Putkiremontti tulehdutti osakkaiden välit

Riita johtuu putkiremontin budjetista, joka ylittyi kymmenillä tuhansilla euroilla. Nyt taloyhtiö uhkaa viedä entiset hallituksen jäsenet oikeuteen. Kanteen nostaminen tulkinnanvaraisesta riidasta on iso riski, sanovat kiinteistöjuristit. Asiasta kirjoittaa Helsingin Sanomat.

Osa osakkaista ja nykyinen hallitus haluaa remontin aikaisen hallituksen taloudelliseen vastuuseen kalliiksi käyneestä remontista. Remontin aikana useasta asunnosta löytyi kosteusvaurioita ja hometta. Budjetti ylittyi kymmenillä tuhansilla euroilla, sillä kiinteistö oli luultua huonommassa kunnossa ja urakassa jouduttiin tekemään paljon lisätöitä.

Osa helsinkiläisen taloyhtiön osakkaista on sitä mieltä, että korjauskustannukset olisi pitänyt laskuttaa osakkailla, joiden huoneistossa oli vaurioita eikä maksattaa korjauksia asunto-osakeyhtiölain mukaisesti kaikilla osakkailla.

Huolimaton toiminta voi johtaa vahingonkorvausvastuuseen

Hallitus ja isännöitsijä voivat joutua vahingonkorvausvastuuseen, jos he ovat aiheuttaneet vahinkoa yhtiölle huolimattomalla tai tahallisella toiminnalla. Remonttibudjetin ylitys ei vielä tarkoita sitä, että johto olisi toiminut huolimattomasti.

Asianajaja Marina Furuhjelmin mukaan taloyhtiössä täytyy yleensä tehdä erityistilintarkastus, jotta selviää, mitä vahinkoa yhtiölle on todellisuudessa aiheutunut. Usein tarvitaan myös juristin tai oikeusoppineen kannanotto johdon toiminnasta.

Kiinteistöliiton päälakimies Jenni Hupli taas muistuttaa, että vahingonkorvauskanteen nostamisesta päätetään yleensä yhtiökokouksessa. Kanteita nostetaan vain vähän. Oikeudenkäyntikulut voivat näissä tapauksissa nousta suuriksi.

Lue Helsingin Sanomien alkuperäinen artikkeli

Haluatko kommentoida artikkelia? Luo tunnus ja kirjaudu sisään.

Tilaa uutiskirjeemme

Kiinteistölehden suosittu uutiskirje tuo kiinteistöalan uutiset sinulle kahden viikon välein!

Tilaa uutiskirje

Katso myös nämä

19.1.2023

Isännöintikartellipäätöksestä useita valituksia

Kilpailu- ja kuluttajavirasto sekä kolme isännöintialan yritystä ovat valittaneet markkinaoikeuden isännöintikartellia koskevasta ratkaisusta korkeimpaan hallinto-oikeuteen.

taloyhtiön ikkunaremontti

5.9.2023

Kaupallinen yhteistyö

Lue vinkit onnistuneeseen taloyhtiön ikkunaremontin toteutukseen

Taloyhtiön ikkunaremontti on monivaiheinen kokonaisuus, jonka vuoksi jo kilpailutusvaiheessa on hyvä olla huolellinen. Pihlan asiantuntija listaa viisi vinkkiä, joilla kilpailutus onnistuu ja jotka varmistavat ikkunaremontin onnistuneen toteutuksen.

Pihla-Tiivi

kestävä asuminen

12.9.2023

Lakimuutos kannustaa kestävään asumiseen

Kesäkuussa voimaan tullut lakimuutos kannustaa taloyhtiöitä kestävää asumista edistäviin hankkeisiin. Uudistuksista, joilla parannetaan merkittävästi kiinteistön tai rakennuksen käytön kestävyyttä, voidaan vastedes päättää enemmistöpäätöksellä.

linjasaneeraus

13.4.2023

Taloyhtiö sai linjasaneerauksessa lisää energiatehokkuutta

Helsinkiläinen As Oy Risto Rytintie 24 toteutti linjasaneerauksen, jonka yhteydessä päätettiin parantaa myös energiatehokkuutta ja vaihtaa kaukolämmöstä maalämpöön. Samalla uusittiin yleisiä tiloja ja parannettiin esteettömyyttä. Yhtiö sai energia- ja esteettömyyskorjauksiin avustusta ARAlta.

Tähtiartikkeli

Tilaajille

Olet lukenut 1/25 maksuttomasta artikkelista

Haluatko lukea rajattomasti artikkeleita? Luo tunnus, kirjaudu sisään tai tilaa Kiinteistölehti edullisesti!

Tilaa lehti