Puurakentaminen

Suomalaisella puurakentamisella on vahvat perinteet. Rakentamiseen tuovat haasteita uudet materiaalit ja rakennustekniikat sekä muuttuvat rakentamismääräykset. Nämä on otettu huomioon vastikään ilmestyneessä Puurakentaminen-kirjassa.

Kirja on hyvä tietolähde puurankentamisesta ja puusta rakennusmateriaalina. Siinä tarkastellaan puun teknisiä ja fysikaalisia ominaisuuksia sekä työstöä, puutuotteita, vaurioiden aiheuttajia sekä puun käyttöä sääteleviä määräyksiä ja ohjeita. Myös puurakenteiden fysikaalinen toiminta käydään perusteellisesti läpi (mm. lämmön-, äänen- ja kosteudeneristys, palonkestävyys). Lisäksi tutustutaan puutalon rakenteisiin sekä hirsirakentamiseen.

Kirja auttaa ymmärtämään puurakentamisen mahdollisuuksia ja rakentamisfysikaalisia taustatekijöitä, ja siten esimerkiksi rakennevaurioiden syntyä. Erityiskiitos on annettava runsaasta piirros- ja valokuvakuvituksesta, joka auttaa ymmärtämään käsiteltyjä asioita.

Kirja sopii käsikirjaksi suunnittelijoille ja kaikille puurakentamisen parissa työskenteleville sekä oppikirjaksi rakennusalan opiskelijoille.

Kirjan on kirjoittanut Unto Siikanen. Sen on kustantanut Rakennustieto Oy.

Haluatko kommentoida artikkelia? Luo tunnus ja kirjaudu sisään.

Tilaa uutiskirjeemme

Kiinteistölehden suosittu uutiskirje tuo kiinteistöalan uutiset sinulle kahden viikon välein!

Tilaa uutiskirje

Katso myös nämä

15.3.2023

Kiinteistölehden vaalikysely: Anders Adlercreutz / RKP

RKP:n Anders Adlercreutzin vastaukset Kiinteistölehden eduskuntavaalikyselyyn.

3.5.2022

Ennakoi ja tiedota – Näin onnistut taloyhtiön kevättalkoissa

Nyt on aika alkaa valmistella kevättalkoita. Onnistuneet talkoot syntyvät ennakoiden, tiedottamalla ja suhtautumalla keveästi yhteiseen tekemiseen. Rakkaat naapurit, pannaan piha kuntoon!

22.4.2022

Huhtikuun Kiinteistölehti syventyy korjaushankkeisiin

Helsingin keskustassa sijaitsevassa arvokiinteistössä peruskorjattiin vuodelta 1934 peräisin olevat veräjähissit. Kuinka hanke eteni ja mitkä olivat suurimmat haasteet, selviää artikkelistamme Veräjähissi kuntoon yhtiötä arvostaen. Rakennuskustannukset nousevat, mutta kiinteistöjä on pakko korjata.

kesäkuun Suomen Kiinteistölehti

22.6.2022

Kesäkuun Suomen Kiinteistölehti tutustuu taloyhtiösaunoihin

Taloyhtiöiden yhteissaunojen uusi tuleminen, pienen taloyhtiön hallinto, pihan ja puutarhan myrkylliset kasvit. Näihin ja moniin muihin aiheisiin paneutuu kesäkuun Suomen Kiinteistölehti.

Olet lukenut 1/25 maksuttomasta artikkelista

Haluatko lukea rajattomasti artikkeleita? Luo tunnus, kirjaudu sisään tai tilaa Kiinteistölehti edullisesti!

Tilaa lehti