Putket ja talotekniikka ulos!

Kahden kerrostalon remontissa siirrettiin kaikki putket ja viemärit talojen sisältä talojen ulkoseinille. Näin saatiin lisää tilaa pesutiloihin. Samalla jälkiasennettiin hissit ja rakennettiin neljännet kerrokset puuelementeistä.

Pian postiluukustasi putoaa Suomen Kiinteistölehden toukokuun numero. Putkien ja muun talotekniikan sijoittamisesta ulos kertoo Lauri Lehtisen artikkeli.

Lehdessä on paljon muutakin asiaa putkiremontista: Infografiikka opastaa hankkeen ensiaskelissa, toinen artikkeli muistuttaa tonttiliittymien kunnossapidosta ja kolmas kertoo menetelmästä, jolla ehkä voi lykätä putkiremonttia.

On jo tunnettu tosiasia, että laser mittaa tarkasti esimerkiksi huoneiston todellisen pinta-alan. Uutta on, että laserilla voidaan mallintaa koko talo siten, että saadaan uudet piirustukset vanhojen suurpiirteisten tai kadonneiden tilalle. Jopa uudisrakennusten havainnekuvissa voidaan hyödyntää samaa tekniikkaa, kertoo Anna-Liisa Pekkarisen artikkeli.

Kiinteistöliiton uusi puheenjohtaja Timo Nieminen on pitkän linjan rakentaja ja tottunut sovittamaan yhteen erilaisia näkökulmia. Haastattelussaan hän pohtii suomalaista taloyhtiömaailmaa ja rakentamista monelta kannalta. Toukokuun Kasvona on Saunaseuran jäsen, Destian toimitusjohtaja Arto Pohjonen, jonka mielestä huoneistosaunankin löyly voi olla miellyttävä.

Osakkaan ja taloyhtiön keskinäistä vastuunjakoa käsitellään kahteen asiaan syventyen: huoneistosaunaan ja rivitalon huoneistopihaan.  Korjausrakentamisbarometrissa on jälleen tutkittu, mitä taloyhtiöissä korjataan tai tullaan korjaamaan, ja miten hankkeisiin on saatu rahoitusta.

Nämä ja monet muut mielenkiintoiset ja ajankohtaiset aiheet löydät taloyhtiöiden oman lehden, Suomen Kiinteistölehden tuoreimmasta numerosta. Lehti ilmestyy 25.5.

Jäsentaloyhtiöt voivat lukea Digilehden jo nyt, ohjeet lehden käyttöönottoon saat täältä.

0 kommenttia

Jätä kommentti

Kirjaudu

Tervetuloa! Kirjaudu sisään tunnuksillasi

Muista kirjautumiseni Unohtuiko salasana?

Lost Password

Kiinteistölehti

Kiinteistölehti