MoMent ry panostaa epoksin kemikaaliturvallisuuteen

Modernit viemärisaneerausmenetelmät (MoMent) ry tarjoaa jäsenyrityksilleen Työterveyslaitoksen järjestämää epoksiturvallisuuteen liittyvää koulutusta henkilöstön työturvallisuutta parantamaan. MoMent ry:n tavoite on nolla altistumistapausta vuodessa.

MoMent on panostanut viime vuosina voimakkaasti kemikaaliturvallisuuteen yhdessä Työterveyslaitoksen (TTL) kanssa. TTL on järjestänyt MoMent ry:n jäsenyrityksille runsaasti epoksiturvallisuuteen liittyvää koulutusta.

Epoksi on allergisoiva aine ja siksi sen kanssa työskenneltäessä on suojauduttava asianmukaisesti. Epoksiturvallisuuskoulutus parantaa viemärisaneerausalan henkilöstön osaamista ja työturvallisuutta sekä neuvoo, miten altistavia aineita käsitellään.

– TTL:n epoksikansiota on käytetty hyväksi menestyksellisesti myös alan yritysten omissa koulutuksissa, sanoo MoMentin uusi puheenjohtaja Heikki Jyrämä.

MoMent ry:n tavoite erottua muusta rakennusalasta

– Viemärisaneerausalan on erotettuva selkeästi muusta rakennusalasta, jonka laatu ei vastaa MoMentin tavoitteita. Luomalla yhteiset pelisäännöt ja toimintatavat saadaan ala kehittymään ja laatutaso nousemaan. Asiansa osaavien valvojien saaminen alalle sekä toimintojen standardisointi ovat MoMentin tärkeitä tavoitteita, sanoo Jyrämä.

MoMent ry on mukana kehittämässä alalle RT-korttia. Yhdistyksen tavoitteena on luoda yhteiset normit koko alalle ja toimia tässä prosessissa koordinaattorina. Alan standardisoinnista hyötyvät kaikki osapuolet.

Tällä hetkellä yritysten laatusertifioinnit hoitaa VTT ja asentajien kaksivaiheisen henkilösertifiointikoulutuksen Työtehoseura yhteistyössä MoMentin kanssa. Epoksiturvallisuuden sekä työmenetelmien standardisoinnin hoitaa Työterveyslaitos.

MoMent tekee tiivistä kehitystyötä yhteistyössä SuLVI ry:n, LVI-Tekniset Urakoitsijat LVI-TU ry:n, Kiinteistöliiton, Ympäristöministeriön, VTT:n ja Finanssiala ry:n kanssa parantaakseen modernien viemärisaneerausmenetelmien toimintaedellytyksiä entisestään.

 

Haluatko kommentoida artikkelia? Luo tunnus ja kirjaudu sisään.

Tilaa uutiskirjeemme

Kiinteistölehden suosittu uutiskirje tuo kiinteistöalan uutiset sinulle kahden viikon välein!

Tilaa uutiskirje

Katso myös nämä

linjasaneeraus

13.4.2023

Taloyhtiö sai linjasaneerauksessa lisää energiatehokkuutta

Helsinkiläinen As Oy Risto Rytintie 24 toteutti linjasaneerauksen, jonka yhteydessä päätettiin parantaa myös energiatehokkuutta ja vaihtaa kaukolämmöstä maalämpöön. Samalla uusittiin yleisiä tiloja ja parannettiin esteettömyyttä. Yhtiö sai energia- ja esteettömyyskorjauksiin avustusta ARAlta.

Tähtiartikkeli

Tilaajille

22.8.2023

Kaupallinen yhteistyö

Picote tuo globaalin näkökulman putkien kunnostukseen

Picote tunnetaan rakenteita rikkomattomasta tekniikastaan myös Yhdysvalloissa, jonne se laajentui jo vuonna 2013. Nykyään Picotella työskentelee Pohjois-Amerikassa jo 10 työntekijää. Yritys laajentuu edelleen ja tekee jatkuvasti uusia innovaatioita.

Picote

korvauksia isännöintikartellista

10.2.2023

Haetko korvauksia isännöintikartellista? Toimi näin

Taloyhtiö voi nostaa vahingonkorvauskanteen isännöintikartellipäätöksessä mainittuja toimijoita vastaan. Perusedellytyksenä on, että taloyhtiö pystyy näyttämään kartellista sille syntyneen vahingon toteen. Jos oikeuteen päädytään, taloyhtiön kannattaa hankkia itselleen kartellivahingonkorvauksiin erikoistunut juristi.

uusi katto

26.1.2023

Uuden katon lisäeristys paransi energiatehokkuutta

Tamperelaisen As Oy Mäntykotkan talojen katot uusittiin viime talvena. Remontti toteutettiin kokonaan säältä suojassa. Uuden katon lisäeristys paransi talojen asumismukavuutta ja energiatehokkuutta merkittävästi.

Tähtiartikkeli

Tilaajille

Olet lukenut 1/25 maksuttomasta artikkelista

Haluatko lukea rajattomasti artikkeleita? Luo tunnus, kirjaudu sisään tai tilaa Kiinteistölehti edullisesti!

Tilaa lehti