Mahdollisuuksien remontti -kiertue tuo Varsinais-Suomen taloyhtiöille työkaluja korjaushankkeiden toteuttamiseen

Kaikille avoin ja maksuton koulutusilta korjausrakentamisesta Turussa 25.1.2018.

Korjaushanke on taloyhtiön hallinnolle haastava tehtävä. Taloyhtiön remontissa on hallittava tekniikka suunnitteluineen ja urakkakilpailuineen, juridiikka päätöksenteon vaiheineen ja sopimuksineen, rahoitustalous sekä viestintä osakkaiden ja asukkaiden suuntaan.

Maksutonta tietoa korjaushankkeista kaikille

Kiinteistöliiton ja Kiinteistöalan Kustannus Oy:n järjestämä, kaikille avoin Mahdollisuuksien remontti -kiertue tuo taloyhtiöiden hallituksille ja isännöinnille tietoa kiinteistön ylläpidon ja korjausrakentamisen kokonaisuudesta. Kouluttajina Turussa toimivat Kiinteistöliiton asiantuntijat, joiden luennoille pääsevät yleensä vain jäsentaloyhtiöiden edustajat.

Avainsanoja taloyhtiön kiinteistönpidossa ovat suunnitelmallisuus ja avoimuus. Taloyhtiön kannattaa päättää yhteisistä toimintatavoista ja kirjata ne strategiaksi.

”Korjaushankkeeseen ryhtyvän taloyhtiön on tärkeää hankkia pätevä projektinjohtaja. Hankesuunnittelu kannattaa tehdä huolella, ja työmaata sekä lopputulosta on myös valvottava kunnolla”, linjaa Kiinteistöliitto Varsinais-Suomen neuvontainsinööri Matts Almgrén.

Korjaushanke on suuri taloudellinen ponnistus taloyhtiön ohella yksittäisille osakkaille. Sen vuoksi on tärkeää, että erilaisia rahoitusvaihtoehtoja pohdittaessa huomioidaan myös niiden vaikutukset vastikkeisiin.

”Ennen korjaushankkeen aloittamista on hyvä huolehtia, että myös vakuutukset ovat kaikilla osapuolilla kunnossa ja vakuutusturva riittävällä tasolla”, muistuttaa Kiinteistöliiton talous- ja veroasiantuntija Juho Järvinen.

Kiinteistön ylläpitoon ja korjaushankkeisiin liittyvää päätöksentekoa käy koulutuksessa läpi Kiinteistöliiton neuvontalakimies Tapio Haltia.

Turun seudulla asuinrakennusten korjaustarvetta 200 miljoonalla eurolla vuodessa

Kiinteistöliitto Varsinais-Suomen toiminnanjohtaja Juuso Kallio pitää tärkeänä, että alueen taloyhtiöt saavat ajantasaista tietoa kiinteistönpitoon ja korjausrakentamiseen liittyvistä kysymyksistä.

”Turun seudun rakennuskanta on siinä iässä, että seudullamme on tarve korjata vuosittain noin 200 miljoonan euron arvosta asuinrakennuksia. Jo pelkästään osakkaille koituvien taloudellisten vaikutusten vuoksi on tärkeää, että korjauksia koskevat päätökset valmistellaan huolella, ja että niiden taustalla on riittävästi tietoa”, Kallio sanoo.

Ajankohta: torstai 25.1.2018 klo 16:00 – 20:30, luennot alkavat klo 16:45.  Paikka: Messukeskus, Messukentänkatu 9 – 13, Turku

Lue lisää kiertueesta ja ilmoittaudu mukaan!

 

0 kommenttia

Jätä kommentti

Kirjaudu

Tervetuloa! Kirjaudu sisään tunnuksillasi

Muista kirjautumiseni Unohtuiko salasana?

Lost Password

Kiinteistölehti

Kiinteistölehti