Nousuhormielementti vauhdittaa putkiremontteja

Lahtelaisyhtiö Asor Oy:n kolme vuotta sitten kehittämä nousuhormielementti vauhdittaa putkiremontteja Lahden ja Tampereen seudulla, kirjoittaa Etelä-Suomen Sanomat.

Elementtiin on asennettu valmiiksi lämpö-, käyttövesi- ja viemäriputket sekä WC-istuimen kiinnitysjärjestelmä. Koko elementti tehdään valmiiksi tehtaalla ja asennetaan saneerauskohteessa vesieristyksen päälle. Vanhoja hormeja ei tarvitse asennuksen yhteydessä avata tai purkaa.

Ratkaisu toimii hyvin kohteissa, joissa putkilinjat kulkevat pystysuorassa, mutta vanhempiin kerrostaloihin se ei sovellu yhtä hyvin. Työntekijät pitää lisäksi kouluttaa elementin asentamiseen erikseen. Nousuhormielementin etuihin kuuluvat nopea, valmistajan mukaan jopa alle kaksi tuntia kestävä asennus ja nopeat korjaustoimenpiteet mahdollistava irrotettava kansi.

Ratkaisevia kustannussäästöjä 1800 euroa tällä hetkellä maksava elementti ei kuitenkaan rakennuttajalle tuo. Sitä on myyty noin 500 kappaletta vuodessa ja käytetty remonteissa kerrostaloissa Lahdessa, Hollolassa ja Tampereella.

Lue lisää Etelä-Suomen Sanomien alkuperäisestä artikkelista.

Tilaa uutiskirjeemme

Kiinteistölehden suosittu uutiskirje tuo kiinteistöalan uutiset sinulle!

Tilaa uutiskirje

Katso myös nämä

5.5.2021

Putkiremontteja siirretään rahoitusvaikeuksien vuoksi yhä useammin

Taloyhtiöiden putkiremontteja jää rahoitusvaikeuksien takia toteutumatta dramaattisesti aiempaa useammin. Ongelma on pahentunut nopeasti. Trendin jatkuessa joudutaan yhä useammin miettimään, pitääkö rakennus purkaa kokonaan vai korjataanko sitä kevyemmin.

26.3.2015

Suomalaiset melko tyytyväisiä rakentamisen laatuun, mutta tyytymättömiä rakennusyhtiöiden toimintaan

Suomalaiset ovat kohtalaisen tyytyväisiä rakentamiseen. Lähes puolet, eli 48 prosenttia pitää suomalaista rakentamista melko laadukkaana. Suomalaisten näkemykset rakentamisesta selviävät rakennusyhtiö Firan ja putkiremontteja tarjoavan Fira Palvelujen Taloustutkimuksella teettämästä kyselytutkimuksesta.

25.4.2018

Hyvä putkistotutkimusraportti aukeaa myös maallikolle

Hyvä putkistotutkimusraportti on työkalu, jota kaipaavat taloyhtiöiden asukkaat, omistajat, hallitukset ja isännöitsijät, mutta myös putkiremontteja käytännössä suunnittelevat ja toteuttavat yritykset. Tärkeintä raportissa ovat siinä esitetyt tutkimuksen johtopäätökset ja suositukset. Ne on kirjoitettava sellaiseen muotoon, että kaikki maallikotkin ymmärtävät helposti, missä kunnossa kiinteistön putkistot ovat.

23.12.2021

Kiinteistöjen korjausvelka kasvaa – suunnitelmallisuus säästä rahaa

VTT:n laskelmien mukaan Suomen asuinrakennusten korjaustarve vuosina 2016–2025 on vuosittain 9,4 miljardia euroa. Eniten korjausvelkaa suhteessa kiinteistöomaisuuteen on julkisella kiinteistön omistajalla. − Paljon on päiväkoteja ja kouluja korjattukin, mutta niissä korjausvelkaa on eniten, kertoo Talonrakennusteollisuus ry:n asiamies Jani Kemppainen Rakennusteollisuudesta Omataloyhtio.fi:lle.

Olet lukenut 1/25 maksuttomasta artikkelista

Haluatko lukea rajattomasti artikkeleita? Luo tunnus, kirjaudu sisään tai tilaa Kiinteistölehti edullisesti!

Tilaa lehti