Rakennusalan konkurssit lisääntyvät Ruotsissa verovähennyksen pienennyttyä

Ruotsalainen taloustilastoja laativa UC AB ilmoittaa rakennusalan konkurssien yleistyneen suuresti länsinaapurissa, kertoo Fastighetstidningenin verkkolehti. Alan etujärjestön Sveriges Byggindustrierin pääekonomistin Fredrik Isakssonin mukaan suurin syy on niin sanotun ROT-verovähennyksen pienentäminen. ROT on lyhenne sanoista Renovering, Ombyggnad, Tillbyggnad eli korjaaminen, muutosrakentaminen ja lisärakentaminen. Sen oikeuttama verovähennys laskettiin Ruotsissa 1. tammikuuta 2016 viidestäkymmenestä prosentista kolmeenkymmeneen prosenttiin työkustannuksista.  Maksimivähennys on jo kymmenen vuotta ollut 50 000 kruunua eli 4700 euroa vuodessa. Lue koko artikkeli http://fastighetstidningen.se/fler-konkurser-pa-grund-av-minskade-rotavdrag/.

Tilaa uutiskirjeemme

Kiinteistölehden suosittu uutiskirje tuo kiinteistöalan uutiset sinulle!

Tilaa uutiskirje

Katso myös nämä

9.1.2020

Are kasvaa lisää Ruotsissa

Talotekniikkakonserni Are on ostanut lisää ruotsalaista talotekniikkaosaamista. Keskiviikkona Are ilmoitti ostavansa Etelä-Ruotsissa toimivan Climat80 Gruppenin, kirjoittaa Kauppalehti. Climat80 Gruppenin liikevaihto on noin 66 miljoonaa euroa ja se työllistää 400 henkeä.

27.3.2018

Ruotsin asuntomarkkinat putoavat vielä, mutta eivät vaikuta Suomeen, ennustaa Danske Bank

Pohjoismaiden taloudet kasvavat kaikki hyvää noin parin prosentin vauhtia. Asuntomarkkinat viilentävät Ruotsin taloutta, mutta maan asuntomarkkinoiden ongelmat eivät ole leviämässä muihin Pohjoismaihin. Danske Bankin tuoreen Nordic Outlook -katsauksen mukaan Suomen talous kasvaa samassa tahdissa Pohjoismaiden kanssa tänä ja ensi vuonna.

14.8.2018

Suomalainen peseytyy ja rentoutuu – Saksassa ja Venäjällä saunassa hikoillaan myrkyt pois

Suomi tunnetaan saunakansana, mutta saunoa osataan muuallakin. Suomalaisen sauna- ja spa-yhtiö Harvian teettämässä kyselytutkimuksessa selvitettiin saunomistapoja Suomessa, Ruotsissa, Saksassa ja Venäjällä. Tutkimustulosten mukaan suomalaiset saunovat paljon ja perinteisesti, kun muualla maailmassa saunasta haetaan yhä useammin arjen ylellisyyttä ja uutta teknologiaa.

2.9.2016

Rakennusalan tehokkuus paranemassa digiloikalla

Rakennustietosäätiön tuotetiedon digitalisaatio eli TEHO-hanke etenee vauhdilla. Hanke on synnyttänyt Suomeen rakennusalan yhteisen tuotetietokannan, sekä sitä hyödyntävän uuden ratkaisun tuotetiedon hallintaan rakennusliikkeille, RT urakoitsijan tuotetieto -sovelluksen. TEHO-hanke rahoitetaan rakennusalan yritysten ja -toimijoiden lisäksi valtion digitalisaatioon suunnatuin varoin osana hallitusohjelmaan kirjattua digiloikkaa.

Olet lukenut 1/25 maksuttomasta artikkelista

Haluatko lukea rajattomasti artikkeleita? Luo tunnus, kirjaudu sisään tai tilaa Kiinteistölehti edullisesti!

Tilaa lehti