Rakennusalan konkurssit lisääntyvät Ruotsissa verovähennyksen pienennyttyä

Ruotsalainen taloustilastoja laativa UC AB ilmoittaa rakennusalan konkurssien yleistyneen suuresti länsinaapurissa, kertoo Fastighetstidningenin verkkolehti. Alan etujärjestön Sveriges Byggindustrierin pääekonomistin Fredrik Isakssonin mukaan suurin syy on niin sanotun ROT-verovähennyksen pienentäminen. ROT on lyhenne sanoista Renovering, Ombyggnad, Tillbyggnad eli korjaaminen, muutosrakentaminen ja lisärakentaminen. Sen oikeuttama verovähennys laskettiin Ruotsissa 1. tammikuuta 2016 viidestäkymmenestä prosentista kolmeenkymmeneen prosenttiin työkustannuksista.  Maksimivähennys on jo kymmenen vuotta ollut 50 000 kruunua eli 4700 euroa vuodessa. Lue koko artikkeli http://fastighetstidningen.se/fler-konkurser-pa-grund-av-minskade-rotavdrag/.

Haluatko kommentoida artikkelia? Luo tunnus ja kirjaudu sisään.

Tilaa uutiskirjeemme

Kiinteistölehden suosittu uutiskirje tuo kiinteistöalan uutiset sinulle kahden viikon välein!

Tilaa uutiskirje

Katso myös nämä

konkurssi

12.10.2023

Taloyhtiön konkurssin voi usein välttää

Taloyhtiötä voi uhata konkurssi, jos sillä on paljon korjausvelkaa. Kaikilla taloyhtiöillä ei ole varaa edes konkurssiin, sillä konkurssimenettely maksaa tuhansia euroja. Konkurssin voi kuitenkin välttää, kun korjaukset toteutetaan ajoissa.

urakoitsijan konkurssi

6.11.2023

Urakoitsijan konkurssi korjaushankkeen aikana – mitä tehdä?

Tämänhetkisessä taloudellisessa ympäristössä ei ole ollenkaan tavatonta, että urakoitsija menee konkurssiin kesken korjaushankkeen. Urakoitsijan taloudellista tilannetta arvioidessa työmaalta saatu käytännön informaatio on usein keskeisessä asemassa.

Tilaajille

senioritalo

23.3.2023

Senioritalo taistelee tulvia vastaan

As Oy Kangasalan Hopeaharju koki toissa kesänä mittavat tulvavahingot, kun vesi nousi sen varastotiloihin. Taloyhtiön hallitus alkoi etsiä ratkaisuja, joilla tulvat saataisiin estettyä tulevaisuudessa. Kaupunkitulvat tulevat lisääntymään ilmastonmuutoksen ja maa-alueiden asfaltoinnin myötä.

Tähtiartikkeli

Tilaajille

muuttuva ilmasto

5.4.2023

Muuttuva ilmasto lisää homehtumisriskiä

Suurin osa Suomessa yleisesti käytössä olevista ulkoseinärakenteista pärjää myös muuttuvassa ilmastossa. Ilmastonmuutoksen mukanaan tuomat ilmiöt, kuten viistosateet, lisäävät kuitenkin ulkoseinien homehtumisriskiä.

Olet lukenut 1/25 maksuttomasta artikkelista

Haluatko lukea rajattomasti artikkeleita? Luo tunnus, kirjaudu sisään tai tilaa Kiinteistölehti edullisesti!

Tilaa lehti