Maahanmuuttajat tarvitsevat parempaa opastusta asumiseen

Kaikille maahanmuuttajille suomalainen sauna ei ole tuttu, ja heille tulisikin opettaa kiukaan käyttöä, kirjoittaa Helsingin Uutiset. Nyt asukkaan vastuulle on jätetty perehtyminen asuntoon, ja kaikkea mieltä askarruttavaa ei aina osata kysyä.

Heka-Vuosaari Oy:n toimitusjohtaja Mikko Syrjänen kertoo, että kaikki heidän uudet asukkaat saavat muuttoinfopaketin muuttaessaan vuokra-asuntoon. Resursseja henkilökohtaiseen opastukseen ei ole.  Vuosittain Vuosaaren alueella vaihtuu yli 300 asunnossa vuokralaiset.

Palovaroitin asukkaan vastuulla

Heka-Vuosaari Oy:n asuntoihin on asennettu palovaroittimet kymmenen vuotta sitten. Niiden huolto on kuitenkin ollut asukkaan vastuulla. Viime viikon tuhoisan asuntopalon huoneistosta varoittimet kuitenkin puuttuivat. Jo ennen paloa oli tehty päätös, että kaikkien asuntojen palovaroittimet uusitaan ja niiden huolto siirtyy kiinteistön omistajan vastuulle.

Asukkaiden olisi hyvä tutustua oman kiinteistönsä pelastussuunnitelmaan. Heka-Vuosaaren kiinteistöistä ne löytyvät sekä nettisivuilta että ilmoitustauluilta. Asukkaille on myös järjestetty turvallisuusiltoja ja alueella toimii turvallisuusryhmä.

Lue alkuperäinen juttu Helsingin Uutisista.

Haluatko kommentoida artikkelia? Luo tunnus ja kirjaudu sisään.

Tilaa uutiskirjeemme

Kiinteistölehden suosittu uutiskirje tuo kiinteistöalan uutiset sinulle kahden viikon välein!

Tilaa uutiskirje

Katso myös nämä

15.3.2023

Kiinteistölehden vaalikysely: Anders Adlercreutz / RKP

RKP:n Anders Adlercreutzin vastaukset Kiinteistölehden eduskuntavaalikyselyyn.

ikkunat huolto

16.6.2023

Kaupallinen yhteistyö

Mistä tietää, että taloyhtiön ikkunat ovat huollon tarpeessa?

Parhaatkin ikkuna- ja ovituotteet tarvitsevat huolenpitoa kestääkseen pitkään. Säännöllinen huolto tuo myös säästöä. Pihla kokosi vinkit siihen, mistä tietää ikkunoiden tarvitsevan huoltoa.

Pihla-Tiivi

asunto-osakeyhtiölaki

10.10.2023

Asunto-osakeyhtiöt tarvitsevat edelleen oman lain

Asunto-osakeyhtiölaki on nimenomaan taloyhtiöitä varten säädetty laki. Ennen ensimmäistä asunto-osakeyhtiölakia myös taloyhtiöiden toimintaa ohjasi osakeyhtiölaki. Aikaa myöten kävi kuitenkin selväksi, että taloyhtiöt tarvitsevat oman lainsäädännön.

Tilaajille

uudetkin ikkunat

1.2.2023

Kuukauden kasvo: uudetkin ikkunat tarvitsevat huoltoa

Uudenaikaiset puu-alumiini-ikkunat ovat kestävämpiä kuin perinteiset puuikkunat, mutta niitäkin täytyy silti huoltaa. Huolto kannattaa tehdä ajoissa, eikä vasta sitten kun ongelmia ilmaantuu.

Olet lukenut 1/25 maksuttomasta artikkelista

Haluatko lukea rajattomasti artikkeleita? Luo tunnus, kirjaudu sisään tai tilaa Kiinteistölehti edullisesti!

Tilaa lehti