Näin taloyhtiö saa osakkaat osallistumaan yhtiökokoukseen

Kevään yhtiökokouskausi on pian käsillä monissa taloyhtiöissä. Taloyhtiön hallituksen ja isännöitsijän kannattaa varmistaa, että mahdollisimman moni osakas saapuu yhtiökokoukseen, Kiinteistöliitto muistuttaa.

Monessa taloyhtiössä yhtiökokouksen osallistujamäärä jää valitettavan pieneksi, vaikka yhtiökokouksessa tehdään jokaiseen osakkaaseen vaikuttavia päätöksiä. Taloyhtiön hallitus ja isännöitsijä voivat kuitenkin pyrkiä parantamaan osallistumisaktiivisuutta useilla keinoilla.

Yhtiökokouksen ajankohta kannattaa ilmoittaa osakkaille heti, kun hallitus ja isännöitsijä ovat sen päättäneet, sanoo Kiinteistöliiton apulaispäälakimies Kristel Pynnönen liiton tiedotteessa. Samassa yhteydessä kannattaa myös mainita, milloin ja kenelle yhtiökokouksen esityslistalle toivotut asiat täytyy toimittaa. Kutsun liitteeksi olisi hyvä liittää myös yhtiökokouksen asiakirjat, vaikka lain mukaan riittää, että ne ovat nähtävillä esimerkiksi taloyhtiön kerhohuoneessa.

Kristel Pynnönen kehottaa osakkaita myös ilmoittamaan sähköpostiosoitteensa taloyhtiölle kokouskutsun ja muiden materiaalien toimittamista varten. Kun taloyhtiöllä on suostumus yhtiökokousmateriaalien lähettämiseen sähköpostitse, yhtiö saa kutsut perille edullisemmin ja varmemmin. Yhtiökokouksen pitopaikka ja ajankohta kannattaa myös sijoittaa niin, että osakkaiden osallistuminen on mahdollisimman vaivatonta, Pynnönen mainitsee.

Kiinteistöliiton tiedote

Tilaa uutiskirjeemme

Kiinteistölehden suosittu uutiskirje tuo kiinteistöalan uutiset sinulle!

Tilaa uutiskirje

Katso myös nämä

isännöinti keskittyy

22.9.2022

Isännöinti keskittyy – etu vai haitta?

Isännöinti on Suomessa perinteisesti ollut hyvin pirstaloitunutta ja isännöintiyritykset pieniä. Viime vuosina alalla on tapahtunut selkeää keskittymistä, kun isoimmat yritykset hakevat kasvua yritysostoin. Siksi taloyhtiön kannattaa olla tarkkana isännöitsijän vaihtuessa.

ilmastoviisas taloyhtiö

12.9.2022

Ilmastoviisautta taloyhtiöille

Suomen Kiinteistöliitto on käynnistänyt Ilmastoviisas taloyhtiö -kiertueen, jossa vieraillaan yhdeksällä paikkakunnalla ympäri Suomen. Kiertueella keskustellaan taloyhtiöiden kanssa ja kartoitetaan yhdessä parhaita ilmastoviisaita tekoja asumisessa.

ryhmäkorjaushanke

16.9.2022

Ryhmävoimaa korjaamiseen, viihtyvyyttä asumiseen

Turkulaisessa Hepokullan lähiössä on käynnissä laaja ryhmäkorjaushanke. Alueen kerrostaloille oli kerääntynyt korjausvelkaa vuosien saatossa, ja nyt ne päätettiin korjata kaikki yhtä aikaa. Yhteistyö on tuonut hankkeeseen sujuvuutta ja nopeutta.

Tähtiartikkeli

Tilaajille

hiilinegatiivinen

29.8.2022

Rohkeat energiaratkaisut tekivät taloyhtiöstä hiilinegatiivisen

Tamperelainen As Oy Pohjolankatu 18 - 20 on Suomen ensimmäinen hiilinegatiivinen taloyhtiö. Se käyttää kaksisuuntaista kaukolämpöä, eli myy lämpöä takaisin energiayhtiölle. Energiaa saadaan taloyhtiössä monesta lähteestä, esimerkiksi aurinkokeräimistä.

Olet lukenut 1/25 maksuttomasta artikkelista

Haluatko lukea rajattomasti artikkeleita? Luo tunnus, kirjaudu sisään tai tilaa Kiinteistölehti edullisesti!

Tilaa lehti