Linköping torjuu melua tukemalla ikkunaremontteja

Melua aiotaan torjua kerrostaloasunnoista Ruotsin Linköpingissä tukemalla kiinteistönomistajia ikkunaremonteissa. Asiasta kertoo ruotsalainen verkkolehti corren.se.

Linköpingin kunta on tehnyt melun vähentämiseksi toimenpideohjelman, joka menee nyt neuvottelukunnan (samråd) käsittelyyn.

– Tiedämme melun vaikuttavan terveyteen haitallisesti. Siksi haluamme toteuttaa joukon toimia liikennemelun vähentämiseksi Linköpingin eniten meluhaitoista kärsivillä asuntoalueilla, sanoo yhdyskuntarakentamisen lautakunnan puheenjohtaja Elias Aguirre.

Tuki koskee rakennuksia, jotka ovat valmistuneet ennen vuotta 1997, jolloin melun vaimentamismääräyksiä uudisrakennuksissa tiukennettiin.

Kaupungissa harkitaan myös ”hiljaista” asfalttia vaihtoehtona meluaitojen rakentamiselle.

Lue koko artikkeli corren.se  -verkkolehdestä.

Tilaa uutiskirjeemme

Kiinteistölehden suosittu uutiskirje tuo kiinteistöalan uutiset sinulle!

Tilaa uutiskirje

Katso myös nämä

10.9.2018

Eroon terveyshaittaa aiheuttavasta melusta

Melu on ääntä, jonka ihminen kokee epämiellyttäväksi tai häiritseväksi. Kun on kuuntelemassa suosikkibändiään, väliaikaiset kuulolle vaarallisetkaan desibelit eivät tunnu häiritseviltä. Kotiin haluamme kuitenkin hiljaisemman ääniympäristön.

29.3.2019

Ääneneristysvaatimuksia melualueilla täsmennetään asetusmuutoksella

Ympäristöministeriö on antanut rakennusten ääniympäristön suunnittelua ja toteutusta koskevan asetuksen muutoksen. Ääniympäristöasetuksen muutos täsmentää rakennuksen ulkovaipan ääneneristysvaatimusta melualueilla. Ääniympäristön huomioiminen on aikaisempaa tärkeämpää, koska melualueiden läheisyyteen rakentaminen, ympäristömelu ja rakennusten sisätilojen äänilähteet ovat lisääntyneet.

14.3.2018

Asuinrakentaminen tiivistyy Helsinki-Vantaan ympärillä – Trafi painottaa myös kuntien vastuuta melunhallinnassa

Lentoliikenteen melua ja siinä tapahtuvia muutoksia seurataan aktiivisesti yhteistyössä. Lentomelua pyritään hallitsemaan mm. uudistamalla konekantaa, vähämeluisimmilla lentomenetelmillä sekä kaukonäköisen maankäytön ja kaavoituksen keinoin.

8.12.2017

Kiinteistölehden joulukalenteri: Luukku 8

Suomen Kiinteistölehden joulukalenteri julkaisee vanhoja juttuja lehden 92-vuotisen historian varrelta. Luukusta 8 löytyy juttu vuodelta 2012. Siinä muistutetaan ikkunoiden tiivistämisen tärkeydestä.

Olet lukenut 1/25 maksuttomasta artikkelista

Haluatko lukea rajattomasti artikkeleita? Luo tunnus, kirjaudu sisään tai tilaa Kiinteistölehti edullisesti!

Tilaa lehti