Myönnettyjen rakennuslupien määrä laskussa

Tilastokeskuksen tietojen mukaan asunnoille myönnettyjen rakennuslupien kuutiomäärä laski vuoden 2019 helmi–huhtikuun aikana 17,4 prosenttia edellisvuoden vastaavaan ajanjaksoon verrattuna.

Rakennuslupia myönnettiin vuoden 2019 helmi–huhtikuun aikana kaikkiaan 8,8 miljoonalle kuutiometrille, mikä on 25,7 prosenttia vähemmän kuin vuoden 2018 vastaavana ajanjaksona.

Asuinrakentamiseen myönnettiin rakennuslupia 2,7 miljoonalle kuutiometrille, kun vuotta aiemmin niitä myönnettiin 3,3 miljoonalle kuutiometrille. Asuinkerrostaloille myönnettyjen rakennuslupien kuutiomäärä laski 21,2 prosenttia, rivi- ja ketjutalojen 5,8 ja erillisten pientalojen 13,2 prosenttia. Lukumääräisesti rakennuslupia myönnettiin kaikkiaan 9196 asunnolle, mikä on 20,2 prosenttia vähemmän kuin vuotta aiemmin vastaavana ajanjaksona.

Rakennustuotannon kiinteähintainen arvo kasvoi vuoden 2019 helmi–huhtikuun aikana 1,2 prosenttia. Asuinrakentamisen volyymi väheni kuitenkin 3,0 prosenttia, vaikka asuinrakentamisen aloituksia oli ajanjaksolla 1,6 prosenttia enemmän kuin vuotta aiemmin.

Lue lisää Tilastokeskuksen tilastojulkistuksesta.

Haluatko kommentoida artikkelia? Luo tunnus ja kirjaudu sisään.

Tilaa uutiskirjeemme

Kiinteistölehden suosittu uutiskirje tuo kiinteistöalan uutiset sinulle!

Tilaa uutiskirje

Katso myös nämä

15.2.2022

HSY: Asukkaiden tuottaman sekajätteen määrä on vähentynyt ja lajittelu lisääntynyt

HSY:n tutkii jätteiden lajittelua kolmen vuoden välein, viimeksi viime syksynä. Keskeisin havainto tutkimuksessa oli, että sekajätteen määrä on laskenut ja lajittelu lisääntynyt. Asukkaat ovat oppineet myös muovipakkausten kierrättämisen.

etäyhteys yhtiökokouksessa

9.11.2022

Etäyhteys on oltava yhtiökokouksessakin

Asunto-osakeyhtiölain mukaan yli 30 huoneiston taloyhtiöiden on tarjottava etäyhteys yhtiökokouksessa. Kokous voidaan pitää myös kokonaan etänä, jos yhtiöjärjestys sen sallii. Etäosallistuminen voi tuoda yhtiökokouksiin jopa lisäaktiivisuutta.

21.4.2022

Pelkästään etäyhteydellä järjestettävistä yhtiökokouksista tehdään laillisia lakimuutoksella

Hallitus on tänään antanut eduskunnalle lakimuutosehdotukset osakeyhtiölain, asunto-osakeyhtiölain, osuuskuntalain ja yhdistyslain muuttamisesta. Lakimuutosehdotuksen mukaan esimerkiksi taloyhtiön hallitus voisi jatkossakin päättää, missä muodossa yhtiökokous pidetään. Huomioon on otettava kokouksen pitomuotoon vaikuttavat yhtiöjärjestysmääräykset.

25.2.2022

Öljylämmityksen vaihtamiseen EU-rahaa – kaukolämpöhakemusten vastaanotto päättyy

Öljylämmityksen vaihtajille tarjottavan avustuksen päätöksenteossa oli vuoden alussa lähes kahden kuukauden tauko. Kansalliset määrärahat oli sidottu myönnettyihin avustuksiin, eivätkä Euroopan unionin elpymisvälineestä tulevat määrärahat olleet vielä käytössä. Nyt avustusten myöntämistä voidaan jatkaa.

Olet lukenut 1/25 maksuttomasta artikkelista

Haluatko lukea rajattomasti artikkeleita? Luo tunnus, kirjaudu sisään tai tilaa Kiinteistölehti edullisesti!

Tilaa lehti