Pahvin ja lasin kierrätys takkuaa viestintäepäselvyyksien vuoksi

Helsingin Uutisten lukijat kertovat Keski-Pasilan uudessa kerrostalossa kartongille tarkoitetun putken olleen useasti tukossa, koska sinne oli laitettu liikaa ja liian isoa aaltopahvia.

HSY:stä kerrotaan, että pahvi ja kartonki kerätään yleisesti samaan keräykseen sekä taloyhtiöissä että Rinki-ekopisteissä ja ne menevät samaan vastaanottopaikkaan.

Putkikeräyksestä vastaavan Keski-Pasilan Kidan projektipäällikkö Aleksi Virén toivoi Helsingin Uutisten haastattelussa, että isoille pahvilaatikoille tarkoitetussa keräysastiassa lukisi kartongin sijaan pahvi. Hänen mukaansa HSY:n ohjeet ovat ristiriitaisia ja vaikeuttivat kierrättämistä taloyhtiössä.

–  HSY:llä ei ole erikseen omaa tarraa pahville, vaan kartonkipakkaus on yhteisnimi kaikille niin sanotuille kuitupakkauksille eli paperi-, -kartonki- ja pahvipakkauksille. Putkikeräyskohteissa taas käytännön syistä isot pahvilaatikot kuten muutkin isot esineet on toimitettava niille varattuun paikkaan, koska on selvää, että ne eivät putkiin mahdu. Ohjeistus tästä kuuluu putkikeräysyhtiöille, HSY:n projektipäällikkö Minna Partti vastaa.

Jätteitä ei enää juuri kaatopaikoille viedä

Moni yhä ajattelee, että lajittelu ei kannata, kun jätteet viedään edelleen kaatopaikalle. Kaatopaikalle ei kuitenkaan päädy oikeastaan mitään, sekajätekin hyödynnetään energiantuotannossa.

– Lajittelun itsessään ihmiset osaavat melko hyvin. Rikkinäiset lasitavarat kuuluvat sekajätteeseen, koska keräys on vain pulloille ja purkeille, joista tehdään kierrätysraaka-ainetta uusiin lasipulloihin ja -purkkeihin, Partti kertoo.

Helsingin Uutisten lukijoilta tuli myös palautetta, että isännöitsijöiden asenteet kierrätykseen voivat olla kielteisiä.

Haluatko kommentoida artikkelia? Luo tunnus ja kirjaudu sisään.

Tilaa uutiskirjeemme

Kiinteistölehden suosittu uutiskirje tuo kiinteistöalan uutiset sinulle!

Tilaa uutiskirje

Katso myös nämä

7.10.2022

Kaupallinen yhteistyö

MolokDomino-jätesäiliö on ekologinen ja tyylikäs

Molok on päivittänyt kestosuosikki-jätepisteensä MolokDominon. Uusi MolokDomino on ekologinen ja tyylikäs, mutta myös miellyttävä ja helppo käyttää. Siihen voidaan integroida myös älyominaisuuksia.

Molok

14.12.2021

Vuokralaisen valinta vaikuttaa taloyhtiön arvoon

Hyvä vuokralainen maksaa vuokrat ajallaan ja pitää asunnosta hyvää huolta. Hyvät vuokralaiset elävät ihmisiksi ja taloyhtiö pysyy rauhallisena, hyvänä yhtiönä. Kun taloon valitaan paljon huonoja vuokralaisia, kärsii taloyhtiön kunto, rauha ja pidemmän päälle myös maine.

17.10.2022

Nykyaikainen ilmanvaihto mukautuu asukkaiden tarpeisiin

Hyvä ilmanvaihto takaa terveellisen sisäilman. Nykyaikainen ilmanvaihto mukautuu asukkaiden tarpeisiin ja vaihtelevaan henkilömäärään. Ilman poistoilmaventtiilien säännöllistä puhdistusta ei sisäilma kuitenkaan pysy raikkaana.

28.11.2022

Kaupallinen yhteistyö

Radonia poistavat korjaustyöt parantavat myös sisäilmaa

Sisäilmassa voi esiintyä hajuton, mauton ja näkymätön vaara: radioaktiivinen radon, joka aiheuttaa keuhkosyöpää. Radonia on mahdollista vähentää korjaamalla rakenteita. Samalla parantuu sisäilma.

Raksystems

Olet lukenut 1/25 maksuttomasta artikkelista

Haluatko lukea rajattomasti artikkeleita? Luo tunnus, kirjaudu sisään tai tilaa Kiinteistölehti edullisesti!

Tilaa lehti