Ovenia uudisti isännöinnin hinnoittelun – avainsanana läpinäkyvyys

Isännöintipalveluita tarjoava Ovenia on uudistanut toimintaansa. Taloyhtiöt saavat jatkossa läpinäkyvästi hinnoiteltua, selkeästi määriteltyä palvelua, sekä käyttöönsä taloyhtiön oman verkkosivuston.

Isännöintipalveluiden epäselvä hinnoittelu turhauttaa ja puhuttaa monissa taloyhtiöissä. Vastauksena tähän Ovenia on uudistanut omia palveluitaan niin, että asiakastaloyhtiölle voidaan määritellä euron tarkkuudella, mistä palveluiden loppusumma koostuu.

– Isännöintipalvelumme muodostuu kahdesta kokonaisuudesta: isännöinnin vuosikellosta eli ennakoitavissa olevista tehtävistä, sekä poliklinikasta eli ennakoimattomista tehtävistä. Tällaisia voivat olla esimerkiksi taloyhtiössä sattuvat vahingot tai remontit, kertoo aluejohtaja Timo Metsälä.

Uuden hinnoittelumallin avainsana on läpinäkyvyys. Vuosikelloon liittyvät tehtävät tarjotaan pakettihinnalla ja poliklinikan tehtävät suoriteperusteisesti. Kun taloyhtiössä tiedetään, mistä palveluista maksetaan, budjetti on helpompi laatia, isännöitsijän toimintaa on helppo seurata ja isännöintipalveluiden hankkiminen on selkeämpää.

Taloyhtiön tiedot verkkopalveluun

Läpinäkyvyyttä isännöintipalveluihin tuo myös Ovenian verkkoisännöintipalvelu, jota on vuoden alusta asti laajennettu kaikkien asiakkaiden käyttöön. Taloyhtiöt saavat käyttöönsä oman intranetin, jossa voi tarkastella taloyhtiön asiakirjoja sekä esimerkiksi varata autopaikan tai saunavuoron.

– Verkkopalvelu on taloyhtiön oma tietopankki, josta löytyy valtavasti tietoa. Harva haluaa enää asioida pankissa, jolla ei ole verkkopankkia, joten miksi isännöintipalvelut olisivat eri asia, Metsälä sanoo.

Verkkopalvelu hinnoitellaan osaksi vuosipalvelua, ja halutessaan sen voi myös jättää pois palveluvalikoimasta.

Haluatko kommentoida artikkelia? Luo tunnus ja kirjaudu sisään.

Tilaa uutiskirjeemme

Kiinteistölehden suosittu uutiskirje tuo kiinteistöalan uutiset sinulle kahden viikon välein!

Tilaa uutiskirje

Katso myös nämä

23.3.2023

Isännöinnin erillisveloitukset nousseet kuukausipalkkioita enemmän

Isännöintiyritykset laskuttavat taloyhtiöiltä kiinteän kuukausipalkkion lisäksi erillisveloituksia. Niiden suuruus vaihtelee huomattavasti. Erillisveloitukset ovat nousseet vuoteen 2020 verrattuna.

14.12.2022

Isännöintiala saa uudet eettiset ohjeet

Isännöintiliitto on hyväksynyt isännöinnin uudet eettiset ohjeet, joita on valmisteltu kolme vuotta. Eettiset ohjeet tulevat voimaan helmikuun alussa 2023.

27.7.2022

Oto- vai ammatti-isännöinti, kumpi sopisi yhtiöömme?

Oikeanlaisen isännöinnin valinta on yksi taloyhtiön hallituksen tärkeimmistä päätöksistä. Isännöitsijän on oltava osaava ja luotettava, jotta taloyhtiö voi toimia tehokkaasti, taloudellisesti ja suunnitelmallisesti.

tekninen isännöitsijä

25.11.2022

Kuukauden kasvo: Mitä tekee tekninen isännöitsijä?

Teknisiä isännöitsijöitä kouluttava Eero Oldén kertoo, miten tekninen isännöitsijä eroaa perinteisestä isännöitsijästä. Tekninen isännöitsijä voi esimerkiksi antaa suosituksia ja ehdotuksia taloyhtiön korjaushankkeissa sekä valvoa osakkaiden muutostöitä.

Olet lukenut 1/25 maksuttomasta artikkelista

Haluatko lukea rajattomasti artikkeleita? Luo tunnus, kirjaudu sisään tai tilaa Kiinteistölehti edullisesti!

Tilaa lehti