Muutto – muistilista asukkaalle

Muuttoon liittyy paljon muistettavaa. Alla pieni muistilista muuttajalle:

  • Tee muuttoilmoitus ajoissa sekä uuden että vanhan talosi isännöitsijälle. Tee myös muuttoilmoitus Postiin ja maistraattiin. Lisäksi uusi osoite voi olla tarpeen ilmoittaa esimerkiksi pankkiisi, puhelinoperaattorille, kirjastoon, lehtiin, ystäville ja sukulaisille. (Lisätietoa Digi- ja väestötietovirastosta).
  • Hanki asuntoosi kotivakuutus tai siirrä vanha kotivakuutuksesi uuteen osoitteeseen.
  • Valmistaudu muuttopäivään ajoissa: pakkaa etukäteen, vie turha tavara kierrätykseen, hoida itsellesi muuttoapua. Huolehdi myös siitä, että hävität mahdolliset muuttolaatikot ja muut pakkausmateriaalit jätekierrätyksen ohjeistusten mukaisesti.
  • Jos teet remonttia, muista varmistaa mahdolliset tarvittavat luvat ja ilmoita remontista talosi isännöitsijälle.
  • Tee asuntoosi sähkösopimus riittävän ajoissa.
  • Tarkista asuntosi internetyhteys – tietoa saat usein isännöitsijältä.
  • Tarkista uuden asuntosi palovaroittimet – hanki uudet tai tarkista automaattisten palovaroittimien kunto.
  • Hanki tarvittaessa huoltoyhtiö paikalle asentamaan pyykinpesukone tai astianpesukone. Kulut asennuksesta ovat huomattavasti pienemmät, kuin mahdollinen vesivahinko huonosti asennetusta koneesta.
  • Tervehdi uusia naapureitasi. Mukava ja sujuva yhteiselo alkaa siitä, kun naapureiden kanssa tulee tutuksi ainakin kasvoilta. Näin ongelmatilanteissakin on helpompi mennä juttelemaan ja sopimaan asioista. Varsinkin mahdollisista tupareista on hyvä ilmoittaa naapureille vaikkapa ilmoitustaululla.

Tilaa uutiskirjeemme

Kiinteistölehden suosittu uutiskirje tuo kiinteistöalan uutiset sinulle!

Tilaa uutiskirje

Katso myös nämä

3.9.2019

Joka toinen suomalainen käyttäisi muuttofirmaa

Syksyllä muutetaan ahkerasti. LähiTapiolan teettämän kyselyn mukaan yli puolet suomalaisista turvautuisi muuttaessaan muuttofirman apuun. Tässä vinkkejä muuttofirman valintaan: Lähetä muuttofirmaa valitessasi tarjouspyyntö usealle yritykselle.

2.7.2015

Muutatko kesällä? Huomioi viisi asiaa!

Muuttosesonki on taas vilkkaimmillaan, sillä muuttaminen ajoitetaan usein loma-aikaan. Lämpötilan noustessa ja lomailun odottaessa halutaan pakata tavarat kasaan ja hoitaa muutto pois alta nopeasti. Helsingin KTK:n kotimuuttojen asiakkuuspäällikkö Ilkka Ilonummi kertoo mitä tulee huomioida ennen kesällä tehtävää muuttoa.

10.5.2017

Kasvanut maahanmuutto ei juuri näkynyt julkisilla vuokra-asuntomarkkinoilla

Lisääntynyt turvapaikanhakijoiden ja oleskeluluvan saaneiden määrä ei juuri ole näkynyt julkisilla vuokra-asuntomarkkinoilla, osoittaa tuore ympäristöministeriön julkaisema raportti. Oleskeluluvan saaneet ovat hankkineet vastaanottokeskuksesta lähdettyään asuntonsa ensisijaisesti vapaarahoitteisilta markkinoilta. Vastaanottokeskuksista uloskirjautuneet henkilöt eivät hakeutuneet valtion tukemiin vuokra-asuntoihin, vaikka tarjolla oli 2000-2500 sijainniltaan kohtuullista, tyhjää asuntoa koko maassa.

5.12.2014

Kierrätätkö oikein kun muutat?

Muuttaessa ylimääräistä tavaraa kerääntyy helposti nurkkiin. Jukka Aarnio Niemi Palveluista kertoo MyyAsuntoni.fi -sivuston blogissaan, kuinka itselle turhat tavarat kierrätetään vaivattomasti ja vastuullisesti. Tarpeeton tavara kiertoon Muuton yhteydessä löytyy usein tarpeettomaksi jääneitä tavaroita, vaatteita ja kalusteita, jotka kannattaa kierrättää vaivattomasti.

Olet lukenut 1/25 maksuttomasta artikkelista

Haluatko lukea rajattomasti artikkeleita? Luo tunnus, kirjaudu sisään tai tilaa Kiinteistölehti edullisesti!

Tilaa lehti