Maaseudun tyhjät kiinteistöt kansantalouden pommeja

Kaupungistumiskehitys uhkaa maaseudun asunto-osakeyhtiöitä ja alueiden asuntomarkkinoita. Asiantuntijan mukaan tikittävälle aikapommille on keksittävä pian ratkaisuja, kirjoittaa Maaseudun Tulevaisuus 22.1.2020.

Tampereen yliopiston kiinteistökehittämisen teollisuusprofessori Ari Ahonen sanoo artikkelissa, että maan kansallisvarallisuus on muuttumassa kansallisvelaksi. Professori muistuttaa, että kiinteistöjen rakennusala muodostaa suurimman osan Suomen kansantalouden kirjanpidon tasearvosta. Toimiin arvonromahduksen estämiseksi on ryhdyttävä heti, Ahonen sanoo ja esittää, että valtioneuvosto käynnistäisi selvityksen asuntomarkkinoista.

Yksityisen sektorin rooli on oleellinen asuntomarkkinoiden elvyttämiseksi, ja Ahosen mukaan se on otettava mukaan talkoisiin. Esimerkiksi vanhoihin kerrostaloihin voisi sijoittaa yritystoimintaa ja matkailupalvelua, ja muuttotappiokunnat voisivat tarjota uusille yrittäjille tyhjentyneistä taloista ilmaisia asuntoja vastineeksi alueelle maksetuista veroistarakennus.

Haluatko kommentoida artikkelia? Luo tunnus ja kirjaudu sisään.

Tilaa uutiskirjeemme

Kiinteistölehden suosittu uutiskirje tuo kiinteistöalan uutiset sinulle kahden viikon välein!

Tilaa uutiskirje

Katso myös nämä

harmaan talouden torjunta

5.5.2023

Harmaan talouden torjunta huomioitava rakennusurakoissa

Taloyhtiön hallituksen täytyy ottaa huomioon harmaan talouden torjunta hankkiessaan palveluja ulkopuolisilta palveluntarjoajilta. Hallituksen kannattaa palkata ulkopuolinen projektijohtaja valvomaan urakoitsijan valintaa.

15.12.2022

Isännöintikartelli johti miljoonien seuraamusmaksuihin

Markkinaoikeus on antanut päätöksen helmikuussa 2021 esiin tulleesta isännöintikartellijutusta. Asianosaiset määrättiin maksamaan liki viiden miljoonan euron seuraamusmaksut.

4.10.2023

Kiinteistöpalvelujen kysynnän odotetaan laskevan

Kiinteistöpalvelualan suhdannetilanne heikkenee, mutta siitä huolimatta ammattitaitoisen työvoiman puute pysyy merkittävänä vaikeutena. Hakijoiden puute on suurin syy rekrytointivaikeuksille.

kaunis kerrostalo

31.10.2023

Kaunis kerrostalo maalla paljastui painajaiseksi

Kaunis kerrostalo maaseudun rauhassa kaukana kaupungin hälinästä voi kuulostaa unelmalta, mutta osoittautua painajaiseksi, jos talonpito on ollut retuperällä. Ostajan kannattaakin tutustua talon papereihin etukäteen eikä antaa halvan hinnan sokaista itseään.

Olet lukenut 1/25 maksuttomasta artikkelista

Haluatko lukea rajattomasti artikkeleita? Luo tunnus, kirjaudu sisään tai tilaa Kiinteistölehti edullisesti!

Tilaa lehti