaiheessa niiden paloturvallisuusriski on suurin. Kyseiset akut ovat palavia ja saattavat syttyä itsestään lämpötilan noustessa, esimerkiksi ulkoisen lämmönlähteen tai akun oikosulun johdosta.

Ympäristöministeriö selvittää parhaillaan, tarvitaanko rakennusten paloturvallisuusmääräyksiin muutoksia sähköautojen yleistyessä.

Lue lisää täältä

Haluatko kommentoida artikkelia? Luo tunnus ja kirjaudu sisään.

Tilaa uutiskirjeemme

Kiinteistölehden suosittu uutiskirje tuo kiinteistöalan uutiset sinulle kahden viikon välein!

Tilaa uutiskirje

Katso myös nämä

kiinteistöveron korotukset

2.11.2022

Kiinteistöliitto: kiinteistöveron tuntuvat korotukset torjuttava

Kiinteistöliitto vaatii, että kiinteistöveron korotusta kohtuullistetaan. Kiinteistöveron korotus olisi näillä näkymin suuri myös vuonna 2024. Liitto on jättänyt asiasta kirjelmän valtiovarainministerille.

energiatehokkuusdirektiivi

15.5.2023

EU:n vaatimuksiin energiatehokkuudesta odotetaan lievennyksiä

Euroopan parlamentin julkistama kanta rakennusten energiatehokkuusdirektiivin päivitykseen on nostattanut pelkoja kiinteistöjen arvonkehityksestä ja tulevista pakkoremonteista. Parlamentin näkemyksen odotetaan kuitenkin vielä lieventyvän.

15.3.2023

Kiinteistölehden vaalikysely: Sari Tanus / Kristillisdemokraatit

Kristillisdemokraattien Sari Tanuksen vastaukset Kiinteistölehden eduskuntavaalikyselyyn.

esteettömyys

8.9.2022

Esteettömyyskorjauksiin tulossa muutoksia

Kiinteistöliitto kannattaa hallituksen kaavailemia muutoksia asunto-osakeyhtiölakiin. Etenkin luonnosteltu esitys esteettömyyttä parantavia korjauksia koskevan päätöksenteon helpottamisesta sujuvoittaisi taloyhtiön yhteisiin tiloihin tehtäviä esteettömyysremontteja.

Olet lukenut 1/25 maksuttomasta artikkelista

Haluatko lukea rajattomasti artikkeleita? Luo tunnus, kirjaudu sisään tai tilaa Kiinteistölehti edullisesti!

Tilaa lehti