Ovenia uudisti isännöinnin hinnoittelun – avainsanana läpinäkyvyys

Isännöintipalveluita tarjoava Ovenia on uudistanut toimintaansa. Taloyhtiöt saavat jatkossa läpinäkyvästi hinnoiteltua, selkeästi määriteltyä palvelua, sekä käyttöönsä taloyhtiön oman verkkosivuston.

Isännöintipalveluiden epäselvä hinnoittelu turhauttaa ja puhuttaa monissa taloyhtiöissä. Vastauksena tähän Ovenia on uudistanut omia palveluitaan niin, että asiakastaloyhtiölle voidaan määritellä euron tarkkuudella, mistä palveluiden loppusumma koostuu.

– Isännöintipalvelumme muodostuu kahdesta kokonaisuudesta: isännöinnin vuosikellosta eli ennakoitavissa olevista tehtävistä, sekä poliklinikasta eli ennakoimattomista tehtävistä. Tällaisia voivat olla esimerkiksi taloyhtiössä sattuvat vahingot tai remontit, kertoo aluejohtaja Timo Metsälä.

Uuden hinnoittelumallin avainsana on läpinäkyvyys. Vuosikelloon liittyvät tehtävät tarjotaan pakettihinnalla ja poliklinikan tehtävät suoriteperusteisesti. Kun taloyhtiössä tiedetään, mistä palveluista maksetaan, budjetti on helpompi laatia, isännöitsijän toimintaa on helppo seurata ja isännöintipalveluiden hankkiminen on selkeämpää.

Taloyhtiön tiedot verkkopalveluun

Läpinäkyvyyttä isännöintipalveluihin tuo myös Ovenian verkkoisännöintipalvelu, jota on vuoden alusta asti laajennettu kaikkien asiakkaiden käyttöön. Taloyhtiöt saavat käyttöönsä oman intranetin, jossa voi tarkastella taloyhtiön asiakirjoja sekä esimerkiksi varata autopaikan tai saunavuoron.

– Verkkopalvelu on taloyhtiön oma tietopankki, josta löytyy valtavasti tietoa. Harva haluaa enää asioida pankissa, jolla ei ole verkkopankkia, joten miksi isännöintipalvelut olisivat eri asia, Metsälä sanoo.

Verkkopalvelu hinnoitellaan osaksi vuosipalvelua, ja halutessaan sen voi myös jättää pois palveluvalikoimasta.

Haluatko kommentoida artikkelia? Luo tunnus ja kirjaudu sisään.

Tilaa uutiskirjeemme

Kiinteistölehden suosittu uutiskirje tuo kiinteistöalan uutiset sinulle!

Tilaa uutiskirje

Katso myös nämä

22.12.2021

Isännöintiliitto tuomitsee alan epäeettisen toiminnan ja kehottaa tuomaan sidonnaisuudet avoimesti esille

Kiinteistölehti siteerasi 20.12. Yen julkaisemaa uutista, jossa kerrottiin oululaisen isännöintiyrityksen saaneen alan valvontaelimeltä, Auktorisointi ISA ry:ltä jo toisen varoituksen kahden vuoden sisään. Molemmissa tapauksissa isännöintiyrityksen työntekijöitä oli valittu taloyhtiön hallitukseen valtakirjoilla.

27.7.2022

Oto- vai ammatti-isännöinti, kumpi sopisi yhtiöömme?

Oikeanlaisen isännöinnin valinta on yksi taloyhtiön hallituksen tärkeimmistä päätöksistä. Isännöitsijän on oltava osaava ja luotettava, jotta taloyhtiö voi toimia tehokkaasti, taloudellisesti ja suunnitelmallisesti.

3.12.2021

Isännöinnin pitää tuottaa taloyhtiölle lisäarvoa

Asunto-osakeyhtiölaki antaa yhtiön johdolle eli hallitukselle ja isännöitsijälle selkeän tehtävän. Heidän on huolellisesti toimien edistettävä yhtiön etua. Lainsäädännöllistä viitekehystä peilaten hallitus ja isännöitsijä istuvat samalla puolella pöytää päätöksiä tehdessä.

28.1.2022

Mitä isännöitsijän tehtäviin kuuluu?

Suurimmalla osalla taloyhtiöistä on isännöitsijä, joka hoitaa taloyhtiön päivittäistä hallintoa ja taloudenpitoa. Vaikka isännöitsijä toimijana on tuttu niin yhtiön hallitukselle kuin asukkaillekin, monille voi olla epäselvää, mitä isännöitsijä käytännössä tekee. – Isännöitsijän työ on tyypillisesti yhdistelmä taloyhtiössä vireillä olevien asioiden edistämistä kulloisenkin tilanteen mukaan ja erilaisia vastaan tulevia asiakaspalvelutilanteita.

Olet lukenut 1/25 maksuttomasta artikkelista

Haluatko lukea rajattomasti artikkeleita? Luo tunnus, kirjaudu sisään tai tilaa Kiinteistölehti edullisesti!

Tilaa lehti