Ole huolellinen valitessasi remontin tekijää – muista tarkistaa taustat!

Ensimmäinen askel remonttiyrityksen valinnassa on miettiä, millaista remonttia olet tekemässä ja millaisia ammattilaisia tarvitset. Onko työ pieni huoneistoremontti vai taloyhtiön valtava saneeraus?

Millaista osaamista yrityksellä täytyy olla? Tarvitseeko työn tekemiseen pätevyyksiä tai sertifikaatteja? Kuinka paljon olet valmis maksamaan remontista? Listaa asiat muistiin ja ala tutkia eri vaihtoehtoja kriteeriesi perusteella.

Kun kriteerit ovat selvillä, voit ottaa avuksesi esimerkiksi maksuttoman Zeckit-yrityshaun, josta löydät kaikki Suomen yritykset taustatietoineen ja asiakasarvioineen. Kun olet löytänyt alueellasi toimivia potentiaalisia yrityksiä, vertaile niitä kriteeriesi perusteella.

Yhden tai useamman vaihtoehdon löydyttyä, on aika aloittaa perusteellisempi tutkimus. Selvitä netistä yrityksen taloudellinen tilanne, onko sillä tarpeeksi henkilöresursseja urakkasi toteuttamiseen ja käyttääkö se aliurakoitsijoita. Myös yrityksen vakuutukset on hyvä selvittää, jotta yritys selviää vastuistaan myös mahdollisten vahinkojen sattuessa.

Selvitä, miten yritys on suoriutunut aiemmista hommistaan. Pyydä esimerkiksi parin viimeaikaisen asiakkaan yhteystiedot ja kysy rohkeasti heiltä mielipidettä urakan eri vaiheiden onnistumisesta.

Luotettava Kumppani -yritykset ovat antaneet luvan tarkistaa yrityksensä tilaajavastuutiedot automaattisesti, joten heistä on Zeckit-yrityshaussa saatavilla enemmän tietoja kuin muista yrityksistä ja heidän toimintansa on läpinäkyvää. Taloyhtiön urakoihin tilaajavastuutiedot pitääkin tarkistaa ennen sopimuksen tekemistä.

Tilaa uutiskirjeemme

Kiinteistölehden suosittu uutiskirje tuo kiinteistöalan uutiset sinulle!

Tilaa uutiskirje

Katso myös nämä

23.7.2018

Osakas, muista nämä asiat, kun remontoit

Taloyhtiön osakkaalla on oikeus remontoida omistamaansa asuntoa. Osakas voi esimerkiksi korjata asunnon kylpyhuoneen tai keittiön, maalata seiniä ja uusia lattiapintoja. Remontissa on noudatettava hyvää rakennustapaa, eikä siitä saa aiheutua haittaa yhtiölle tai naapureille.

keittiöremontti

20.5.2022

Suunnittelu ja pohjatyöt takaavat onnistuneen keittiöremontin

Espoon Kivenlahdessa remontoidaan 72-neliösen kerrostaloasunnon keittiötä. Remontin toteuttaja, osakas Pekka Vass kertoo, että parhaiten keittiöremontista selviää kun suunnittelee sen hyvin ja tekee pohjatyöt huolella. "Kannattaa ehdottomasti palkata suunnittelija", hän sanoo.

Tähtiartikkeli

Tilaajille

15.3.2018

Miten putkiremontti vaikuttaa asuntojen hintoihin?

Putkiremontti herättää asunnon ostoa tai myymistä suunnittelevassa usein epäluulon tunteita mutta suotta. Putkiremontti on kiinteistön peruskorjaus, joka tuo lisämukavuutta asumiseen ja nostaa kiinteistön arvoa. Eri alueiden välillä on kuitenkin suuria eroja sen suhteen, miten putkiremontti vaikuttaa asuntojen hintoihin.

28.10.2015

Taloyhtiön osakkailla harhaluuloja remonttikustannusten jaosta

Kun taloyhtiön osakas remontoi asuntoaan, hän vastaa remontin kustannuksista yleensä itse. Maksettavaksi voi tulla varsinaisten remontointikustannusten ohella taloyhtiölle remontista koituneita kustannuksia. Toisinaan osakkaat luulevat virheellisesti, että taloyhtiö maksaa osan remonttikustannuksista.

Olet lukenut 1/25 maksuttomasta artikkelista

Haluatko lukea rajattomasti artikkeleita? Luo tunnus, kirjaudu sisään tai tilaa Kiinteistölehti edullisesti!

Tilaa lehti