Panosta maalämmön pohjatöihin

maalämmön pohjatyöt

Energianhintojen noustessa into maalämpöön siirtymisessä voi olla niin suuri, että hallitus ja osakkaat ovat valmiita lähtemään soitellen sotaan. Siitä ei kuitenkaan seuraa mitään hyvää, jollei pohjatöitä ole tehty kunnolla.

Joissakin maalämpöä havittelevissa taloyhtiöissä saattaa olla jo valmiiksi energiahankkeiden asiantuntemusta, mutta pääsääntöisesti sitä on hankittava ulkopuolelta. Insinööri- tai konsulttitoimistolta tilataan tarveselvitys, josta selviää, onko hanke yhtiössä ylipäätään mahdollinen toteuttaa ja minkälainen sen kannattavuus on.

– Sama taho voi tarjota hankesuunnittelua, projektinjohtoa ja valvontaa ja tehdä lopulliset tarjouspyynnöt toimijoille, Kiinteistöliitto Uusimaan LVI-asiantuntija Janne Laksola sanoo.

Artikkeli on tilaajille

Haluatko lukea koko artikkelin?

Suomen Kiinteistölehden tilaajana saat lukuoikeuden kaikkiin artikkeleihin. Sinun tarvitsee vain luoda käyttäjätunnus ja kirjautua sisään! Oletko Kiinteistöliiton jäsen? Ota etu käyttöösi tästä

Dakota Lavento

Kirjoittaja on rakentamiseen, talotekniikkaan ja energiatehokkuuden parantamiseen erikoistunut vapaa toimittaja.

Haluatko kommentoida artikkelia? Luo tunnus ja kirjaudu sisään.

Tilaa uutiskirjeemme

Kiinteistölehden suosittu uutiskirje tuo kiinteistöalan uutiset sinulle kahden viikon välein!

Tilaa uutiskirje

Katso myös nämä

linjasaneeraus

13.4.2023

Taloyhtiö sai linjasaneerauksessa lisää energiatehokkuutta

Helsinkiläinen As Oy Risto Rytintie 24 toteutti linjasaneerauksen, jonka yhteydessä päätettiin parantaa myös energiatehokkuutta ja vaihtaa kaukolämmöstä maalämpöön. Samalla uusittiin yleisiä tiloja ja parannettiin esteettömyyttä. Yhtiö sai energia- ja esteettömyyskorjauksiin avustusta ARAlta.

Tähtiartikkeli

Tilaajille

energiaremonttien hinnat

9.10.2023

Energianeuvonta: energiaremonttien hinnat tasaantuneet

Energiaremonttien hinnat ovat tasaantuneet laskeneen kysynnän vuoksi. Taloyhtiössä olisi siksi hyvä aika teettää energiaremontti, joka toisi säästöä pitkällä aikavälillä. Energiaremontti tarkoittaa ennen kaikkea energiatehokkuuden lisäämistä.

15.3.2023

Kiinteistölehden vaalikysely: Maria Ohisalo / Vihreät

Vihreiden Maria Ohisalon vastaukset Kiinteistölehden eduskuntavaalikyselyyn.

13.6.2023

Jäähdytä järkevästi hellepäivinä

Valtion kestävän kehityksen yhtiö Motiva varoittaa liiallisesta jäähdyttämisestä hellepäivinä. Lämpötila on helteellä järkevämpää pitää lähempänä 25:tä kuin 21:tä astetta. Sisälämpötilaa voi viilentää myös muilla keinoin kuin koneellisesti jäähdyttämällä.