Omistajalla on vastuu kiinteistön tulvasuojauksesta

Kunnat ja viranomaiset Lapissa suojautuvat parhaillaan kevättulviin. Kaupunki, kunta tai pelastuslaitos ei tule pelastamaan yksityisten omistamia kiinteistöjä suurtulvan sattuessa, kirjoittaa Lapin Kansa (24.4.2020).

Valmiuspäällikkö Ari Soppela Lapin pelastuslaitokselta kertoo artikkelissa, että jonkin verran väärää tietoa on liikkunut tulviin varautumisesssa. Soppela korostaa, että kaupunki, kunta tai pelastuslaitos eivät saavu pelastamaan yksityisten omistamia kiinteistöjä suurtulvan sattuessa, oli kyse taloyhtiöstä tai omakotitalosta. Nyt kannattaa tarkistaa ennakkoon vakuutuksen ehdot tulvavahinkojen varalta, Soppela muistuttaa.

Lapin tulvahuipun ennustetaan kohdistuvan touko-kesäkuun vaihteessa. Pahimman tulvauhan alla ovat Kittilä ja Rovaniemi.

Suomen ympäristökeskus, Lapin ELY-keskus ja pelastuslaitos ovat laatineet tulvakarttoja ja toimenpidesuosituksia erilaisiin tulvatilanteisiin. Tulvakarttapalvelusta löytyvät myös ELY-keskusten laatimat tulvavaara- ja tulvariskikartat merkittäviltä tulvariskialueilta.. Lisäksi saatavilla on tulvavaarakartat noin 100 muulta alueelta, rannikolta sekä patojen vahingonvaara-alueilta.

Viranomaiset tehostavat tiedotusta tulvaennusteiden tarkentuessa. Pelastuslaitos pyrkii myös ohjaamaan ja tukemaan erityisryhmiä, jotka eivät lähipiiristään saa tarvittavaa apua valmistautumisessa suojeluun.

 

Haluatko kommentoida artikkelia? Luo tunnus ja kirjaudu sisään.

Tilaa uutiskirjeemme

Kiinteistölehden suosittu uutiskirje tuo kiinteistöalan uutiset sinulle kahden viikon välein!

Tilaa uutiskirje

Katso myös nämä

taloyhtiön lumi

13.12.2022

Taloyhtiön lumimuistio

Taloyhtiön vastuulla on jään ja lumen poisto sekä hiekoitus taloyhtiön piha-alueella. Lumet tulee kasata oman pihan alueelle niin, että pelastustiet jäävät vapaiksi. Lumenpudotuksen voi tilata ammattilaiselta.

13.1.2023

Mitä on vastuullisuus taloyhtiössä?

Vastuullisuuskeskustelu ulottuu lähivuosina myös taloyhtiöihin, ja hyvin hoidetut taloyhtiöt nousevat arvoon. Vastuullisuuteen kuuluu niin ekologinen, taloudellinen kuin sosiaalinen vastuu. Suunnitelmallinen kiinteistönpito on keskeinen osa vastuullisuuden johtamista.

17.5.2022

Hulevedet hallintaan järkevästi

Hulevedet, eli sade- ja sulamisvedet voivat muodostua ongelmaksi, jos niillä ei ole paikkaa, johon valua. Kiinteistöliiton lakineuvonnasta kerrotaan, mitä kiinteistönomistajan ja kunnan tulee tehdä hulevesille.

taloyhtiön vakuutukset

1.3.2023

Taloyhtiön vakuutukset kannattaa kilpailuttaa

Taloyhtiön kannattaa kilpailuttaa vakuutuksensa säännöllisesti. Tinkiminen ei vakuutusasioissa kannata. Erityisesti ison ja kalliin korjaushankkeen lähestyessä taloyhtiön hallituksen on huolehdittava, että kiinteistövakuutus on voimassa.

Olet lukenut 1/25 maksuttomasta artikkelista

Haluatko lukea rajattomasti artikkeleita? Luo tunnus, kirjaudu sisään tai tilaa Kiinteistölehti edullisesti!

Tilaa lehti