Muutto – muistilista asukkaalle

Muuttoon liittyy paljon muistettavaa. Alla pieni muistilista muuttajalle:

  • Tee muuttoilmoitus ajoissa sekä uuden että vanhan talosi isännöitsijälle. Tee myös muuttoilmoitus Postiin ja maistraattiin. Lisäksi uusi osoite voi olla tarpeen ilmoittaa esimerkiksi pankkiisi, puhelinoperaattorille, kirjastoon, lehtiin, ystäville ja sukulaisille. (Lisätietoa Digi- ja väestötietovirastosta).
  • Hanki asuntoosi kotivakuutus tai siirrä vanha kotivakuutuksesi uuteen osoitteeseen.
  • Valmistaudu muuttopäivään ajoissa: pakkaa etukäteen, vie turha tavara kierrätykseen, hoida itsellesi muuttoapua. Huolehdi myös siitä, että hävität mahdolliset muuttolaatikot ja muut pakkausmateriaalit jätekierrätyksen ohjeistusten mukaisesti.
  • Jos teet remonttia, muista varmistaa mahdolliset tarvittavat luvat ja ilmoita remontista talosi isännöitsijälle.
  • Tee asuntoosi sähkösopimus riittävän ajoissa.
  • Tarkista asuntosi internetyhteys – tietoa saat usein isännöitsijältä.
  • Tarkista uuden asuntosi palovaroittimet – hanki uudet tai tarkista automaattisten palovaroittimien kunto.
  • Hanki tarvittaessa huoltoyhtiö paikalle asentamaan pyykinpesukone tai astianpesukone. Kulut asennuksesta ovat huomattavasti pienemmät, kuin mahdollinen vesivahinko huonosti asennetusta koneesta.
  • Tervehdi uusia naapureitasi. Mukava ja sujuva yhteiselo alkaa siitä, kun naapureiden kanssa tulee tutuksi ainakin kasvoilta. Näin ongelmatilanteissakin on helpompi mennä juttelemaan ja sopimaan asioista. Varsinkin mahdollisista tupareista on hyvä ilmoittaa naapureille vaikkapa ilmoitustaululla.

Haluatko kommentoida artikkelia? Luo tunnus ja kirjaudu sisään.

Tilaa uutiskirjeemme

Kiinteistölehden suosittu uutiskirje tuo kiinteistöalan uutiset sinulle kahden viikon välein!

Tilaa uutiskirje

Katso myös nämä

kotivakuutus muutto

29.8.2023

Muista kotivakuutus muuton yhteydessä

Kotivakuutuksen on tärkeää olla voimassa myös muuton aikana sekä vanhassa että uudessa kodissa. Se kattaa sekä asunnon että tavarat, mikäli muutossa hajoaa jotain. Tavaroiden rikkoutuminen on yleisin muutossa tapahtuva vahinko.

lopputarkastus

1.8.2023

Lopputarkastus turvaa vuokrasuhteen molempia osapuolia

Vuokrasuhteen päättyessä kannattaa tehdä lopputarkastus, jossa ovat läsnä sekä vuokralainen että vuokranantaja, muistuttaa Suomen Vuokranantajat. Näin voidaan arvioida, onko asunto hyvässä kunnossa ja välttää riitaisuudet.

vahingot muutto

31.5.2023

Näin ehkäiset vahingot muutossa

Muutossa voi sattua vahinkoja: tavaraa voi mennä rikki, auki jäänyt hana voi aiheuttaa vesivahingon tai liedelle laskettu esine voi sytyttää tulipalon. Siksi putket kannattaa tulpata, esineet pakata huolellisesti ja lattiat, seinät ja hissi suojata, muistuttaa LähiTapiola.

uudetkin ikkunat

1.2.2023

Kuukauden kasvo: uudetkin ikkunat tarvitsevat huoltoa

Uudenaikaiset puu-alumiini-ikkunat ovat kestävämpiä kuin perinteiset puuikkunat, mutta niitäkin täytyy silti huoltaa. Huolto kannattaa tehdä ajoissa, eikä vasta sitten kun ongelmia ilmaantuu.

Olet lukenut 1/25 maksuttomasta artikkelista

Haluatko lukea rajattomasti artikkeleita? Luo tunnus, kirjaudu sisään tai tilaa Kiinteistölehti edullisesti!

Tilaa lehti